Tio restaurangfavoriter korade

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Sturehof, Somm Restaurant & Wine bar, Lilla Bjers Gårdskrog, Jernruket, Ritz, Hattori Sushi Devil, Jim & Jakob och Manicini är årets bästa restauranger enligt Bookatable och restauranggästerna själva.

Priserna delas ut i tio kategorier, allt från bästa fisk- och skaldjursrestaurangen till bästa ekologiska köket, under en ceremoni på Miss Clara i Stockholm under måndagskvällen.

- Bookatable Diner Awards instiftades med utgångspunkt i att förmedla vad restauranggäster tycker och låta dem bestämma, och det är precis så det går till även idag. Diner Awards är gästernas pris då samtliga vinnare har utsetts av de recensioner och omdömen som gästerna lämnat på Bookatables hemsida. Det är just det som gör tävlingen unik i sitt slag och så otroligt uppskattad av både restauranger och gäster, säger Åsa Murphy, vd på Bookatable by Michelin i en kommentar.

Årets vinnare i Bookatable Diner Award

Bästa skandinaviska köket: Somm Restaurant & Wine Bar, Göteborg

Bästa ekologiska köket: Lilla Bjers Gårdskrog, Visby

Bästa fisk- & skaldjursrestaurangen: Sturehof, Stockholm

Bästa kött- & grillrestaurangen: Jernbruket, Floda

Bästa franska köket: Ritz, Göteborg

Bästa italienska köket: Mancini, Stockholm

Bästa asiatiska köket: Hattori Sushi Devil, Stockholm

Stockholms bästa restaurang: Jim & Jacob, Stockholm

Göteborgs bästa restaurang: Somm Restaurant & Wine Bar, Göteborg

Sveriges bästa restaurang: Lilla Bjers Gårdskrog, Visby

I år hyllades även Gästernas favorit under Krogveckan 2017.  Kriterierna för utnämnandet baserades på antal bokade gäster i kombination med bästa snittet på recensionerna och som vinnare stod Restaurang Timmermans 1857 i Stockholm.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.166