23948sdkhjf

Orkla degar för dansk pizzakedja

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Danska kändiskocken Gorm Wisweh säljer huvuddelen av sin kedja till norska livsmedelsjätten.

Pizzakedjan Gorms Pizza har de senaste åren vuxit med flera restauranger i Danmark – nu får man en ny huvudägare i form av Orkla, som köper 67 procent av bolaget.

Enligt Gorms vd, Anders Kjørup, ser man nu att det går att utnyttja kompetenser från bägge verksamheter:

– Vi har länge letat efter en partner som kan se värdet och potentialen som Gorms Pizza har, säger han i ett pressmeddelande.

Läs också: Ny ordförande i DLF

Delägaren Gorm Wisweh, tv-kocken som kedjan också fått sitt namn efter, kommer tillsammans med de sex andra delägarna fortsatt att äga en mindre andel av bolaget.

Läs också: Napolitansk pizza till Piteå

Kedjan har i dag tolv restauranger – varav nio är egenägda – belägna Köpenhamn, Odense och Århus, med cirka 170 anställda. Man har sedan tidigare också planer på att utöka verksamheten, närmast med en restaurang i Kolding. Vid senaste årsredovisningen omsatte man cirka 48 miljoner danska kronor.

Hur mycket Orkla betalar för aktiemajoriteten i Gorms avslöjas inte. I avtalet får Orkla också rätten att öka ägandet till 100 procent. Framöver kommer bolaget att drivas som en egen enhet inom divisionen Orkla Investments.
Mer om:Danmark |Gorms |Orkla |pizza
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Nyhetsbrev

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Arkiv

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Bohuslänsk vinst i Food Truck-SM

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Här ska O'Learys relansera sitt koncept

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.279