23948sdkhjf

De tävlar i Årets bagare

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Här är de fem finalisterna i Årets bagare 2018.

Marcus Billing Söderberg från Gamla verket i Segeltorp, Paul Florian Ficard från Björns konditori i Vellinge, Lina Kempe från Backhaus Bageri & Café i Helsingborg, Fredrik Eiserman från Valhallabageriet i Stockholm och Gustav Fagerman som driver Artisan Bread i Karlstad gör upp i årets final som äger rum i köpcentrumet Nordstan i Göteborg 13 till 15 mars.

Åtta tävlingsmoment ingår i finalen och finalisterna ska under två timmar baka baguetter, kuvertbröd, croissanter, pain au chocolat, söta bullar med frukt/bär, bullar med efterdekorering och matbröd. Matbrödet ska vara bakat på minst två råvaror från en hemlig råvarukrog som finalisterna blir tilldelade genom lottning på plats.

I juryn sitter Johan Sörberg, Ått Padtum Söderström, Årets Bagare 2017, Kim Lund, Årets Bagare 2016, Gabriel Di Grado samt Tobias Bergstrand, tidigare medlem i Bagarlandslaget, och som Driver Utö Bakgård i Stockholms skärgård.

Årets Bagare för professionella bagare anordnas för femte året i rad av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Nyhetsbrev

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Arkiv

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111