23948sdkhjf

Positivt resultat starkaste på fem år för Mackmyra

Fjärde kvartalet i fjol var det första positiva på ett bra tag – nu ska man ta in 27 miljoner för att amortera samt öka destilleringstakten.
När whiskybolaget Mackmyra nyligen släppte sin rapport visade man upp en bra avslutning för 2017. Fjärde kvartalet, som för tolfte kvartalet i rad bjöd på försäljningstillväxt, gav ett resultat efter skatt på 1,8 miljoner kronor. Det är en klar förbättring gentemot samma period 2016 (minus 4,5 miljoner kronor) och det starkaste sedan fjärde kvartalet 2012.

Rörelseresultatet för helåret blev 4,3 miljoner kronor (minus 1,3), medan nettoomsättningen uppgick till 27,3 miljoner kronor (26,2). Samtidigt förbättrades nettoresultatet till minus 11 miljoner kronor, jämfört med minus 26 miljoner kronor 2016.

Gällande försäljningen ökade flaskförsäljningen med sju procent, medan lunchöppet på restaurangen i Mackmyra Whiskyby hjälpte tillväxten på eventsidan att nå 13 procent. Att 27 procent av försäljningen gick på export till länder som Frankrike, Tyskland och Storbritannien är i linje med planen:

– I dessa länder säljer vi i barer, supermarkets och specialbutiker. Att vi har en så pass stor andel på exportmarknaden innebär att vi börjar vara etablerade, säger vd Magnus Dandanell till Gefle Dagblad .

Sedan tidigare har destilleriet aviserat att man vill ta in 27 miljoner kronor från aktieägarna. Det nya kapitalet ska främst gå till amorteringar men också till att sätt högre fart på destilleringen, då försäljningen konstant ökar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156