23948sdkhjf

Tio restaurangfavoriter korade

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Sturehof, Somm Restaurant & Wine bar, Lilla Bjers Gårdskrog, Jernruket, Ritz, Hattori Sushi Devil, Jim & Jakob och Manicini är årets bästa restauranger enligt Bookatable och restauranggästerna själva.

Priserna delas ut i tio kategorier, allt från bästa fisk- och skaldjursrestaurangen till bästa ekologiska köket, under en ceremoni på Miss Clara i Stockholm under måndagskvällen.

- Bookatable Diner Awards instiftades med utgångspunkt i att förmedla vad restauranggäster tycker och låta dem bestämma, och det är precis så det går till även idag. Diner Awards är gästernas pris då samtliga vinnare har utsetts av de recensioner och omdömen som gästerna lämnat på Bookatables hemsida. Det är just det som gör tävlingen unik i sitt slag och så otroligt uppskattad av både restauranger och gäster, säger Åsa Murphy, vd på Bookatable by Michelin i en kommentar.

Årets vinnare i Bookatable Diner Award

Bästa skandinaviska köket: Somm Restaurant & Wine Bar, Göteborg

Bästa ekologiska köket: Lilla Bjers Gårdskrog, Visby

Bästa fisk- & skaldjursrestaurangen: Sturehof, Stockholm

Bästa kött- & grillrestaurangen: Jernbruket, Floda

Bästa franska köket: Ritz, Göteborg

Bästa italienska köket: Mancini, Stockholm

Bästa asiatiska köket: Hattori Sushi Devil, Stockholm

Stockholms bästa restaurang: Jim & Jacob, Stockholm

Göteborgs bästa restaurang: Somm Restaurant & Wine Bar, Göteborg

Sveriges bästa restaurang: Lilla Bjers Gårdskrog, Visby

I år hyllades även Gästernas favorit under Krogveckan 2017.  Kriterierna för utnämnandet baserades på antal bokade gäster i kombination med bästa snittet på recensionerna och som vinnare stod Restaurang Timmermans 1857 i Stockholm.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.158