23948sdkhjf

Eataly är Lydmars nya gig

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Lyssna på chefredaktör Lisbeth Raudens intervju med Pelle Lydmar här.

I de klassiska lokalerna som en gång rymde biografen Röda Kvarn bereds nu plats för kulinariska njutningar. 3 000 kvadrat ger plats för barer, restauranger och butiker. Gästerna kan äta på plats, köpa färdig mat med sig hem eller köpa råvaror för egna övningar hemma i köket.

Eataly-kedjan öppnar härmed sin första butik i Sverige, men kedjan har numer 40 totalt sett och Stockholmsetableringen är den andra i Norden då en Eataly redan finns i Köpenhamn.

Företaget har funnits i elva år och har de senaste åren vuxit med över tio enheter världen över. Ägare är den italienska entreprenören Oscar Farinetti, familjen Grimaldi och Pelle Lydmar.

1 500 handplockade italienska produkter finns att välja på. Däribland La Grande kött
från nötdjur som fötts upp på enbart naturbete.
– Vårt utbud är det bästa som Italien kan erbjuda kompletterat med svenska
leverantörer bland annat på kött och fisk, säger Pelle Lydmar.

Utbudet är ekologiskt även om inte allt är certifierat. En napoletansk vedugn helt klädd i guldmosaik pryder pizzerian som ligger i Röda Kvarns före detta tesalong.
– Vi erbjuder casual dining i en fantastisk miljö, till mycket konkurrenskraftiga priser,
säger Pelle Lydmar.

Eataly kommer att ha öppet alla dagar i veckan från frukost till kväll.

Att rekrytera medarbetare till de cirka 120 heltiderna som bemannas med 200 personer har varit en utmaning:
– Vi började för sex månader sedan och det har trots allt har gått bra. Dels beror det på att jag inte skämt ut mig på marknaden, dels har jag ett stort nätverk. Vårt företag är stort och tryggt, Eataly är något nytt, jobbar man här kan man ha olika form av ansvar, man kan rotera mellan olika arbetsuppgifter och dessutom kan vi erbjuda möjligheter till jobb i hela världen.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.212