23948sdkhjf

Orkla degar för dansk pizzakedja

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Danska kändiskocken Gorm Wisweh säljer huvuddelen av sin kedja till norska livsmedelsjätten.

Pizzakedjan Gorms Pizza har de senaste åren vuxit med flera restauranger i Danmark – nu får man en ny huvudägare i form av Orkla, som köper 67 procent av bolaget.

Enligt Gorms vd, Anders Kjørup, ser man nu att det går att utnyttja kompetenser från bägge verksamheter:

– Vi har länge letat efter en partner som kan se värdet och potentialen som Gorms Pizza har, säger han i ett pressmeddelande.

Läs också: Ny ordförande i DLF

Delägaren Gorm Wisweh, tv-kocken som kedjan också fått sitt namn efter, kommer tillsammans med de sex andra delägarna fortsatt att äga en mindre andel av bolaget.

Läs också: Han är årets Pizzabagare

Kedjan har i dag tolv restauranger – varav nio är egenägda – belägna Köpenhamn, Odense och Århus, med cirka 170 anställda. Man har sedan tidigare också planer på att utöka verksamheten, närmast med en restaurang i Kolding. Vid senaste årsredovisningen omsatte man cirka 48 miljoner danska kronor.

Hur mycket Orkla betalar för aktiemajoriteten i Gorms avslöjas inte. I avtalet får Orkla också rätten att öka ägandet till 100 procent. Framöver kommer bolaget att drivas som en egen enhet inom divisionen Orkla Investments.
Mer om:Danmark |Gorms |Orkla |pizza


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.189