23948sdkhjf

Hon prisas för gastronomisk gärning

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Malin Söderström tilldelas utmärkelse av White Guide för lång betydesefull gastronomisk gärning.

Malin Söderström tilldelas utmärkelsen vid White Guide Gala i Blå Hallen i Stockholms stadshus 5 mars. Hon är andra kvinnan att tilldelas utmärkelsen sedan starten 2006 och efter Karin Fransson som fick priset 2008.

Tidigare pristagare är bland andra Leif Mannerström, Christer Lingström, Mathias Dahlgren, Thomas Drejing, Stefano Catenacci, Per Bengtsson, Björn Persson samt Ulf Wagner som fick priset i fjol.

Motiveringen till utmärkelsen lyder;

För att med en jordnära matfilosofi under många år ha varit en inspirerande förebild i en mansdominerad kockvärld genom både tävlingsengagemang, utbildningsprogram och framtidsorienterade krogprojekt.

Malin Söderström har en lång kock- och krögarkarriär i bagaget och var första kvinnan att ta plats i Svenska Kocklandslaget. Förutom sina egna tre restauranger Hjerta, Moderna Museets restaurang och The Fishery, har hon ansvarat för Nobelmiddagen, engagerat sig i diverse tävlingar för unga kockar, lagat mat i tv och skrivit kokböcker.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Nyhetsbrev

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Arkiv

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.132