23948sdkhjf

De segrade i NM

Ola Wallin från SK Mat & Människor och Desirée Jaks gick segrande ur striden under Nordiska Mästerskapen i Herning.

Ola Wallin från SK Mat & Människor vann Nordiska Mästerskapen i Herning. Han representerade Sverige via Svenska Kocklandslaget i kategorin Senior och lagade förrätt, varmrätt och dessert till tolv personer på sex timmar utifrån en förutbestämd råvarukorg.

- Jag är väldigt glad, det var roligt i köket igår. Jag bestämde mig för att helt enkelt gå in och laga riktigt god mat. Det har jag ju tränat på och det kändes bra hela vägen. Speciellt hälleflundra och havskräfta var råvaror som passade mig perfekt, säger Ola Wallin som till vardags arbetar på SK Mat & Människor i Göteborg.

Ola Wallin är sedan ett år med i Svenska Kocklandslaget och nästa stora tävling blir VM i Luxemburg. Desirée Jaks kammade hem segern för juniorer.

Emma Ziemann kvalade in på tredje platsen i kategorin servis.

Den årligt återkommande tävlingen arrangeras av Nordiska Kockars Förening.

Ola Wallins vinnarmeny:

Förrätt
Bakad hälleflundra med ingefärspenslad havskräfta serveras med fänkål och pepparrotssallad, torkad lök, gräslöksmajonnäs & kräftsås.

Varmrätt

Pepparglacerad biff serveras med rostad persiljerot, kalvbacon, picklad lök och persiljerotspuré samt rödvinssky smaksatt med dragon samt krispig ostronskivling.

Dessert

Chokladbavaroise med mandelkaka, äpplesorbet, äppelsallad med citron, kanderade mandlar och varm karamellsås.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096