23948sdkhjf

Han blev Årets Bagare 2018

Gustav Fagerman kammade hem titeln och blev svensk mästare efter ha lyckats bäst i de åtta tävlingsmomenten.

Gustav Fagerman driver till vardags hantverksbageriet Artisan Bread i Karlstad och imponerade i delmomenten, inte minst i Råvarukorgen där tävlingens arrangör, Sveriges bagare & konditorer, plockat ut råvaror som är extra intressanta inom modernt bagerihantverk just nu. Vinnarens korg bestod bland annat av fullkornsdinkel, valnötter och klippta rågkärnor.

–  Wow, vilken härlig känsla! Det här har jag verkligen strävat efter. Många sena kvällar och nätter har det blivit, så det känns självklart enormt bra att få kamma hem vinsten. Det betyder mycket för mig som bagare. Jag höll en genomgående hög nivå på alla min bakverk. Bröden är jag särskilt nöjd med. Jag har gjort en tolkning av franska regionala bröd, med olika former för olika regioner. För mig är helheten viktigt, att allting blir perfekt, och det blev det idag, säger Gustav Fagerman i en kommentar.

Juryn bestod av en metodjury och en smakjury. Deras samlade motivering lyder:

Tack vare en bredd av smaker, färger, former och tekniker har vi fått se spännande bakverk växa fram. I högt tempo arbetade segraren med jämnhet, precision och respekt för naturliga råvaror. Årets vinnare har flätat samman en klassisk hantverksskicklighet med hög innovation som imponerade stort på juryn.

Andra platsen togs hem av  Fredrik Eiserman som arbetar på Valhallabageriet i Stockholm medan Paul Florian Ficard från Björns konditori i Vellinge blev trea i årets tävling som ägde rum för femte gången i ordningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094