23948sdkhjf

Findus blir delägare i Toppfrys

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Tillsammans med frysleverantören Foodimpex köper Findus in sig i den västsvenska ärtproducenten – något som bäddar för expansion.

Både Findus AB och Foodimpex International blir nya delägare i den västsvenska ärtproducenten Toppfrys. Enligt Toppfrys betyder det nya partnerskapet att man får in nytt kapital och industriell kompetens, vilket säkrar en fortsatt produktion som också står rustad för framtida behov.

– Jag är väldigt glad över att vi funnit en framtidsinriktad plan för Toppfrys. En lösning som gör att vi tillsammans med våra viktigaste kunder säkrat goda förutsättningar för ett hållbart jordbruk och varaktig framställning av livsmedel med hög kvalitet på orten, säger Joakim Bratell, vd och ägare för Toppfrys.

I samband med detta säljer tre ägare i Toppfrys – Thore Johansson, Jan Wagnervik samt Peter Jakobsson – sina respektive andelar i bolaget. Det innebär i sin tur att de helt och hållet avslutar sina engagemang inom Toppfrys. Enligt en kommentar från de tre tidigare delägarna ser man lösningen som den bästa "för bolaget, kunderna och det lokala samhällets framtid".

Findus och Toppfrys är sedan tidigare samarbetspartners, efter att man i mars förra året kom överens om ett avtal.  
Det kom i samband med att Findus lagt ner sin produktionsanläggning i Bjuv och letade efter en ny producent som kunde leverera åt dem. Då kom man överens med Toppfrys om leveranser på 5 000 ton ärter om året i fem år, till ett totalt värde på 700 miljoner kronor.

Efter att Findus och Foodimpex nu gått in i bolaget ser de också att man kan bädda för en större verksamhet i framtiden.


– Genom vårt partnerskap får vi möjlighet att tillgodose den växande efterfrågan som finns på våra ärter, samtidigt som vi kan bibehålla samma höga kvalitet. Tillsammans kan vi leva upp till våra kunders och svenska konsumenters önskan om en hållbar lokal produktion av svenska ärter och grönsaker med möjligheten att expandera verksamheten på sikt, säger Peter Odemark , chef för Findus i Norden.

Även Foodimpex är en samarbetspartner till Toppfrys sedan tidigare, något som sträcker sig tillbaka cirka 40 år. I och med att man nu blir delägare ser man att det samarbetet bara blir starkare, och att leveranser till både dagligvaruhandel och exportmarknader stärks på lång sikt, säger bolagets vd Markus Wallentin .
Mer om: Toppfrys
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tapas på svenskt vis på HaQ

Yux Mexican och Yuc Latasian följs av husmanskost på HaQ.

Östermalms saluhall – försenad och fördyrad

Renoveringen av Östermalmshallen 400 miljoner dyrare än planerat.

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Finaldags för Årets unga kock

Två Michelin-stjärnor till Gastrologik

Krögarduon har väntat sex år på att få lägga till ytterligare en stjärna.

Mr Cake till Göteborg

Nyhetsbrev

De kan bli bästa krog på White Guides gala

Arkiv

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.453