Han vann SM Unga Bagare

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

På onsdagen avgjordes SM Unga Bagare i Nordstan i Göteborg och student vid Yrkeshögskolan i Kristianstad kammade hem segern.

Montadar Kanbar tog hem segern i årets upplaga av SM Unga Bagare. Han ska ha utmärkt sig i samtliga moment och visade skärskilt framfötterna i momentet ”Skådebröd” som bestod av ett vikingaskepp med vikingahuvud med hjälm, skäggväxt och flätat hår.  

–  Vilken känsla! Jag har övat och övat, något som känns som tusentals timmar, och idag gick allt perfekt. Över förväntan. Att kamma hem en första plats känns fantastiskt! Vetebröden är jag extra nöjd med, jag fick till den där briocheaktiga mjuka känslan jag ville ha. Men jag utmärkte mig mest genom skådebrödet som jag har övat mycket på och idag visade det sig att övning ger resultat. Jag måste också säga att det har varit en ära att få vara här i dag och tävla mot så kompetenta bagare, säger Montadar Kanbar i en kommentar.

Juryns motivering lyder;

Med ett tydligt genomgående tema och en detaljrikedom som imponerar har vinnaren skapat bakverk med hög kreativitet i allt ifrån vetebröd till skådebröd. Den höga nivån tillsammans med ett fokuserat arbetssätt gör att årets vinnare tagit oss med storm. Juryn är helt säker på att vinnarens skådebröd kommer att ta honom ut på en färd över de stora haven där han kommer att erövra världen. Vinnaren av SM Unga Bagare 2018 är Montadar Kanbar.

På andra platsen kom Maja Westlund som arbetar på Bullar & Bröd Stenugnsbageri, tredje platsen gick till  Emelie Morelius och på fjärdeplatsen kom My Lindqvist. Både tredje- och fjärdepristagaren studerar likt vinnaren Montadar Kanbar vid Yrkeshögskolan i Kristianstad.


Tävlingen arrangerades för 28:e gången i ordningen av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Max vd hoppas på 50 år till

Richard Bergfors i intervju om kedjans framtid.

Från Gotthards till Norrlandsoperan

Han går till Qvanti

Vill främja hållbart fiske

Kocken och kreativa ledaren kan numera också titulera sig ambassadör för hållbart fiske.

De ska sköta ruljansen på Bank Hotel

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Nyhetsbrev

Ny nod för life science och livsmedel

Arkiv

Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

Upprop i restaurangbranschen - vill öka efterfrågan på svenska råvaror

Efter sommarens torka uppmanas restauranger och måltidsverksamheter välja svenskt kött, frukt och grönt för att stötta bönder efter sommarens torka.

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bordsservering på McDonald´s

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126