23948sdkhjf

Nystartad inomhusodlare drar igång

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Efter investeringar på cirka 10 miljoner kronor är grönsaksodlaren Ljusgårda redo att sätta fart på sin vertikala inomhusodling.

Inomhusodlaren Ljusgårda har nyligen renoverat en tidigare fabrikslokal i Tibro i närheten av Skövde, och efter investeringar på några miljoner kronor har man iordningställt ungefär 1 000 kvadratmeter av en total yta på 7 000 kvadratmeter, skriver Falköpings tidning.

– Vi har lagt nytt golv, fixat väggar och tak, installerat belysning och en ventilationsanläggning. Totalt har vi investerat ungefär 10 miljoner kronor, säger vd Andreas Wilhelmsson till tidningen.

I lokalerna kommer man att odla grönsaker, sallad och kryddor inomhus i vertikala torn, där man istället för jord använder sig av ett odlingsmedia tillverkat av återvunna PET-flaskor. Bland de planerade produkterna syns bland annat jordgubbar, dill, gräslök, ruccola samt andra typer av sallader.

Till en början kommer kapaciteten ligga på 1 000 ton grödor om året, där företaget själva packar och levererar produkterna direkt till butiker i närheten.

– Vi kommer att börja sälja grönsaker lokalt i Tibro och närområdet redan till midsommar och i höst ska vi producera ungefär fem ton sallad i månaden, säger Andreas Wilhelmsson till Falköpings tidning.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Nyhetsbrev

Ungas matval styrs av värderingar

Arkiv

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.118