23948sdkhjf

Tio restaurangfavoriter korade

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Sturehof, Somm Restaurant & Wine bar, Lilla Bjers Gårdskrog, Jernruket, Ritz, Hattori Sushi Devil, Jim & Jakob och Manicini är årets bästa restauranger enligt Bookatable och restauranggästerna själva.

Priserna delas ut i tio kategorier, allt från bästa fisk- och skaldjursrestaurangen till bästa ekologiska köket, under en ceremoni på Miss Clara i Stockholm under måndagskvällen.

- Bookatable Diner Awards instiftades med utgångspunkt i att förmedla vad restauranggäster tycker och låta dem bestämma, och det är precis så det går till även idag. Diner Awards är gästernas pris då samtliga vinnare har utsetts av de recensioner och omdömen som gästerna lämnat på Bookatables hemsida. Det är just det som gör tävlingen unik i sitt slag och så otroligt uppskattad av både restauranger och gäster, säger Åsa Murphy, vd på Bookatable by Michelin i en kommentar.

Årets vinnare i Bookatable Diner Award

Bästa skandinaviska köket: Somm Restaurant & Wine Bar, Göteborg

Bästa ekologiska köket: Lilla Bjers Gårdskrog, Visby

Bästa fisk- & skaldjursrestaurangen: Sturehof, Stockholm

Bästa kött- & grillrestaurangen: Jernbruket, Floda

Bästa franska köket: Ritz, Göteborg

Bästa italienska köket: Mancini, Stockholm

Bästa asiatiska köket: Hattori Sushi Devil, Stockholm

Stockholms bästa restaurang: Jim & Jacob, Stockholm

Göteborgs bästa restaurang: Somm Restaurant & Wine Bar, Göteborg

Sveriges bästa restaurang: Lilla Bjers Gårdskrog, Visby

I år hyllades även Gästernas favorit under Krogveckan 2017.  Kriterierna för utnämnandet baserades på antal bokade gäster i kombination med bästa snittet på recensionerna och som vinnare stod Restaurang Timmermans 1857 i Stockholm.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svensk mästare i hembryggd öl

Corner Club smygöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Nyhetsbrev

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Arkiv

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141