23948sdkhjf

Lägre vinst för Kopparbergs

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Bryggeriets resultat var 61 miljoner lägre under fjolåret än 2016 – valutaeffekter, förklarar vd:n.

Kopparbergs vinst för 2017 landade på 247,2 miljoner kronor, vilket är 61 miljoner lägre än under 2016 då det uppgick till 308,1 miljoner kronor.

Anledningen tillskrivs indirekt Brexit, vilket i sig orsakade ett minskat värde av det brittiska pundet. För Kopparbergs, vars cider är det mest sålda varumärket i premiumsegmentet i landet, är det dåliga omständigheter.

I en medföljande kommentar till bokslutet skriver vd:n, Peter Bronsman, att den minskade vinsten enbart beror på valutaeffekter i landet som också ses som bryggeriets viktigaste marknad.

”Med samma genomsnittliga pundkurs som under föregående år skulle resultatet istället ökat med 3 procent”, skriver vd:n vidare i en kommentar.

Volymmässigt sett ökade man med cirka 5 procent i Storbritannien under året. Dessutom noterar man positiv utveckling på marknaderna i Estland, Spanien, Grekland, Cypern och Australien. På den svenska marknaden är bryggeriets päroncider fortsatt den mest sålda cidern på Systembolaget, medan även varumärkena Sofiero och Höga Kusten gjorde bra ifrån sig.

Även nettoomsättningen sjönk, dock bara en smula: från 1,945 miljarder kronor 2016 till 1,936 miljarder kronor under 2017.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.117