23948sdkhjf

Ny vd till kretsloppsodlaren

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Efter några månaders letande föll valet på en nuvarande styrelseledamot hos ryska fiskimportören Defa Group.

I januari meddelade Peckas naturodlingar att man behövde en ny vd – på önskelistan stod en erfaren vd som haft ledande uppdrag inom växande företag.

Nu har styrelsen, där nuvarande vd Hugo Wikström (som också är största ägare i bolaget) ingår, rekryterat en person som man anser passar för uppdraget att leda företaget: från 2 april blir Elena Petukhovskaya ny vd.

Hon har just nu ett uppdrag som styrelseledamot för den ryska fiskimportören Defa group, och har enligt Peckas arbetat inom livsmedelsindustrin sedan 1997 med ledande uppdrag inom bland annat försäljning, inköp samt produkt- och strategiutveckling.

– I takt med att vi fortsätter vår expansion i Sverige och långsiktigt även satsar internationellt behöver bolaget mer affärskompetens och erfarenhet från branschen. Elenas industriella kompetens och breda erfarenhet från livsmedelsindustrin är central för kommande steg och vi är övertygade om att hon kommer att vara en stor tillgång för oss, säger Johan Stenberg, styrelseordförande i Peckas Naturodlingar, i ett pressmeddelande.

Nuvarande vd Hugo Wikström kommer fortsatt arbeta inom bolagets ledning, främst med nationell expansion och utveckling av produktionen. Han sitter även kvar som styrelseledamot, meddelar bolaget.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.108