23948sdkhjf

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Tidigare generaldirektör föreslås till ordförandeposten i Hushållningssällskapen. Förbundet har även en ny ledamot.

Maria Norrfalk föreslås bli ny ordförande för Hushållningssällskapens förbund och blir därmed den första kvinnan på posten. Hon efterträder Sven Lindgren som avgår efter elva år som ordförande.Den nya ordföranden väntas väljs vid stämman som hålls i Piteå den 23 till 24 maj samtidigt som förbundet firar sitt 70-årsjubileum.

Därtill har förbundet en ny ledamot i entreprenören och företagaren Viktor Boman. Han driver sedan 2011 Klöverbergsgården i Klöverträsk utanför Luleå som är Norrbottens största äggproducent med tolv anställda.

Maria Norrfalk valdes in i förbundsstyrelsen i fjol och är i dag bland annat vice ordförande för SLU. Hon har även ett förflutet som generaldirektör för Sida och Skogsstyrelsen och hon var tidigare landshövding i Dalarna.

Jag är väldigt glad för att vi kan föreslå Maria Norrfalk. Hon har en gedigen erfarenhet av både de gröna näringarna och Myndighetssverige, en kompetens utöver det vanliga. Hon har förmågan att ta sig an stora uppgifter och har ett fantastiskt nätverk. Hon kommer att spela en stor roll för att leda Hushållningssällskapet in i framtiden, säger Peter Olsson, valberedningens ordförande.

Maria Norrfalk är född 1952, uppväxt i Hässleholm och blev 1990 landets första kvinnliga länsjägmästare.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094