23948sdkhjf

Fler än var fjärde Stockholmsrestaurang serverar fel vara

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Vid en kontroll av cirka 300 krogar, restauranger och caféer i Stockholms län fann man att flertalet restauranger serverade andra livsmedel än vad som stod på menyn.

Kommunerna i Stockholms län genomförde nyligen en gemensam kontroll för servering av svenskt kött, eko- och Kravmärkta varor och livsmedel med skyddad beteckning, där drygt 300 restauranger och caféer kollades.

Det visade sig på många ställen att det som stod på menyn inte var vad som sedan serverades, rapporterar P4 Stockholm.

Fler än var fjärde restaurang fick anmärkningar, där den vanligaste var att restaurangen bytt ut fetaost mot en annan, liknande ost. Men ett stort antal kontroller visade också att det som sades vara svenskt kött egentligen var utländskt.

Läs också: Fler än var fjärde Stockholmsrestaurang serverar fel vara

Enligt Daniel Persson, chef för livsmedelskontrollen i Stockholms stad, ser att det finns ett stort behov av kontroller eftersom sådana här tilltag gör att konkurrensen inte blir likvärdig.

– Dels finns det dem som medvetet försöker fuska eftersom de tjänar pengar på det. Sedan finns det en hel del okunskap och ibland är det helt enkelt misstag. Men det där är ju något som man måste ha koll på, säger han till P4 Stockholm.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Nyhetsbrev

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

Arkiv
1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.129