23948sdkhjf

De segrade i NM

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Ola Wallin från SK Mat & Människor och Desirée Jaks gick segrande ur striden under Nordiska Mästerskapen i Herning.

Ola Wallin från SK Mat & Människor vann Nordiska Mästerskapen i Herning. Han representerade Sverige via Svenska Kocklandslaget i kategorin Senior och lagade förrätt, varmrätt och dessert till tolv personer på sex timmar utifrån en förutbestämd råvarukorg.

- Jag är väldigt glad, det var roligt i köket igår. Jag bestämde mig för att helt enkelt gå in och laga riktigt god mat. Det har jag ju tränat på och det kändes bra hela vägen. Speciellt hälleflundra och havskräfta var råvaror som passade mig perfekt, säger Ola Wallin som till vardags arbetar på SK Mat & Människor i Göteborg.

Ola Wallin är sedan ett år med i Svenska Kocklandslaget och nästa stora tävling blir VM i Luxemburg. Desirée Jaks kammade hem segern för juniorer.

Emma Ziemann kvalade in på tredje platsen i kategorin servis.

Den årligt återkommande tävlingen arrangeras av Nordiska Kockars Förening.

Ola Wallins vinnarmeny:

Förrätt
Bakad hälleflundra med ingefärspenslad havskräfta serveras med fänkål och pepparrotssallad, torkad lök, gräslöksmajonnäs & kräftsås.

Varmrätt

Pepparglacerad biff serveras med rostad persiljerot, kalvbacon, picklad lök och persiljerotspuré samt rödvinssky smaksatt med dragon samt krispig ostronskivling.

Dessert

Chokladbavaroise med mandelkaka, äpplesorbet, äppelsallad med citron, kanderade mandlar och varm karamellsås.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.101