23948sdkhjf

Så gick det för Svenska Konditorlandslaget

En snurrande chokladskulptur i form av en konståkerska och glass prydd av en skridsko i socker ledde till andraplats i Nordic Pastry Cup.

Likt bagarlandslaget kvalade Svenska Konditorlandslaget in på en andra plats i Nordic Pastry Cup – nordiska mästerskapen i konditori – som ägde rum i danska Herning på måndagen.

Vann gjorde Danmark och trea kom Norge.

Tävlingsmomenten bestod av under 9 timmar, plus 1 timme dagen innan för förberedelser, ta fram en tårta, glasstårta, tallriksdessert och en minst 1 meter hög chokladskulptur. Temat var sport och landslaget valde konståkning och förutom chokladskulpturen pryddes färskostglassen med en skridsko som tillverkats i socker.

-Smakmässigt har vi satsat på en stor variation där vi blandat smaker som svarta vinbär, gräddfil, hallon, åkerbär, mynta, yuzu och bergamott, säger lagledare Gustaf Mabrouk i en kommentar.

För Sverige tävlade Emelie Karlén från Dessert & Choklad i Stockholm och Minna Lindegård från Lillebrors Bageri, Stockholm. Lagledare var Gustaf Mabrouk från Sthlm Bean to Bar och därtill deltog eleven Emelie Johansson från Valhallabageriet i Stockholm.

Svenska Konditorlandslaget drivs av Sveriges bagare & konditorer, SBK.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078