Silvermedalj till Svenska Bagarlandslaget

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Så gick det för bagarna i Nordic Bakery Cup i Herning. Sverige prisades för söta bakverk.

På temat sport och med en bröd som gestaltade konståkning kammade Sverige hem silvermedalj medan Danmark vann och Norge kom på bronsplats och Island kom fyra i Nordic Bakery Cup.

Temat syntes i flera av bröden och bakverken, bland annat i form av detaljer som ”snöflingor” och ”skridskospår”, och särskilt i skådebrödet som hade form av en konståkerska som gör en piruett. För Svenska Bagarlandslaget tävlade Amanda Bäckström från Lidingö Bröd & Pâtisserie, Sara Fjärrstrand från Kopparlundens bageri i Västerås, Alexander Pelli som arbetar Juno the Bakery i Köpenhamn.

Coach är Adam Söderström som till vardags är bagerichef Petrus bageri i Stockholm, lagledare är Jesper Långström som är utbildningsansvarig vid branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer, SBK, som driver landslaget.

Tävlingen avgjorde i danska Herning på söndagen.

-Vi gjorde vårt allra bästa och jag är väldigt nöjd med prestationen, säger Adam Söderström, coach för Svenska Bagarlandslaget.

- Vi hade lite tajt med tiden de 3 sista timmarna, men det löste sig och vi var klara inom utsatt tid. Jag tycker också att våra bröd och bakverk höll en väldigt jämn och hög kvalitet. Helheten blev mycket bra.

Under tävlingen bakades skådebröd, brioche, kuvertbröd, baguette, övriga matbröd samt söta bakverk. Dessutom fick alla lag en ”hemlig ingrediens” som de skulle förvandla till ett spännande bakverk. Sverige fick Jordärtskocka och äpple som blev åtta stycken matbröd som skulle väga 1 kilo vardera.

Utöver huvudpriserna delades det ut extrapriser för bästa skådebröd som gick till Danmark som även prisades för bästa matbröd och baguette medan Sverige förärades pris för bästa söta bakverk.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sibylla öppnade i Lund

Ny restaurang på stationen.

Norska pizzajätten öppnade i Gävle

Ikea in i Svensk Dagligvaruhandel

Lämnar vd-posten på Operakällaren

Ny samverkansarena ska lyfta branschen till toppen

– Vi vill utveckla livsmedelssektorn till en svensk kärnsektor i världsklass, säger Per Arfvidsson, ordförande i styrgruppen för nya Sweden food arena.

Vegansk snabbmat på Fältöversten

Nyhetsbrev

Sommelierer i Nord- och Sydamerika gör upp

Arkiv

De vill förbättra folkhälsan med hotellsamarbete

Duon bakom hälsobloggen och podden Food Pharmacy samarbetar med hotellkedja.

Vuxenglass

Baileys samarbetar med Stockholmsbaserad glassproducent och lanserar glassmaker och glassbil för vuxna.

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Från kloak till flaska

Nya Carnegie-bryggeriet och IVL brygger öl – på renat avloppsvatten.

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Ny ordförande för Fiskbranschen

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.137