23948sdkhjf

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Tidigare generaldirektör föreslås till ordförandeposten i Hushållningssällskapen. Förbundet har även en ny ledamot.

Maria Norrfalk föreslås bli ny ordförande för Hushållningssällskapens förbund och blir därmed den första kvinnan på posten. Hon efterträder Sven Lindgren som avgår efter elva år som ordförande.Den nya ordföranden väntas väljs vid stämman som hålls i Piteå den 23 till 24 maj samtidigt som förbundet firar sitt 70-årsjubileum.

Därtill har förbundet en ny ledamot i entreprenören och företagaren Viktor Boman. Han driver sedan 2011 Klöverbergsgården i Klöverträsk utanför Luleå som är Norrbottens största äggproducent med tolv anställda.

Maria Norrfalk valdes in i förbundsstyrelsen i fjol och är i dag bland annat vice ordförande för SLU. Hon har även ett förflutet som generaldirektör för Sida och Skogsstyrelsen och hon var tidigare landshövding i Dalarna.

Jag är väldigt glad för att vi kan föreslå Maria Norrfalk. Hon har en gedigen erfarenhet av både de gröna näringarna och Myndighetssverige, en kompetens utöver det vanliga. Hon har förmågan att ta sig an stora uppgifter och har ett fantastiskt nätverk. Hon kommer att spela en stor roll för att leda Hushållningssällskapet in i framtiden, säger Peter Olsson, valberedningens ordförande.

Maria Norrfalk är född 1952, uppväxt i Hässleholm och blev 1990 landets första kvinnliga länsjägmästare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083