Eataly är Lydmars nya gig

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Lyssna på chefredaktör Lisbeth Raudens intervju med Pelle Lydmar här.

I de klassiska lokalerna som en gång rymde biografen Röda Kvarn bereds nu plats för kulinariska njutningar. 3 000 kvadrat ger plats för barer, restauranger och butiker. Gästerna kan äta på plats, köpa färdig mat med sig hem eller köpa råvaror för egna övningar hemma i köket.

Eataly-kedjan öppnar härmed sin första butik i Sverige, men kedjan har numer 40 totalt sett och Stockholmsetableringen är den andra i Norden då en Eataly redan finns i Köpenhamn.

Företaget har funnits i elva år och har de senaste åren vuxit med över tio enheter världen över. Ägare är den italienska entreprenören Oscar Farinetti, familjen Grimaldi och Pelle Lydmar.

1 500 handplockade italienska produkter finns att välja på. Däribland La Grande kött
från nötdjur som fötts upp på enbart naturbete.
– Vårt utbud är det bästa som Italien kan erbjuda kompletterat med svenska
leverantörer bland annat på kött och fisk, säger Pelle Lydmar.

Utbudet är ekologiskt även om inte allt är certifierat. En napoletansk vedugn helt klädd i guldmosaik pryder pizzerian som ligger i Röda Kvarns före detta tesalong.
– Vi erbjuder casual dining i en fantastisk miljö, till mycket konkurrenskraftiga priser,
säger Pelle Lydmar.

Eataly kommer att ha öppet alla dagar i veckan från frukost till kväll.

Att rekrytera medarbetare till de cirka 120 heltiderna som bemannas med 200 personer har varit en utmaning:
– Vi började för sex månader sedan och det har trots allt har gått bra. Dels beror det på att jag inte skämt ut mig på marknaden, dels har jag ett stort nätverk. Vårt företag är stort och tryggt, Eataly är något nytt, jobbar man här kan man ha olika form av ansvar, man kan rotera mellan olika arbetsuppgifter och dessutom kan vi erbjuda möjligheter till jobb i hela världen.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

EM-silver till Sverige i Bocuse

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.136