De har fått nog av duvorna

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Handlare på Gullmarsplan står inte ut med de bajsande flygfäna.

Duvor och deras avföring har varit ett återkommande problem på Gullmarsplan i flera år, men inget har gjort för att komma till rätta med problemet.

– Jag får ingen respons alls. Det är väl bara att ringa Anticimex och be dem lösa problemet. Det är inte raketforskning. Det här går inte längre, snart får jag köpa en stor håv och samla in duvorna och släppa ut dem i naturen, säger Royne Ellingson på Pressbyrån som haft problem med duvorna i snart sju år till Dagens Nyheter.

Det är värmen inne i hallen som lockar duvorna och de har byggt bo i innertaket varpå de helt orädda gör besök i butiken där de får motas ut flera gånger i timmen. Ett annat skäl till den stora populationen duvor är även att många matar dem.

– Jag ser dagligen pensionärer som matar duvorna med bullar och bröd. Jag brukar säga till dem att inte göra det inomhus. Men de säger att det är synd om duvorna. Trots att de är så feta att de knappt kan flyga. Synd är det om duvorna som bor ute i skogen i 20 minusgrader, men dit orkar inte pensionärerna ta sig, säger Royne Ellingsson till DN.

Även andra handlare har haft problem med duvorna, en blomsterhandlare får regelbundet kasta bort blommor som duvorna bajsat på.

Stockholms Lokaltrafik som äger lokalen säger att de kommer ta tag i duvproblemet.

– I ett första skede kommer vi att sätta upp plåtar i taket så att de inte kan bygga bo. Dessutom kommer vi att sätta upp skyltar där det står att det är förbjudet att att mata duvorna, eftersom det har varit ett problem.

Duvorna kommer dock inte att skjutas av som tidigare uppgetts, men om ägg påträffas kommer de att flyttas på.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Max vd hoppas på 50 år till

Richard Bergfors i intervju om kedjans framtid.

Från Gotthards till Norrlandsoperan

Han går till Qvanti

Vill främja hållbart fiske

Kocken och kreativa ledaren kan numera också titulera sig ambassadör för hållbart fiske.

De ska sköta ruljansen på Bank Hotel

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Nyhetsbrev

Ny nod för life science och livsmedel

Arkiv

Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

Upprop i restaurangbranschen - vill öka efterfrågan på svenska råvaror

Efter sommarens torka uppmanas restauranger och måltidsverksamheter välja svenskt kött, frukt och grönt för att stötta bönder efter sommarens torka.

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bordsservering på McDonald´s

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.145