23948sdkhjf

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Lyssna på chefredaktör Lisbeth Raudens intervju med Pelle Lydmar här.

I de klassiska lokalerna som en gång rymde biografen Röda Kvarn bereds nu plats för kulinariska njutningar. 3 000 kvadrat ger plats för barer, restauranger och butiker. Gästerna kan äta på plats, köpa färdig mat med sig hem eller köpa råvaror för egna övningar hemma i köket.

Eataly-kedjan öppnar härmed sin första butik i Sverige, men kedjan har numer 40 totalt sett och Stockholmsetableringen är den andra i Norden då en Eataly redan finns i Köpenhamn.

Företaget har funnits i elva år och har de senaste åren vuxit med över tio enheter världen över. Ägare är den italienska entreprenören Oscar Farinetti, familjen Grimaldi och Pelle Lydmar.

1 500 handplockade italienska produkter finns att välja på. Däribland La Grande kött
från nötdjur som fötts upp på enbart naturbete.
– Vårt utbud är det bästa som Italien kan erbjuda kompletterat med svenska
leverantörer bland annat på kött och fisk, säger Pelle Lydmar.

Utbudet är ekologiskt även om inte allt är certifierat. En napoletansk vedugn helt klädd i guldmosaik pryder pizzerian som ligger i Röda Kvarns före detta tesalong.
– Vi erbjuder casual dining i en fantastisk miljö, till mycket konkurrenskraftiga priser,
säger Pelle Lydmar.

Eataly kommer att ha öppet alla dagar i veckan från frukost till kväll.

Att rekrytera medarbetare till de cirka 120 heltiderna som bemannas med 200 personer har varit en utmaning:
– Vi började för sex månader sedan och det har trots allt har gått bra. Dels beror det på att jag inte skämt ut mig på marknaden, dels har jag ett stort nätverk. Vårt företag är stort och tryggt, Eataly är något nytt, jobbar man här kan man ha olika form av ansvar, man kan rotera mellan olika arbetsuppgifter och dessutom kan vi erbjuda möjligheter till jobb i hela världen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203