23948sdkhjf

Coca-Cola gör nedskärningar

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Upp till 350 positioner, främst i Atlanta, ska försvinna under de närmaste månaderna.

Coca-Cola kommer att säga upp mellan 250 till 350 positioner, främst inom ledande positioner, rapporterar Marketwatch.

Den största delen av nedskärningen kommer att ske vid huvudkontoret i Atlanta och är en effekt av att man infört en ny verksamhetsmodell, där tappningsverksamheten förts över till lokala aktörer.

Förändringarna kommer att innebära att vissa jobb försvinner helt, medan vissa omorienteras. Samtidigt skapar man helt nya positioner för att tillmötesgå den tillväxtplan man lagt, och man har inte slutat nyrekrytera, skriver tidningen Atlanta Journal Constitution.

Läs också: Coca-cola gick bättre än väntat

Senast för ett år sedan meddelade Coca-Cola att cirka 1 200 positioner inom olika divisioner skulle försvinna, en process som till största del är färdigställd – den senaste nedskärningen är dock inte del av detta.

Coca-Cola har i dagsläget cirka 8 000 anställda i Nordamerika, varav majoriteten av de cirka 5 000 som arbetar i delstaten Georgia är placerade vid huvudkontoret i Atlanta.
Mer om: Coca-Cola
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.129