23948sdkhjf

Han lanserar svinnkoncept

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I maj presenterar Paul Svensson nya konceptet ReTaste med en pop up-restaurang som ska hålla öppet i ett halvår.

2 maj öppnar kocken och kokboksförfattaren tillfällig restaurang i designstudion Pjadads lokaler på Södermalm i Stockholm. Restaurangen ska hålla öppet två kvällar i veckan under ett halvårs tid, maj till oktober, då 16 gäster kan ta plats kring ett långbord för en femrättersmiddag helt komponerad på råvaror som annars skulle blivit matsvinn.

I ett pressmeddelande framgår att ReTaste ska vara mer ett sätt att arbeta i köket än en restaurang.

Återsmakandet för mig handlar om fantasi, men viktigast i detta projekt är ifrågasättandet av varför vi väljer bort vissa delar av växt- eller djurriket, medan vi ser andra delar som prima. Det är inte så hållbart i längden, säger Paul Svensson i en kommentar.

Maten ska tillredas av ett handplockat team och är baserad på och inspirerat av mat och råvaror som enligt kocken blir bäst vid den tidpunkt då de håller på att tappa sin lyster eller är nära sitt bäst före-datum.

Initiativet genomförs i samarbete med Electrolux, Coop och Willys.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

Kritiserar ojämställda kocktävlingar: ”Det går för långsamt”

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

3 kvinnor och 21 män i Årets kock-kvalet

Snabbmatskedjan först med svenskt Amazon Go-koncept

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Nyhetsbrev

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Arkiv

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.15