23948sdkhjf

Mammas mat

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Under Comida de la madre tar just fyra mödrar över köket hos restaurang Eatery Social i Stockholm.

Fyra sydamerikanska mammor, Rosa Meoño och Mary Meoño från Peru och Cintia Alvarez från Bolivia och Elvia Bustos från Colombia, tar över köket på Eatery Social på Clarion Hotel Stockholm i Skanstull för att tillaga rätter med ursprung i mödrarnas hemland. Därtill väntas restaurangens skapare Marcus Samuelsson delta under kvällen.

På menym väntas bland annat peruansk gryta med tripe, traditionella empanadas med kött och grönsaksfyllning och colombiansk kycklingsoppa, allt kryddat med kvinnornas stora passion för matlagning.

– Eatery Social är en hyllning till kombinationen av kök från Central- och Sydamerika som man ofta möter i södra Kalifornien. Matlagningen i den här delen av världen har vandrat i generationer, och den vi lärt oss av, är mamma. Jag ser verkligen fram emot att få stå i köket den här dagen, säger Marcus Samuelsson, kreativt och gastronomiskt ansvarig för Eatery Social i en kommentar.

Mer om: Eatery Social
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Nyhetsbrev

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Arkiv

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.115