Nytt destilleri ska möta ökad efterfrågan

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Ardberg ska bygga nytt destilleri som ska stå klart 2019.

Nu påbörjas arbetet med att bygga ett större destilleri för Ardbergs på skotska ön Islay. Detta för att  säkerställa stadig produktion och möta ökad efterfrågan. Sedan 1997 ingår destilleriet i The Glenmorangie Company och det öppnades igen efter att har varit stängt under några år.

För finansieringen står The Glenmorangie Company som investerar ett mångmiljonbelopp och destilleriet ska rymma fyra ikoniska koppardestillat, vilket är två fler än i det nuvarande destilleriet.

– Vi är otroligt glada över framgångarna sedan 1997 och den växande passionen för Ardbegs whisky från alla fans över hela världen. Ardbeg har destillerat på Islay sedan 1815, och med ett nytt större destilleri kan vi låta nya generationer upptäcka och älska den rökiga Ultimate Islay Malt Whisky, säger Marc Hoellinger, vd och koncernchef The Glenmorangie Company.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Max vd hoppas på 50 år till

Richard Bergfors i intervju om kedjans framtid.

Från Gotthards till Norrlandsoperan

Han går till Qvanti

Vill främja hållbart fiske

Kocken och kreativa ledaren kan numera också titulera sig ambassadör för hållbart fiske.

De ska sköta ruljansen på Bank Hotel

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Nyhetsbrev

Ny nod för life science och livsmedel

Arkiv

Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

Upprop i restaurangbranschen - vill öka efterfrågan på svenska råvaror

Efter sommarens torka uppmanas restauranger och måltidsverksamheter välja svenskt kött, frukt och grönt för att stötta bönder efter sommarens torka.

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bordsservering på McDonald´s

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.137