23948sdkhjf

Silvermedalj till Svenska Bagarlandslaget

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Så gick det för bagarna i Nordic Bakery Cup i Herning. Sverige prisades för söta bakverk.

På temat sport och med en bröd som gestaltade konståkning kammade Sverige hem silvermedalj medan Danmark vann och Norge kom på bronsplats och Island kom fyra i Nordic Bakery Cup.

Temat syntes i flera av bröden och bakverken, bland annat i form av detaljer som ”snöflingor” och ”skridskospår”, och särskilt i skådebrödet som hade form av en konståkerska som gör en piruett. För Svenska Bagarlandslaget tävlade Amanda Bäckström från Lidingö Bröd & Pâtisserie, Sara Fjärrstrand från Kopparlundens bageri i Västerås, Alexander Pelli som arbetar Juno the Bakery i Köpenhamn.

Coach är Adam Söderström som till vardags är bagerichef Petrus bageri i Stockholm, lagledare är Jesper Långström som är utbildningsansvarig vid branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer, SBK, som driver landslaget.

Tävlingen avgjorde i danska Herning på söndagen.

-Vi gjorde vårt allra bästa och jag är väldigt nöjd med prestationen, säger Adam Söderström, coach för Svenska Bagarlandslaget.

- Vi hade lite tajt med tiden de 3 sista timmarna, men det löste sig och vi var klara inom utsatt tid. Jag tycker också att våra bröd och bakverk höll en väldigt jämn och hög kvalitet. Helheten blev mycket bra.

Under tävlingen bakades skådebröd, brioche, kuvertbröd, baguette, övriga matbröd samt söta bakverk. Dessutom fick alla lag en ”hemlig ingrediens” som de skulle förvandla till ett spännande bakverk. Sverige fick Jordärtskocka och äpple som blev åtta stycken matbröd som skulle väga 1 kilo vardera.

Utöver huvudpriserna delades det ut extrapriser för bästa skådebröd som gick till Danmark som även prisades för bästa matbröd och baguette medan Sverige förärades pris för bästa söta bakverk.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Nyhetsbrev

Ungas matval styrs av värderingar

Arkiv

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.12