Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Det Svenska Juniorbagarlandslaget kammade hem såväl lagguldet som det individuella guldet genom Pernilla Boström vid UIBC:s, International Union of Bakers and Confectioners, internationella mästerskap för unga bagare i Valencia.

Dessutom tog laget genom Tintin Larsson även en individuell bronsmedalj. Pernilla Boström arbetar till vardags på Brunkebergs bageri i Stockholm och Tintin Larsson arbetar på Lidingö Bröd och Pâtisserie på Lidingö.

Laget har coachats av Kim Lund från Frank i Västerås och Moa Brink, Nya Lundbergs Konditori i Stockholm.

Förutom Sverige tävlade Belgien, Brasilien, Chile, Frankrike, Nederländerna, Portugal, Spanien, Thailand, Turkiet samt Tyskland. Bagarna bakar i tre huvudkategorier; matbröd, söta bröd, bullar, croissant och wienerbröd samt skådebröd och temat var sport. VM-guldmedaljören Pernilla Boström valde tolkade temat med bröd i form av skidor, såväl skådebrödet som figur på matbrödet.

- Jag har svårt att tro att det är sant. Att vinna VM, det är helt ofattbart.Det har varit så roligt att träna inför VM och att få möjlighet att använda all den kreativitet jag och mina lagkompisar har. Mest imponerade blev juryn av mitt skådebröd i form av två skidor som höll upp en eld och mina äppelbullar, säger Pernilla Boström i en kommentar.


Juniorbagarlandslaget drivs av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer. Sponsorer är KåKå, Nord Mills , Sveba-Dahlen och Jästbolaget.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Onlinepizzas vd kliver av

Jureskog öppnar igen

I oktober öppnar andra restaurangen i det ska som ska bli en snabbmatskedja signerad kocken och krögaren Johan Jureskog.

Han ska lyfta fram estniska smaker

Lagunitas gästar Dogfood

Modemärke startar pop up-nattklubb

Ny hos Poppels

Nyhetsbrev

Växtbaserat på gourmetnivå

Arkiv

Nu nyöppnar Cassi

Oumph till Pizza Hut

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

De ligger bakom mässa för drycker från Skåne

Lantmännen Cerealia-chef tar över Fairtrade

Cecilia Ceder blir ny vd för Fairtrade Sverige.

Löfbergs nya samarbete del av strategin

Amerikanska Humm Kombucha väljer Löfbergs som säljpartner i Sverige – för rosteriet är det i linje med satsningen på nya affärsområdet Ready to.

Svenska dumplings tar plats i norska butiker

Ett utökat samarbete med Norgesgruppen gör att Beijing 8 får en bredare lansering.

De fick Livsmedelspriset

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Ännu hetare käk längs med vägen

Bensinstationskedjan hottar upp samarbetet med restaurangkonceptet Käk.

Matsvinnsapp i samarbete med stor aktör

Tar veganskt samarbete på blodigt allvar – efter Urban Deli sker bred lansering

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Scandi Standard investerar i dansk premiumkyckling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.185