23948sdkhjf

Ännu en utmanare på nätmatscenen

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Entreprenörer står bakom ”hyperlokal” matbutik på nätet.

Måndag den 9 april drog satsningen Fodi igång, en ny matbutik på nätet, det skriver Breakit. Bakom det nya företaget står bland annat Nyheter24-grundaren Patrik Sandberg, Niklas Prager och John Harmander.

Läs också: Dansk startup ska utmana restaurangerna

Företaget som startar i Bromma ska nischa in sig på specifika områden och anpassa utbudet efter efterfrågan oh utbud samt samarbeta med lokala producenter och det lokala föreningslivet.

– Folk är stressade, exempelvis småbarnsfamiljer, men handlar ändå inte på nätet. Utmaningen som vi vill lösa, och vår mission, är att få fler att handla lokalt, säger Patrik Sandberg till Breakit.

Som en del i detta har Fodi byggt upp ett lager med cirka 10 000 produkter i Järfälla. Det ”hyperlokala” fokuset ska enligt företaget vara både miljövänligare och ge snabbare leveranser och även ge tid över för Fodis personal att bygga upp en relation med sina kunder..

– Allting kommer inte att fungera perfekt, vi lär oss under vägen med våra kunder. Allting bygger på lojalitet, vi ska inte ha flest antal kunder utan bäst kundrelationer, säger Patrick Sandberg.

Efter Bromma är tanken att företaget ska expandera vidare i Stockholms norrort.

– Vi har ingen brådska och ska inte vara störst i världen imorgon. Vi ska visa att det fungerar och sedan skala upp till nya områden. Om två år ska vi vara lönsamma, säger Patrik Sandberg till Breakit.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.108