23948sdkhjf

De segrade i NM

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Ola Wallin från SK Mat & Människor och Desirée Jaks gick segrande ur striden under Nordiska Mästerskapen i Herning.

Ola Wallin från SK Mat & Människor vann Nordiska Mästerskapen i Herning. Han representerade Sverige via Svenska Kocklandslaget i kategorin Senior och lagade förrätt, varmrätt och dessert till tolv personer på sex timmar utifrån en förutbestämd råvarukorg.

- Jag är väldigt glad, det var roligt i köket igår. Jag bestämde mig för att helt enkelt gå in och laga riktigt god mat. Det har jag ju tränat på och det kändes bra hela vägen. Speciellt hälleflundra och havskräfta var råvaror som passade mig perfekt, säger Ola Wallin som till vardags arbetar på SK Mat & Människor i Göteborg.

Ola Wallin är sedan ett år med i Svenska Kocklandslaget och nästa stora tävling blir VM i Luxemburg. Desirée Jaks kammade hem segern för juniorer.

Emma Ziemann kvalade in på tredje platsen i kategorin servis.

Den årligt återkommande tävlingen arrangeras av Nordiska Kockars Förening.

Ola Wallins vinnarmeny:

Förrätt
Bakad hälleflundra med ingefärspenslad havskräfta serveras med fänkål och pepparrotssallad, torkad lök, gräslöksmajonnäs & kräftsås.

Varmrätt

Pepparglacerad biff serveras med rostad persiljerot, kalvbacon, picklad lök och persiljerotspuré samt rödvinssky smaksatt med dragon samt krispig ostronskivling.

Dessert

Chokladbavaroise med mandelkaka, äpplesorbet, äppelsallad med citron, kanderade mandlar och varm karamellsås.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Nyhetsbrev

Ungas matval styrs av värderingar

Arkiv

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.112