23948sdkhjf

En folkpark i citymiljö

Två barer, streetfood och utomhusbio väntar när bar- och restaurangsatsningarna vid på taken vid Brunkebergstorg i Stockholms city blir permanenta.

Satsningen har fått namnet SUS – Stockholm under stjärnorna och är en förlängning av de smygöppningar som ägde rum sex helger i slutet av sommaren 2017. 

Takterrassen om 1 200 kvadratmeter nås via Brunkebergstorg och över en bro från Tak som öppnade tillsammans med hotellen At Six och Hobo när AMF Fastigheter invigde de första delarna av det så kallade Urban Escape-kvarteret i mars 2017. Totalt utgör Tak och SUS 2 500 kvadratmeter taklandskap med 360-graders utsikt över Stockholms takåsar.

- SUS är mer än en bar, vi hämtar mycket inspiration från parkhäng och har sen flyttat upp det 47 meter. SUS är en plats vi fyller med picknickkorgar, fotbolls-VM, yoga, utomhusbio, musik och spelningar som är värda en omväg. Tänk en festival som sträcker sig över hela sommaren på ett tak mitt i centrala Stockholm med utsikt över både Saltsjön och alla delar av stan, säger Henrik Jakobsen ansvarig på SUS - Stockholm under stjärnorna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172