De har fått nog av duvorna

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Handlare på Gullmarsplan står inte ut med de bajsande flygfäna.

Duvor och deras avföring har varit ett återkommande problem på Gullmarsplan i flera år, men inget har gjort för att komma till rätta med problemet.

– Jag får ingen respons alls. Det är väl bara att ringa Anticimex och be dem lösa problemet. Det är inte raketforskning. Det här går inte längre, snart får jag köpa en stor håv och samla in duvorna och släppa ut dem i naturen, säger Royne Ellingson på Pressbyrån som haft problem med duvorna i snart sju år till Dagens Nyheter.

Det är värmen inne i hallen som lockar duvorna och de har byggt bo i innertaket varpå de helt orädda gör besök i butiken där de får motas ut flera gånger i timmen. Ett annat skäl till den stora populationen duvor är även att många matar dem.

– Jag ser dagligen pensionärer som matar duvorna med bullar och bröd. Jag brukar säga till dem att inte göra det inomhus. Men de säger att det är synd om duvorna. Trots att de är så feta att de knappt kan flyga. Synd är det om duvorna som bor ute i skogen i 20 minusgrader, men dit orkar inte pensionärerna ta sig, säger Royne Ellingsson till DN.

Även andra handlare har haft problem med duvorna, en blomsterhandlare får regelbundet kasta bort blommor som duvorna bajsat på.

Stockholms Lokaltrafik som äger lokalen säger att de kommer ta tag i duvproblemet.

– I ett första skede kommer vi att sätta upp plåtar i taket så att de inte kan bygga bo. Dessutom kommer vi att sätta upp skyltar där det står att det är förbjudet att att mata duvorna, eftersom det har varit ett problem.

Duvorna kommer dock inte att skjutas av som tidigare uppgetts, men om ägg påträffas kommer de att flyttas på.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Nyhetsbrev

Här är finalisterna i Årets Kock

Här är det åtta kockarna som är vidare till finaltävlingarna i september.

Arkiv

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Svensk kock ny toppchef på Singapore Airlines

Styrelseledamot av Svenska Kockars Förening och Food & Beverage Manager på Thanda Group har fått en ny tjänst som executive chef på Singapore Airlines.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Norrmejerier: Brist på Västerbottensost

EM-silver till Sverige i Bocuse

Restaurangerna fortsätter att öka

Besöksrekord för Vegomässan

Med 5 600 besökare och 106 utställare blev helgens arrangemang i Nacka Strandsmässan den största Vegomässan hittills.

Ska möta flexitarianen

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Destilleriet får tillstånd för att dubbla

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Värmeslag på krogen
Krögare mitt i stan

Thåström tillbaka på systemet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.146