23948sdkhjf

Silvermedalj till Svenska Bagarlandslaget

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Så gick det för bagarna i Nordic Bakery Cup i Herning. Sverige prisades för söta bakverk.

På temat sport och med en bröd som gestaltade konståkning kammade Sverige hem silvermedalj medan Danmark vann och Norge kom på bronsplats och Island kom fyra i Nordic Bakery Cup.

Temat syntes i flera av bröden och bakverken, bland annat i form av detaljer som ”snöflingor” och ”skridskospår”, och särskilt i skådebrödet som hade form av en konståkerska som gör en piruett. För Svenska Bagarlandslaget tävlade Amanda Bäckström från Lidingö Bröd & Pâtisserie, Sara Fjärrstrand från Kopparlundens bageri i Västerås, Alexander Pelli som arbetar Juno the Bakery i Köpenhamn.

Coach är Adam Söderström som till vardags är bagerichef Petrus bageri i Stockholm, lagledare är Jesper Långström som är utbildningsansvarig vid branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer, SBK, som driver landslaget.

Tävlingen avgjorde i danska Herning på söndagen.

-Vi gjorde vårt allra bästa och jag är väldigt nöjd med prestationen, säger Adam Söderström, coach för Svenska Bagarlandslaget.

- Vi hade lite tajt med tiden de 3 sista timmarna, men det löste sig och vi var klara inom utsatt tid. Jag tycker också att våra bröd och bakverk höll en väldigt jämn och hög kvalitet. Helheten blev mycket bra.

Under tävlingen bakades skådebröd, brioche, kuvertbröd, baguette, övriga matbröd samt söta bakverk. Dessutom fick alla lag en ”hemlig ingrediens” som de skulle förvandla till ett spännande bakverk. Sverige fick Jordärtskocka och äpple som blev åtta stycken matbröd som skulle väga 1 kilo vardera.

Utöver huvudpriserna delades det ut extrapriser för bästa skådebröd som gick till Danmark som även prisades för bästa matbröd och baguette medan Sverige förärades pris för bästa söta bakverk.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.095