23948sdkhjf

Ny vd till kretsloppsodlaren

Efter några månaders letande föll valet på en nuvarande styrelseledamot hos ryska fiskimportören Defa Group.
I januari meddelade Peckas naturodlingar att man behövde en ny vd – på önskelistan stod en erfaren vd som haft ledande uppdrag inom växande företag.

Nu har styrelsen, där nuvarande vd Hugo Wikström (som också är största ägare i bolaget) ingår, rekryterat en person som man anser passar för uppdraget att leda företaget: från 2 april blir Elena Petukhovskaya ny vd.

Hon har just nu ett uppdrag som styrelseledamot för den ryska fiskimportören Defa group, och har enligt Peckas arbetat inom livsmedelsindustrin sedan 1997 med ledande uppdrag inom bland annat försäljning, inköp samt produkt- och strategiutveckling.

– I takt med att vi fortsätter vår expansion i Sverige och långsiktigt även satsar internationellt behöver bolaget mer affärskompetens och erfarenhet från branschen. Elenas industriella kompetens och breda erfarenhet från livsmedelsindustrin är central för kommande steg och vi är övertygade om att hon kommer att vara en stor tillgång för oss, säger Johan Stenberg, styrelseordförande i Peckas Naturodlingar, i ett pressmeddelande.

Nuvarande vd Hugo Wikström kommer fortsatt arbeta inom bolagets ledning, främst med nationell expansion och utveckling av produktionen. Han sitter även kvar som styrelseledamot, meddelar bolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.222