Findus blir delägare i Toppfrys

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Tillsammans med frysleverantören Foodimpex köper Findus in sig i den västsvenska ärtproducenten – något som bäddar för expansion.

Både Findus AB och Foodimpex International blir nya delägare i den västsvenska ärtproducenten Toppfrys. Enligt Toppfrys betyder det nya partnerskapet att man får in nytt kapital och industriell kompetens, vilket säkrar en fortsatt produktion som också står rustad för framtida behov.

– Jag är väldigt glad över att vi funnit en framtidsinriktad plan för Toppfrys. En lösning som gör att vi tillsammans med våra viktigaste kunder säkrat goda förutsättningar för ett hållbart jordbruk och varaktig framställning av livsmedel med hög kvalitet på orten, säger Joakim Bratell, vd och ägare för Toppfrys.

I samband med detta säljer tre ägare i Toppfrys – Thore Johansson, Jan Wagnervik samt Peter Jakobsson – sina respektive andelar i bolaget. Det innebär i sin tur att de helt och hållet avslutar sina engagemang inom Toppfrys. Enligt en kommentar från de tre tidigare delägarna ser man lösningen som den bästa "för bolaget, kunderna och det lokala samhällets framtid".

Findus och Toppfrys är sedan tidigare samarbetspartners, efter att man i mars förra året kom överens om ett avtal.  
Det kom i samband med att Findus lagt ner sin produktionsanläggning i Bjuv och letade efter en ny producent som kunde leverera åt dem. Då kom man överens med Toppfrys om leveranser på 5 000 ton ärter om året i fem år, till ett totalt värde på 700 miljoner kronor.

Efter att Findus och Foodimpex nu gått in i bolaget ser de också att man kan bädda för en större verksamhet i framtiden.


– Genom vårt partnerskap får vi möjlighet att tillgodose den växande efterfrågan som finns på våra ärter, samtidigt som vi kan bibehålla samma höga kvalitet. Tillsammans kan vi leva upp till våra kunders och svenska konsumenters önskan om en hållbar lokal produktion av svenska ärter och grönsaker med möjligheten att expandera verksamheten på sikt, säger Peter Odemark , chef för Findus i Norden.

Även Foodimpex är en samarbetspartner till Toppfrys sedan tidigare, något som sträcker sig tillbaka cirka 40 år. I och med att man nu blir delägare ser man att det samarbetet bara blir starkare, och att leveranser till både dagligvaruhandel och exportmarknader stärks på lång sikt, säger bolagets vd Markus Wallentin .
Mer om: Toppfrys


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Han går till Qvanti

Vill främja hållbart fiske

Kocken och kreativa ledaren kan numera också titulera sig som ambassadör för hållbart fiske.

De ska sköta ruljansen på Bank Hotel

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Ny nod för life science och livsmedel

Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

Nyhetsbrev

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Arkiv

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

Upprop i restaurangbranschen - vill öka efterfrågan på svenska råvaror

Efter sommarens torka uppmanas restauranger och måltidsverksamheter välja svenskt kött, frukt och grönt för att stötta bönder efter sommarens torka.

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Norsk kedja expanderar i Sverige

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bordsservering på McDonald´s

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.134