23948sdkhjf

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Det Svenska Juniorbagarlandslaget kammade hem såväl lagguldet som det individuella guldet genom Pernilla Boström vid UIBC:s, International Union of Bakers and Confectioners, internationella mästerskap för unga bagare i Valencia.

Dessutom tog laget genom Tintin Larsson även en individuell bronsmedalj. Pernilla Boström arbetar till vardags på Brunkebergs bageri i Stockholm och Tintin Larsson arbetar på Lidingö Bröd och Pâtisserie på Lidingö.

Laget har coachats av Kim Lund från Frank i Västerås och Moa Brink, Nya Lundbergs Konditori i Stockholm.

Förutom Sverige tävlade Belgien, Brasilien, Chile, Frankrike, Nederländerna, Portugal, Spanien, Thailand, Turkiet samt Tyskland. Bagarna bakar i tre huvudkategorier; matbröd, söta bröd, bullar, croissant och wienerbröd samt skådebröd och temat var sport. VM-guldmedaljören Pernilla Boström valde tolkade temat med bröd i form av skidor, såväl skådebrödet som figur på matbrödet.

- Jag har svårt att tro att det är sant. Att vinna VM, det är helt ofattbart.Det har varit så roligt att träna inför VM och att få möjlighet att använda all den kreativitet jag och mina lagkompisar har. Mest imponerade blev juryn av mitt skådebröd i form av två skidor som höll upp en eld och mina äppelbullar, säger Pernilla Boström i en kommentar.


Juniorbagarlandslaget drivs av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer. Sponsorer är KåKå, Nord Mills , Sveba-Dahlen och Jästbolaget.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.085