23948sdkhjf

Han vann SM Unga Bagare

På onsdagen avgjordes SM Unga Bagare i Nordstan i Göteborg och student vid Yrkeshögskolan i Kristianstad kammade hem segern.

Montadar Kanbar tog hem segern i årets upplaga av SM Unga Bagare. Han ska ha utmärkt sig i samtliga moment och visade skärskilt framfötterna i momentet ”Skådebröd” som bestod av ett vikingaskepp med vikingahuvud med hjälm, skäggväxt och flätat hår.  

–  Vilken känsla! Jag har övat och övat, något som känns som tusentals timmar, och idag gick allt perfekt. Över förväntan. Att kamma hem en första plats känns fantastiskt! Vetebröden är jag extra nöjd med, jag fick till den där briocheaktiga mjuka känslan jag ville ha. Men jag utmärkte mig mest genom skådebrödet som jag har övat mycket på och idag visade det sig att övning ger resultat. Jag måste också säga att det har varit en ära att få vara här i dag och tävla mot så kompetenta bagare, säger Montadar Kanbar i en kommentar.

Juryns motivering lyder;

Med ett tydligt genomgående tema och en detaljrikedom som imponerar har vinnaren skapat bakverk med hög kreativitet i allt ifrån vetebröd till skådebröd. Den höga nivån tillsammans med ett fokuserat arbetssätt gör att årets vinnare tagit oss med storm. Juryn är helt säker på att vinnarens skådebröd kommer att ta honom ut på en färd över de stora haven där han kommer att erövra världen. Vinnaren av SM Unga Bagare 2018 är Montadar Kanbar.

På andra platsen kom Maja Westlund som arbetar på Bullar & Bröd Stenugnsbageri, tredje platsen gick till  Emelie Morelius och på fjärdeplatsen kom My Lindqvist. Både tredje- och fjärdepristagaren studerar likt vinnaren Montadar Kanbar vid Yrkeshögskolan i Kristianstad.


Tävlingen arrangerades för 28:e gången i ordningen av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125