23948sdkhjf

Fler bagare behövs

Med branschinitiativet Tillsammans för fikat vill Sveriges Bagare & konditorer uppmärksamma och verka för instegsjobb och sänkt arbetsgivaravgift för unga.

På fettisdagen 13 februari förväntas 6 miljoner av svenskarna äta minst en semla.

Branschen vill under dagen lyfta fram att ännu fler ungdomar skulle kunna få jobb om arbetsgivaravgiften för ungdomar återställdes till samma nivå som 2016.

De senaste tre åren har bagerierna tack vare högkonjunkturen i snitt ökat omsättningen med 26 procent men anställt 4 procent mer personal. Det innebär att bagerierna anställt mindre än en sjättedel så många som de skulle kunna gjort med den omsättningsökning som skett.

– Vi älskar att fika i Sverige, det märks inte minst just på fettisdagen då vi äter mellan 5 och 6 miljoner semlor. Oavsett tid på året både vill och kan bagerier och konditorier över hela landet anställa fler. Den dubblerade arbetsgivaravgiften för unga har tyvärr lett till att bagerierna istället tvingas avstå att anställa för att klara av de ökade skatterna. Ungdomar går miste om jobb de skulle kunna få om arbetsgivaravgiften återställs, säger Martin Lundell, vd Sveriges bagare & konditorer i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078