23948sdkhjf

Ännu en utmanare på nätmatscenen

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Entreprenörer står bakom ”hyperlokal” matbutik på nätet.

Måndag den 9 april drog satsningen Fodi igång, en ny matbutik på nätet, det skriver Breakit. Bakom det nya företaget står bland annat Nyheter24-grundaren Patrik Sandberg, Niklas Prager och John Harmander.

Läs också: Dansk startup ska utmana restaurangerna

Företaget som startar i Bromma ska nischa in sig på specifika områden och anpassa utbudet efter efterfrågan oh utbud samt samarbeta med lokala producenter och det lokala föreningslivet.

– Folk är stressade, exempelvis småbarnsfamiljer, men handlar ändå inte på nätet. Utmaningen som vi vill lösa, och vår mission, är att få fler att handla lokalt, säger Patrik Sandberg till Breakit.

Som en del i detta har Fodi byggt upp ett lager med cirka 10 000 produkter i Järfälla. Det ”hyperlokala” fokuset ska enligt företaget vara både miljövänligare och ge snabbare leveranser och även ge tid över för Fodis personal att bygga upp en relation med sina kunder..

– Allting kommer inte att fungera perfekt, vi lär oss under vägen med våra kunder. Allting bygger på lojalitet, vi ska inte ha flest antal kunder utan bäst kundrelationer, säger Patrick Sandberg.

Efter Bromma är tanken att företaget ska expandera vidare i Stockholms norrort.

– Vi har ingen brådska och ska inte vara störst i världen imorgon. Vi ska visa att det fungerar och sedan skala upp till nya områden. Om två år ska vi vara lönsamma, säger Patrik Sandberg till Breakit.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Arkiv

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.183