Silvermedalj till Svenska Bagarlandslaget

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Så gick det för bagarna i Nordic Bakery Cup i Herning. Sverige prisades för söta bakverk.

På temat sport och med en bröd som gestaltade konståkning kammade Sverige hem silvermedalj medan Danmark vann och Norge kom på bronsplats och Island kom fyra i Nordic Bakery Cup.

Temat syntes i flera av bröden och bakverken, bland annat i form av detaljer som ”snöflingor” och ”skridskospår”, och särskilt i skådebrödet som hade form av en konståkerska som gör en piruett. För Svenska Bagarlandslaget tävlade Amanda Bäckström från Lidingö Bröd & Pâtisserie, Sara Fjärrstrand från Kopparlundens bageri i Västerås, Alexander Pelli som arbetar Juno the Bakery i Köpenhamn.

Coach är Adam Söderström som till vardags är bagerichef Petrus bageri i Stockholm, lagledare är Jesper Långström som är utbildningsansvarig vid branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer, SBK, som driver landslaget.

Tävlingen avgjorde i danska Herning på söndagen.

-Vi gjorde vårt allra bästa och jag är väldigt nöjd med prestationen, säger Adam Söderström, coach för Svenska Bagarlandslaget.

- Vi hade lite tajt med tiden de 3 sista timmarna, men det löste sig och vi var klara inom utsatt tid. Jag tycker också att våra bröd och bakverk höll en väldigt jämn och hög kvalitet. Helheten blev mycket bra.

Under tävlingen bakades skådebröd, brioche, kuvertbröd, baguette, övriga matbröd samt söta bakverk. Dessutom fick alla lag en ”hemlig ingrediens” som de skulle förvandla till ett spännande bakverk. Sverige fick Jordärtskocka och äpple som blev åtta stycken matbröd som skulle väga 1 kilo vardera.

Utöver huvudpriserna delades det ut extrapriser för bästa skådebröd som gick till Danmark som även prisades för bästa matbröd och baguette medan Sverige förärades pris för bästa söta bakverk.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.137