23948sdkhjf

Han skapade bästa konferenslunchen

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

13 april ägde finalen äger rum i Gyllene Salen  Elite Hotel Marina Tower. Deltagarna har fått en råvarulista att förhålla sig till och grönt skulle vara i fokus.

Dennis Falk, souschef på Elite Stadshotellet i Eskilstuna vann med rättenpärlhönamed timjansdoftande rotsellerifondat och stuvad grönkål.

Övriga tävlande var Jonas Åkerman från  Hotel Academia i Uppsala som tävlade med ärtfylld ballotine av pärlhöna serverad med belugalinser, bakad gul morot, bräserade grönsaker samt en sherry- och citronglace. Därtill deltog  Kristoffer Olsson från Elite Park Hotel i Växjö som tävlade med sotad marinerad pärlhöna serverad med korianderrostade morötter, bakad scharlottenlök, svärtad gurka och pure på jordärtskocka samt friterad förlorat ägg.

 Fredrik Gidlund från Elite Hotel Mimer i Umeå deltog med tävlingsbidraget färserad pärlhöna med variation av rotselleri ragu av shitake och vintergrönt samt citron och dragonsky.

Henrik Klings, från Elite Hotel Adlon i Malmö, tävlingsbidrag bestod av helstekt pärlhönsbröst med miso-inkokta belugalinser, pocherat ägg, sallad på vårlök, gurka, rädisor, picklad shiitake-svamp och sesamfrön och buljong. 

Juryn bestod av Elite Hotels vd och ägare Bicky Chakraborty, Caroline Chakraborty, Christian Olsson, Vassa Eggen och Thomas Östberg på Elite Hotel Marina Tower samt journalisten Viggo Cavling.

Mer om: Elite Hotels
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.108