Han skapade bästa konferenslunchen

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

13 april ägde finalen äger rum i Gyllene Salen  Elite Hotel Marina Tower. Deltagarna har fått en råvarulista att förhålla sig till och grönt skulle vara i fokus.

Dennis Falk, souschef på Elite Stadshotellet i Eskilstuna vann med rättenpärlhönamed timjansdoftande rotsellerifondat och stuvad grönkål.

Övriga tävlande var Jonas Åkerman från  Hotel Academia i Uppsala som tävlade med ärtfylld ballotine av pärlhöna serverad med belugalinser, bakad gul morot, bräserade grönsaker samt en sherry- och citronglace. Därtill deltog  Kristoffer Olsson från Elite Park Hotel i Växjö som tävlade med sotad marinerad pärlhöna serverad med korianderrostade morötter, bakad scharlottenlök, svärtad gurka och pure på jordärtskocka samt friterad förlorat ägg.

 Fredrik Gidlund från Elite Hotel Mimer i Umeå deltog med tävlingsbidraget färserad pärlhöna med variation av rotselleri ragu av shitake och vintergrönt samt citron och dragonsky.

Henrik Klings, från Elite Hotel Adlon i Malmö, tävlingsbidrag bestod av helstekt pärlhönsbröst med miso-inkokta belugalinser, pocherat ägg, sallad på vårlök, gurka, rädisor, picklad shiitake-svamp och sesamfrön och buljong. 

Juryn bestod av Elite Hotels vd och ägare Bicky Chakraborty, Caroline Chakraborty, Christian Olsson, Vassa Eggen och Thomas Östberg på Elite Hotel Marina Tower samt journalisten Viggo Cavling.

Mer om: Elite Hotels


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.168