23948sdkhjf

Positivt resultat starkaste på fem år för Mackmyra

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Fjärde kvartalet i fjol var det första positiva på ett bra tag – nu ska man ta in 27 miljoner för att amortera samt öka destilleringstakten.

När whiskybolaget Mackmyra nyligen släppte sin rapport visade man upp en bra avslutning för 2017. Fjärde kvartalet, som för tolfte kvartalet i rad bjöd på försäljningstillväxt, gav ett resultat efter skatt på 1,8 miljoner kronor. Det är en klar förbättring gentemot samma period 2016 (minus 4,5 miljoner kronor) och det starkaste sedan fjärde kvartalet 2012.

Rörelseresultatet för helåret blev 4,3 miljoner kronor (minus 1,3), medan nettoomsättningen uppgick till 27,3 miljoner kronor (26,2). Samtidigt förbättrades nettoresultatet till minus 11 miljoner kronor, jämfört med minus 26 miljoner kronor 2016.

Läs också: Mackmyra behöver pengar

Gällande försäljningen ökade flaskförsäljningen med sju procent, medan lunchöppet på restaurangen i Mackmyra Whiskyby hjälpte tillväxten på eventsidan att nå 13 procent. Att 27 procent av försäljningen gick på export till länder som Frankrike, Tyskland och Storbritannien är i linje med planen:

Läs också: Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

– I dessa länder säljer vi i barer, supermarkets och specialbutiker. Att vi har en så pass stor andel på exportmarknaden innebär att vi börjar vara etablerade, säger vd Magnus Dandanell till Gefle Dagblad.

Sedan tidigare har destilleriet aviserat att man vill ta in 27 miljoner kronor från aktieägarna. Det nya kapitalet ska främst gå till amorteringar men också till att sätt högre fart på destilleringen, då försäljningen konstant ökar.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.145