23948sdkhjf

Från Gothia Towers till Hällsnäs

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Krister Dahl blir vd för Hällsnäs i Mölnlycke.

Krister Dahl blir vd för Hällsnäs i Mölnlycke och lämnar därmed Gothia Towers i Göteborg efter sju år. På Svenska Mässan har han arbetat med konceptutveckling vilket lär komma väl till pass då hans ny uppdrag blir attt ytterligare utveckla helhetsupplevelsen för gästerna på Hällsnäs.

- Jag ser verkligen fram emot att få ett nära samarbete mellan hela verksamheten från köket till hotellet till trädgårdsmästare till sommelieren. Vi vill skapa en upplevelse för alla sinnen och knyta denna runt mat och dryck, säger Krister Dahl i en kommentar.

Krister Dahl har en lång meritlista med bland annat fyra OS-guld från Culinary Olympics, ett OS-brons, två VM-guld och två VM-silver. I dag är han senior advisor för Kocklandslaget. Han har även tilldelats Tore Wretmans guldmedalj.

Hällsnäs Herrgård har anor från 1640 och uppfördes i sin nuvarande form mellan åren 1906 till 1912. När herrgården togs över av Peter Kollberg, vd för Mölnlycke Fastighets AB under 2015 inleddes en omfattande om-och tillbyggnad.

Krister Dahl tillträder i mitten av april.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.098