23948sdkhjf

Ännu en utmanare på nätmatscenen

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Entreprenörer står bakom ”hyperlokal” matbutik på nätet.

Måndag den 9 april drog satsningen Fodi igång, en ny matbutik på nätet, det skriver Breakit. Bakom det nya företaget står bland annat Nyheter24-grundaren Patrik Sandberg, Niklas Prager och John Harmander.

Läs också: Dansk startup ska utmana restaurangerna

Företaget som startar i Bromma ska nischa in sig på specifika områden och anpassa utbudet efter efterfrågan oh utbud samt samarbeta med lokala producenter och det lokala föreningslivet.

– Folk är stressade, exempelvis småbarnsfamiljer, men handlar ändå inte på nätet. Utmaningen som vi vill lösa, och vår mission, är att få fler att handla lokalt, säger Patrik Sandberg till Breakit.

Som en del i detta har Fodi byggt upp ett lager med cirka 10 000 produkter i Järfälla. Det ”hyperlokala” fokuset ska enligt företaget vara både miljövänligare och ge snabbare leveranser och även ge tid över för Fodis personal att bygga upp en relation med sina kunder..

– Allting kommer inte att fungera perfekt, vi lär oss under vägen med våra kunder. Allting bygger på lojalitet, vi ska inte ha flest antal kunder utan bäst kundrelationer, säger Patrick Sandberg.

Efter Bromma är tanken att företaget ska expandera vidare i Stockholms norrort.

– Vi har ingen brådska och ska inte vara störst i världen imorgon. Vi ska visa att det fungerar och sedan skala upp till nya områden. Om två år ska vi vara lönsamma, säger Patrik Sandberg till Breakit.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – och en fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nyhetsbrev

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Arkiv

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Årets kock-vinnare startar eget med nytt koncept

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Foodstock – Ekstedts nya gastronomifestival

Fjäderholmarna blir matmecka under två sommardagar.

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126