23948sdkhjf

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Det Svenska Juniorbagarlandslaget kammade hem såväl lagguldet som det individuella guldet genom Pernilla Boström vid UIBC:s, International Union of Bakers and Confectioners, internationella mästerskap för unga bagare i Valencia.

Dessutom tog laget genom Tintin Larsson även en individuell bronsmedalj. Pernilla Boström arbetar till vardags på Brunkebergs bageri i Stockholm och Tintin Larsson arbetar på Lidingö Bröd och Pâtisserie på Lidingö.

Laget har coachats av Kim Lund från Frank i Västerås och Moa Brink, Nya Lundbergs Konditori i Stockholm.

Förutom Sverige tävlade Belgien, Brasilien, Chile, Frankrike, Nederländerna, Portugal, Spanien, Thailand, Turkiet samt Tyskland. Bagarna bakar i tre huvudkategorier; matbröd, söta bröd, bullar, croissant och wienerbröd samt skådebröd och temat var sport. VM-guldmedaljören Pernilla Boström valde tolkade temat med bröd i form av skidor, såväl skådebrödet som figur på matbrödet.

- Jag har svårt att tro att det är sant. Att vinna VM, det är helt ofattbart.Det har varit så roligt att träna inför VM och att få möjlighet att använda all den kreativitet jag och mina lagkompisar har. Mest imponerade blev juryn av mitt skådebröd i form av två skidor som höll upp en eld och mina äppelbullar, säger Pernilla Boström i en kommentar.


Juniorbagarlandslaget drivs av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer. Sponsorer är KåKå, Nord Mills , Sveba-Dahlen och Jästbolaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109