23948sdkhjf

Han lanserar svinnkoncept

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I maj presenterar Paul Svensson nya konceptet ReTaste med en pop up-restaurang som ska hålla öppet i ett halvår.

2 maj öppnar kocken och kokboksförfattaren tillfällig restaurang i designstudion Pjadads lokaler på Södermalm i Stockholm. Restaurangen ska hålla öppet två kvällar i veckan under ett halvårs tid, maj till oktober, då 16 gäster kan ta plats kring ett långbord för en femrättersmiddag helt komponerad på råvaror som annars skulle blivit matsvinn.

I ett pressmeddelande framgår att ReTaste ska vara mer ett sätt att arbeta i köket än en restaurang.

Återsmakandet för mig handlar om fantasi, men viktigast i detta projekt är ifrågasättandet av varför vi väljer bort vissa delar av växt- eller djurriket, medan vi ser andra delar som prima. Det är inte så hållbart i längden, säger Paul Svensson i en kommentar.

Maten ska tillredas av ett handplockat team och är baserad på och inspirerat av mat och råvaror som enligt kocken blir bäst vid den tidpunkt då de håller på att tappa sin lyster eller är nära sitt bäst före-datum.

Initiativet genomförs i samarbete med Electrolux, Coop och Willys.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.105