23948sdkhjf

Mammas mat

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Under Comida de la madre tar just fyra mödrar över köket hos restaurang Eatery Social i Stockholm.

Fyra sydamerikanska mammor, Rosa Meoño och Mary Meoño från Peru och Cintia Alvarez från Bolivia och Elvia Bustos från Colombia, tar över köket på Eatery Social på Clarion Hotel Stockholm i Skanstull för att tillaga rätter med ursprung i mödrarnas hemland. Därtill väntas restaurangens skapare Marcus Samuelsson delta under kvällen.

På menym väntas bland annat peruansk gryta med tripe, traditionella empanadas med kött och grönsaksfyllning och colombiansk kycklingsoppa, allt kryddat med kvinnornas stora passion för matlagning.

– Eatery Social är en hyllning till kombinationen av kök från Central- och Sydamerika som man ofta möter i södra Kalifornien. Matlagningen i den här delen av världen har vandrat i generationer, och den vi lärt oss av, är mamma. Jag ser verkligen fram emot att få stå i köket den här dagen, säger Marcus Samuelsson, kreativt och gastronomiskt ansvarig för Eatery Social i en kommentar.

Mer om: Eatery Social
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Nyhetsbrev

Arnold's – nu även med lunchservering

Arkiv

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Tv-serie om relation mellan matälskare

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

Stopp för vinbox som handväska

Hon är ny operativ chef för Brasserigruppen

Nytt snabbmatskoncept med ägg i alla rätter

Espresso House-grundaren tänker gå globalt direkt med sin nya satsning.

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109