23948sdkhjf

Kycklingen inne – men nu saknas såsen

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

En vecka efter KFC:s kycklingkris i Storbritannien har nästan alla enheter öppnat igen. Men nu tronar ett nytt problem upp sig – brist på skysås.

I förra veckan drabbades snabbmatskedjan KFC för vad som i sociala medier kallades #KFCCrisis. Ett nytt företag – DHL – var ansvariga för leveranserna för kedjan i Storbritannien, men hade stött på problem.

Det gjorde att KFC var tvungna att tillfälligt stänga ner nästan 700 av sina 900 enheter i regionen, eftersom de inte kunde erbjuda kyckling. Nu är 97 procent av enheterna återigen öppna, enligt en talesperson från ägarbolaget Yum Brands.

Läs också: KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Samtidigt har man också kört reklamkampanjer i tidningar, där loggan på en av kedjans karakteristiska hinkar ändrats om från KFC till "FCK". Till detta följde texten: "Vi beklagar. En kycklingrestaurang utan kyckling är inte idealt... Tack för er förståelse."

Läs också: Quorns passning till KFC i kycklingkris

Men en olycka kommer sällan ensam – nu har man istället brist på den ack så viktiga skysåsen. Såsen, som på engelska heter "gravy", är likt kycklingen en av kedjans specialiteter.

– På grund av de pågående leveransutmaningar som DHL går igenom, fortsätter vissa restauranger att servera en begränsad meny. Vi jobbar så hårt vi kan för att lösa detta, kommenterade Yum Brands situationen för Reuters.
Mer om:KFC


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.152