23948sdkhjf

Kycklingen inne – men nu saknas såsen

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

En vecka efter KFC:s kycklingkris i Storbritannien har nästan alla enheter öppnat igen. Men nu tronar ett nytt problem upp sig – brist på skysås.

I förra veckan drabbades snabbmatskedjan KFC för vad som i sociala medier kallades #KFCCrisis. Ett nytt företag – DHL – var ansvariga för leveranserna för kedjan i Storbritannien, men hade stött på problem.

Det gjorde att KFC var tvungna att tillfälligt stänga ner nästan 700 av sina 900 enheter i regionen, eftersom de inte kunde erbjuda kyckling. Nu är 97 procent av enheterna återigen öppna, enligt en talesperson från ägarbolaget Yum Brands.

Samtidigt har man också kört reklamkampanjer i tidningar, där loggan på en av kedjans karakteristiska hinkar ändrats om från KFC till "FCK". Till detta följde texten: "Vi beklagar. En kycklingrestaurang utan kyckling är inte idealt... Tack för er förståelse."

Läs också: Quorns passning till KFC i kycklingkris

Men en olycka kommer sällan ensam – nu har man istället brist på den ack så viktiga skysåsen. Såsen, som på engelska heter "gravy", är likt kycklingen en av kedjans specialiteter.

– På grund av de pågående leveransutmaningar som DHL går igenom, fortsätter vissa restauranger att servera en begränsad meny. Vi jobbar så hårt vi kan för att lösa detta, kommenterade Yum Brands situationen för Reuters.
Mer om:KFC
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nyhetsbrev

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Arkiv

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Menigo omorganiserar och varslar

Här öppnar Max-restaurang nummer 122

Etablerar sig i Västervik – och snart öppnar den första restaurangen på Södermalm.

Framstående kvinnor inom gastronomi prisade

Vinnare i nio kategorier tog emot pris på Stellagalan.

1

Ny krogguide för vegetarianer

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.115