23948sdkhjf

Mammas mat

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Under Comida de la madre tar just fyra mödrar över köket hos restaurang Eatery Social i Stockholm.

Fyra sydamerikanska mammor, Rosa Meoño och Mary Meoño från Peru och Cintia Alvarez från Bolivia och Elvia Bustos från Colombia, tar över köket på Eatery Social på Clarion Hotel Stockholm i Skanstull för att tillaga rätter med ursprung i mödrarnas hemland. Därtill väntas restaurangens skapare Marcus Samuelsson delta under kvällen.

På menym väntas bland annat peruansk gryta med tripe, traditionella empanadas med kött och grönsaksfyllning och colombiansk kycklingsoppa, allt kryddat med kvinnornas stora passion för matlagning.

– Eatery Social är en hyllning till kombinationen av kök från Central- och Sydamerika som man ofta möter i södra Kalifornien. Matlagningen i den här delen av världen har vandrat i generationer, och den vi lärt oss av, är mamma. Jag ser verkligen fram emot att få stå i köket den här dagen, säger Marcus Samuelsson, kreativt och gastronomiskt ansvarig för Eatery Social i en kommentar.

Mer om: Eatery Social
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.121