23948sdkhjf

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Bull-Olles ägande har de senaste åren gått från Milko till Arla och vidare till lokala entreprenörer – nu byter bageriet ägare igen.

Bollnäsbaserade Bull-Olles byter ägare – igen. Bageriet, som grundades 1952, ägdes fram till 2011 av Milko och senare Arla efter mejeriföretagens sammanslagning.

I juni 2012 sålde Arla vidare bageriet till två lokala entreprenörer, som i sin tur nu säljer Bull-Olles till ett annat bageri: Mattes bröd, baserade i Ockelbo, rapporterar tidningen Hela Hälsingland.

Köpet innebär inte en sammanslagning, utan företagen kommer att fortsätta drivas separat. De bägge bagerierna har sedan tidigare samarbetat, och man ser att köpet innebär möjlighet till synergier och närmare samarbete.

– Vi ser möjligheter i att vi är på olika marknader, säger Bull-Olles ägare Joakim Olsson till tidningen.

Försäljningen träder i kraft i mars varpå Daniel Rosén, vd för köparen Mattes bröd, även tar över vd-rollen i Bull-Olles. Joakim Olsson, nuvarande vd för Bull-Olles, kommer att fortsätta i annan roll i organisationen.

Bull-Olles har i dag cirka 16 anställda med en omsättning på drygt 15 miljoner kronor, medan Mattes bröd senast redovisade en omsättning på drygt 11 miljoner kronor med cirka tio anställda.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.249