Hon prisas för gastronomisk gärning

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Malin Söderström tilldelas utmärkelse av White Guide för lång betydesefull gastronomisk gärning.

Malin Söderström tilldelas utmärkelsen vid White Guide Gala i Blå Hallen i Stockholms stadshus 5 mars. Hon är andra kvinnan att tilldelas utmärkelsen sedan starten 2006 och efter Karin Fransson som fick priset 2008.

Tidigare pristagare är bland andra Leif Mannerström, Christer Lingström, Mathias Dahlgren, Thomas Drejing, Stefano Catenacci, Per Bengtsson, Björn Persson samt Ulf Wagner som fick priset i fjol.

Motiveringen till utmärkelsen lyder;

För att med en jordnära matfilosofi under många år ha varit en inspirerande förebild i en mansdominerad kockvärld genom både tävlingsengagemang, utbildningsprogram och framtidsorienterade krogprojekt.

Malin Söderström har en lång kock- och krögarkarriär i bagaget och var första kvinnan att ta plats i Svenska Kocklandslaget. Förutom sina egna tre restauranger Hjerta, Moderna Museets restaurang och The Fishery, har hon ansvarat för Nobelmiddagen, engagerat sig i diverse tävlingar för unga kockar, lagat mat i tv och skrivit kokböcker.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Nyhetsbrev

Här är finalisterna i Årets Kock

Här är det åtta kockarna som är vidare till finaltävlingarna i september.

Arkiv

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Svensk kock ny toppchef på Singapore Airlines

Styrelseledamot av Svenska Kockars Förening och Food & Beverage Manager på Thanda Group har fått en ny tjänst som executive chef på Singapore Airlines.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Norrmejerier: Brist på Västerbottensost

EM-silver till Sverige i Bocuse

Restaurangerna fortsätter att öka

Besöksrekord för Vegomässan

Med 5 600 besökare och 106 utställare blev helgens arrangemang i Nacka Strandsmässan den största Vegomässan hittills.

Ska möta flexitarianen

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Destilleriet får tillstånd för att dubbla

Kockar möts och skapar i ny dokumentär

Niklas Ekstedt leder nya Viaplay-serien Four Hands Menu.

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Värmeslag på krogen
Krögare mitt i stan

Thåström tillbaka på systemet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.149