23948sdkhjf

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Det Svenska Juniorbagarlandslaget kammade hem såväl lagguldet som det individuella guldet genom Pernilla Boström vid UIBC:s, International Union of Bakers and Confectioners, internationella mästerskap för unga bagare i Valencia.

Dessutom tog laget genom Tintin Larsson även en individuell bronsmedalj. Pernilla Boström arbetar till vardags på Brunkebergs bageri i Stockholm och Tintin Larsson arbetar på Lidingö Bröd och Pâtisserie på Lidingö.

Laget har coachats av Kim Lund från Frank i Västerås och Moa Brink, Nya Lundbergs Konditori i Stockholm.

Förutom Sverige tävlade Belgien, Brasilien, Chile, Frankrike, Nederländerna, Portugal, Spanien, Thailand, Turkiet samt Tyskland. Bagarna bakar i tre huvudkategorier; matbröd, söta bröd, bullar, croissant och wienerbröd samt skådebröd och temat var sport. VM-guldmedaljören Pernilla Boström valde tolkade temat med bröd i form av skidor, såväl skådebrödet som figur på matbrödet.

- Jag har svårt att tro att det är sant. Att vinna VM, det är helt ofattbart.Det har varit så roligt att träna inför VM och att få möjlighet att använda all den kreativitet jag och mina lagkompisar har. Mest imponerade blev juryn av mitt skådebröd i form av två skidor som höll upp en eld och mina äppelbullar, säger Pernilla Boström i en kommentar.


Juniorbagarlandslaget drivs av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer. Sponsorer är KåKå, Nord Mills , Sveba-Dahlen och Jästbolaget.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.137