23948sdkhjf

De segrade i NM

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Ola Wallin från SK Mat & Människor och Desirée Jaks gick segrande ur striden under Nordiska Mästerskapen i Herning.

Ola Wallin från SK Mat & Människor vann Nordiska Mästerskapen i Herning. Han representerade Sverige via Svenska Kocklandslaget i kategorin Senior och lagade förrätt, varmrätt och dessert till tolv personer på sex timmar utifrån en förutbestämd råvarukorg.

- Jag är väldigt glad, det var roligt i köket igår. Jag bestämde mig för att helt enkelt gå in och laga riktigt god mat. Det har jag ju tränat på och det kändes bra hela vägen. Speciellt hälleflundra och havskräfta var råvaror som passade mig perfekt, säger Ola Wallin som till vardags arbetar på SK Mat & Människor i Göteborg.

Ola Wallin är sedan ett år med i Svenska Kocklandslaget och nästa stora tävling blir VM i Luxemburg. Desirée Jaks kammade hem segern för juniorer.

Emma Ziemann kvalade in på tredje platsen i kategorin servis.

Den årligt återkommande tävlingen arrangeras av Nordiska Kockars Förening.

Ola Wallins vinnarmeny:

Förrätt
Bakad hälleflundra med ingefärspenslad havskräfta serveras med fänkål och pepparrotssallad, torkad lök, gräslöksmajonnäs & kräftsås.

Varmrätt

Pepparglacerad biff serveras med rostad persiljerot, kalvbacon, picklad lök och persiljerotspuré samt rödvinssky smaksatt med dragon samt krispig ostronskivling.

Dessert

Chokladbavaroise med mandelkaka, äpplesorbet, äppelsallad med citron, kanderade mandlar och varm karamellsås.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Naturskön matupplevelse på restaurang Nowhere

Pionjärprojekt med biobaserade plastflaskor

Målet är att ha de första biobaserade flaskorna i butikerna 2023. 

Entreprenör köper huvuddelen av Vapiano

Max nyinvger i Ystad

Svenska Burger King först med återvinningsbar ventilation

Nyhetsbrev

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken har fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Arkiv

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.439