23948sdkhjf

Så gick det för Svenska Konditorlandslaget

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

En snurrande chokladskulptur i form av en konståkerska och glass prydd av en skridsko i socker ledde till andraplats i Nordic Pastry Cup.

Likt bagarlandslaget kvalade Svenska Konditorlandslaget in på en andra plats i Nordic Pastry Cup – nordiska mästerskapen i konditori – som ägde rum i danska Herning på måndagen.

Vann gjorde Danmark och trea kom Norge.

Tävlingsmomenten bestod av under 9 timmar, plus 1 timme dagen innan för förberedelser, ta fram en tårta, glasstårta, tallriksdessert och en minst 1 meter hög chokladskulptur. Temat var sport och landslaget valde konståkning och förutom chokladskulpturen pryddes färskostglassen med en skridsko som tillverkats i socker.

-Smakmässigt har vi satsat på en stor variation där vi blandat smaker som svarta vinbär, gräddfil, hallon, åkerbär, mynta, yuzu och bergamott, säger lagledare Gustaf Mabrouk i en kommentar.

För Sverige tävlade Emelie Karlén från Dessert & Choklad i Stockholm och Minna Lindegård från Lillebrors Bageri, Stockholm. Lagledare var Gustaf Mabrouk från Sthlm Bean to Bar och därtill deltog eleven Emelie Johansson från Valhallabageriet i Stockholm.

Svenska Konditorlandslaget drivs av Sveriges bagare & konditorer, SBK.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Nyhetsbrev

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

Arkiv
1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.188