De är årets unga branschstjärnor

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Sommelier på Agrikultur och souschef på Ulriksdals wärdshus förärades i veckan utmärkelsen Årets unga branschstjärna.

Daniella Lundh Egenäs, sommelier på Agrikultur och Pi Le, souschef på Ulriksdals wärdshus har tilldelats Visistas årliga utmärkelse Årets unga branschstjärna.

Prissumman på 50 000 kronor ska användas för kompetensutveckling. Syftet med priset är att uppmärksamma unga personer som fått en ledande befattning och hur de kan utveckla sin arbetsplats. Även Jennifer Eriksson från Sigtuna Stadshotell, Alex Reschreiter hos Cliff Barnes, Måns Daniel hos Boulebar och Evelina Lidmalm hos Gröna Lund var nominerade till de två stipendierna.


Så lyder juryns motivering gällande Daniella Lundh Egenäs, sommelier Agrikultur.

Genom att hela tiden hämta in ny kunskap och dela med sig av den till såväl kollegor som svenska folket visar pristagaren på ett modernt och inkluderande ledarskap. Hennes inställning skapar fantastiska dryckesupplevelser och trivsel, och bidrog starkt till att lyfta Agrikultur till en stjärna i Guide Michelin.

Så lyder juryns motivering gällande Pi Le, souschef Ulriksdals wärdshus

För sitt stora driv att hela tiden utveckla sig själv och matlagningen, inte minste genom att alltid söka sig till tävlingar med internationellt motstånd. Hans utvecklingskurva har varit brant, och vi säkra på att hans driv och smaksäkerhet kommer ta honom långt inom den globala gastronomin.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Norsk citronläsk retar Coca-Cola

Glada dagar för stadskärnorna

Med fokus på fisk och grönt

Kock- och krögarduo inviger två nya restauranger i Gallerian i Stockholm i oktober.

Så ska Max minska klimatutsläppen

Stureplansgruppen öppnar app-restaurang

Här öppnar restaurangkoncernen konceptet Taqueria med mexikansk snabbmat.

Ännu ett franskt pris till Picadeli

Nyhetsbrev

Årets första hummer näst dyrast

Arkiv

Retrotrend ritar om kartan för ölproducenter

Delstaten Oregon har introducerat en ny glasflaska som kan omdefiniera hur öl ska drickas i hela USA. Flaskans hemlighet? Den är standardiserad och kan återanvändas.

Onlinepizzas vd kliver av

Jureskog öppnar igen

I oktober öppnar andra restaurangen i det ska som ska bli en snabbmatskedja signerad kocken och krögaren Johan Jureskog.

Han ska lyfta fram estniska smaker

Lagunitas gästar Dogfood

Modemärke startar pop up-nattklubb

Ny hos Poppels

Växtbaserat på gourmetnivå

Nu nyöppnar Cassi

Oumph till Pizza Hut

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

De ligger bakom mässa för drycker från Skåne

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.147