23948sdkhjf

Orkla degar för dansk pizzakedja

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Danska kändiskocken Gorm Wisweh säljer huvuddelen av sin kedja till norska livsmedelsjätten.

Pizzakedjan Gorms Pizza har de senaste åren vuxit med flera restauranger i Danmark – nu får man en ny huvudägare i form av Orkla, som köper 67 procent av bolaget.

Enligt Gorms vd, Anders Kjørup, ser man nu att det går att utnyttja kompetenser från bägge verksamheter:

– Vi har länge letat efter en partner som kan se värdet och potentialen som Gorms Pizza har, säger han i ett pressmeddelande.

Läs också: Ny ordförande i DLF

Delägaren Gorm Wisweh, tv-kocken som kedjan också fått sitt namn efter, kommer tillsammans med de sex andra delägarna fortsatt att äga en mindre andel av bolaget.

Läs också: Napolitansk pizza till Piteå

Kedjan har i dag tolv restauranger – varav nio är egenägda – belägna Köpenhamn, Odense och Århus, med cirka 170 anställda. Man har sedan tidigare också planer på att utöka verksamheten, närmast med en restaurang i Kolding. Vid senaste årsredovisningen omsatte man cirka 48 miljoner danska kronor.

Hur mycket Orkla betalar för aktiemajoriteten i Gorms avslöjas inte. I avtalet får Orkla också rätten att öka ägandet till 100 procent. Framöver kommer bolaget att drivas som en egen enhet inom divisionen Orkla Investments.
Mer om:Danmark |Gorms |Orkla |pizza
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.132