Fler än var fjärde Stockholmsrestaurang serverar fel vara

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Vid en kontroll av cirka 300 krogar, restauranger och caféer i Stockholms län fann man att flertalet restauranger serverade andra livsmedel än vad som stod på menyn.

Kommunerna i Stockholms län genomförde nyligen en gemensam kontroll för servering av svenskt kött, eko- och Kravmärkta varor och livsmedel med skyddad beteckning, där drygt 300 restauranger och caféer kollades.

Det visade sig på många ställen att det som stod på menyn inte var vad som sedan serverades, rapporterar P4 Stockholm.

Fler än var fjärde restaurang fick anmärkningar, där den vanligaste var att restaurangen bytt ut fetaost mot en annan, liknande ost. Men ett stort antal kontroller visade också att det som sades vara svenskt kött egentligen var utländskt.

Läs också: Fler än var fjärde Stockholmsrestaurang serverar fel vara

Enligt Daniel Persson, chef för livsmedelskontrollen i Stockholms stad, ser att det finns ett stort behov av kontroller eftersom sådana här tilltag gör att konkurrensen inte blir likvärdig.

– Dels finns det dem som medvetet försöker fuska eftersom de tjänar pengar på det. Sedan finns det en hel del okunskap och ibland är det helt enkelt misstag. Men det där är ju något som man måste ha koll på, säger han till P4 Stockholm.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sibylla öppnade i Lund

Ny restaurang på stationen.

Norska pizzajätten öppnade i Gävle

Ikea in i Svensk Dagligvaruhandel

Lämnar vd-posten på Operakällaren

Ny samverkansarena ska lyfta branschen till toppen

– Vi vill utveckla livsmedelssektorn till en svensk kärnsektor i världsklass, säger Per Arfvidsson, ordförande i styrgruppen för nya Sweden food arena.

Vegansk snabbmat på Fältöversten

Nyhetsbrev

Sommelierer i Nord- och Sydamerika gör upp

Arkiv

De vill förbättra folkhälsan med hotellsamarbete

Duon bakom hälsobloggen och podden Food Pharmacy samarbetar med hotellkedja.

Vuxenglass

Baileys samarbetar med Stockholmsbaserad glassproducent och lanserar glassmaker och glassbil för vuxna.

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Från kloak till flaska

Nya Carnegie-bryggeriet och IVL brygger öl – på renat avloppsvatten.

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Ny ordförande för Fiskbranschen

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.149