Provsmakning inför Food Tech

| Av Håkan Johansson | Tipsa redaktionen

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

– Maten ska vara hållbar, hälsosam, god och lockande. Samtidigt ska vi kunna samlas kring den. Vi måste förmå kunder att äta mer grönsaker och mindre kött, säger Agneta Sjölin, sektorchef på Fazer Food Services som står för maten på Food Tech 2018 i Örebro konserthus den 14 mars.

Onsdagens provsmakning var tillagad på restaurang Noga i Stockholm av bland andra Anna Lövgren, kökschef på Fazers lunchrestaurang Norrtull i Örebro, och Niklas Melin, matinspiratör inom Fazer Food Services. Gråärtskrokett, filodegsknyten med bland annat D-vitaminberikade champinjoner och sotad ålmal hörde till rätterna som serverades.

Anna Lövgren berättar att ålmalen bränns av på hög värme i ugn tillsammans med purjolöksblad, fänkål och dillfrö.
– Det är därför den kallas sotad, berättar hon.

Fisken odlas av Lantfisk i Surte, ett av många startupföretag som hoppas att Food Tech ska bidra till en utveckling av marknaden.

– Vi tittar nu också på om det går att odla alger och räkor, säger Diana Olsson till Fri Köpenskap.

Bobo af Ekenstam, omvärldsanalytiker och vd för konsultföretaget Docere Intelligence, bjöd också på en provsmakning av sina spaningar om trender som påverkar framtidens mat.

– Vi är bara i början av den digitala utvecklingen, sammanfattade han efteråt i ett samtal med Fri Köpenskap.

Eventet i Örebro i mars arrangeras av Alfred Nobel Science park och Di Digital. Målet är att de mest innovativa food tech-bolagen, makthavare och investerare ska mötas för att sätta ljus på nya digitala lösningar.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Nyhetsbrev

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Arkiv

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

De fick Gulddrakar

Ett kafé, tre restauranger och en bar i Stockholm kammade hem Dagens Nyheters Gulddrakar på måndagskvällen. Därtill delades postumt pris ut till Magdalena Ribbing.Två framtidslöften i restaurangbranschen prisades också under kvällen.

Rejäl ökning för kaféer

Restaurangbranschen avslutade året starkt med försäljningsuppgångar inom fler delbranscher, enligt Restaurangindex.

Premiär för Eataly

Vd hos Fazer kliver av

Vd för Fazer Bageri Sverige lämnar posten.

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Här är årets ”udda” semlor

Pinchos med cityetablering

Sänd till en kollega

0.197