23948sdkhjf

Provsmakning inför Food Tech

| Av Håkan Johansson | Tipsa redaktionen

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

– Maten ska vara hållbar, hälsosam, god och lockande. Samtidigt ska vi kunna samlas kring den. Vi måste förmå kunder att äta mer grönsaker och mindre kött, säger Agneta Sjölin, sektorchef på Fazer Food Services som står för maten på Food Tech 2018 i Örebro konserthus den 14 mars.

Läs också: Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Onsdagens provsmakning var tillagad på restaurang Noga i Stockholm av bland andra Anna Lövgren, kökschef på Fazers lunchrestaurang Norrtull i Örebro, och Niklas Melin, matinspiratör inom Fazer Food Services. Gråärtskrokett, filodegsknyten med bland annat D-vitaminberikade champinjoner och sotad ålmal hörde till rätterna som serverades.

Anna Lövgren berättar att ålmalen bränns av på hög värme i ugn tillsammans med purjolöksblad, fänkål och dillfrö.
– Det är därför den kallas sotad, berättar hon.

Fisken odlas av Lantfisk i Surte, ett av många startupföretag som hoppas att Food Tech ska bidra till en utveckling av marknaden.

– Vi tittar nu också på om det går att odla alger och räkor, säger Diana Olsson till Fri Köpenskap.

Läs också: FN-priset utdelat: ”Som Nobelpriset för oss i ägarfamiljen”

Bobo af Ekenstam, omvärldsanalytiker och vd för konsultföretaget Docere Intelligence, bjöd också på en provsmakning av sina spaningar om trender som påverkar framtidens mat.

– Vi är bara i början av den digitala utvecklingen, sammanfattade han efteråt i ett samtal med Fri Köpenskap.

Eventet i Örebro i mars arrangeras av Alfred Nobel Science park och Di Digital. Målet är att de mest innovativa food tech-bolagen, makthavare och investerare ska mötas för att sätta ljus på nya digitala lösningar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Picadeli lanserar "Picabowl"

Hedda Spendrups nya bryggeri öppnar restaurang

Omakas första öl färdigbryggt – döpt till Mother.

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Axfood Snabbgross vill växa i Linköping

Upp till bevis för Myllymäki – Aira invigs i mars

Ambitionen är att skapa en restaurang i världsklass i det nybyggda huset på Biskopsudden.

Nyhetsbrev

Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

Arkiv

Snabbpastakedja letar franchisetagare

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Arnold's – nu även med lunchservering

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094