23948sdkhjf

Ny vd till kretsloppsodlaren

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Efter några månaders letande föll valet på en nuvarande styrelseledamot hos ryska fiskimportören Defa Group.

I januari meddelade Peckas naturodlingar att man behövde en ny vd – på önskelistan stod en erfaren vd som haft ledande uppdrag inom växande företag.

Nu har styrelsen, där nuvarande vd Hugo Wikström (som också är största ägare i bolaget) ingår, rekryterat en person som man anser passar för uppdraget att leda företaget: från 2 april blir Elena Petukhovskaya ny vd.

Hon har just nu ett uppdrag som styrelseledamot för den ryska fiskimportören Defa group, och har enligt Peckas arbetat inom livsmedelsindustrin sedan 1997 med ledande uppdrag inom bland annat försäljning, inköp samt produkt- och strategiutveckling.

– I takt med att vi fortsätter vår expansion i Sverige och långsiktigt även satsar internationellt behöver bolaget mer affärskompetens och erfarenhet från branschen. Elenas industriella kompetens och breda erfarenhet från livsmedelsindustrin är central för kommande steg och vi är övertygade om att hon kommer att vara en stor tillgång för oss, säger Johan Stenberg, styrelseordförande i Peckas Naturodlingar, i ett pressmeddelande.

Nuvarande vd Hugo Wikström kommer fortsatt arbeta inom bolagets ledning, främst med nationell expansion och utveckling av produktionen. Han sitter även kvar som styrelseledamot, meddelar bolaget.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.143