23948sdkhjf

Silvermedalj till Svenska Bagarlandslaget

Så gick det för bagarna i Nordic Bakery Cup i Herning. Sverige prisades för söta bakverk.

På temat sport och med en bröd som gestaltade konståkning kammade Sverige hem silvermedalj medan Danmark vann och Norge kom på bronsplats och Island kom fyra i Nordic Bakery Cup.

Temat syntes i flera av bröden och bakverken, bland annat i form av detaljer som ”snöflingor” och ”skridskospår”, och särskilt i skådebrödet som hade form av en konståkerska som gör en piruett. För Svenska Bagarlandslaget tävlade Amanda Bäckström från Lidingö Bröd & Pâtisserie, Sara Fjärrstrand från Kopparlundens bageri i Västerås, Alexander Pelli som arbetar Juno the Bakery i Köpenhamn.

Coach är Adam Söderström som till vardags är bagerichef Petrus bageri i Stockholm, lagledare är Jesper Långström som är utbildningsansvarig vid branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer, SBK, som driver landslaget.

Tävlingen avgjorde i danska Herning på söndagen.

-Vi gjorde vårt allra bästa och jag är väldigt nöjd med prestationen, säger Adam Söderström, coach för Svenska Bagarlandslaget.

- Vi hade lite tajt med tiden de 3 sista timmarna, men det löste sig och vi var klara inom utsatt tid. Jag tycker också att våra bröd och bakverk höll en väldigt jämn och hög kvalitet. Helheten blev mycket bra.

Under tävlingen bakades skådebröd, brioche, kuvertbröd, baguette, övriga matbröd samt söta bakverk. Dessutom fick alla lag en ”hemlig ingrediens” som de skulle förvandla till ett spännande bakverk. Sverige fick Jordärtskocka och äpple som blev åtta stycken matbröd som skulle väga 1 kilo vardera.

Utöver huvudpriserna delades det ut extrapriser för bästa skådebröd som gick till Danmark som även prisades för bästa matbröd och baguette medan Sverige förärades pris för bästa söta bakverk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157