23948sdkhjf

”Champagne passar bra till all mat"

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

I Prata Mat möter RS Restauranger & Storköks chefredaktör Lisbeth Rauden Mikael Falkman för ett samtal om champagne, sång, sill och klimatförändringar och markförvärv i England. 

För andra gången är champagnehuset Taittinger sponsor av fotbolls-VM och är turneringens officiella champagneleverantör. Premiären för samarbetet skedde i Brasilien i samband förra VM. I år har huset tagit fram en speciell etikett och cuvé för evenemanget.

Även för ett starkt varumärke betyder det mycket att synas i ett av världens största idrottsevenemang.

– Vårt budskap är att vi är ett aktivt hus, som har möjlighet och muskler att varaofficiella VM-Champagnen, och på sätt förstärka varumärket och positionera sigmot konsumenten, säger Mikael Falkman som är stockholmare och verksam som internationell affärsutvecklare hos Taittinger.

Champagnehuset levererar dryck och får synlighet i utbyte genom avtal med FIFA. Själv kommer han att besöka VM, framför allt är matchbesök bokat i matchen mellan Sverige och Tyskland. Huset är också officiell Champagne till Women’s World Cup nästa år.

– Försäljningsmässigt går det väldigt bra för oss. 2005 såldes 4, 2 flaskor, på tolv år har det ökat till dagens 6,3 buteljer. Det, samt att vi gått från gått från att exportera från 90 till 160 exportländer, ser jag som ett kvitto på hur ägarna lyckas utveckla våraprodukter, säger Mikael Falkman.

Lyssna till Prata Mat här.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.157