Han skapade bästa konferenslunchen

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

13 april ägde finalen äger rum i Gyllene Salen  Elite Hotel Marina Tower. Deltagarna har fått en råvarulista att förhålla sig till och grönt skulle vara i fokus.

Dennis Falk, souschef på Elite Stadshotellet i Eskilstuna vann med rättenpärlhönamed timjansdoftande rotsellerifondat och stuvad grönkål.

Övriga tävlande var Jonas Åkerman från  Hotel Academia i Uppsala som tävlade med ärtfylld ballotine av pärlhöna serverad med belugalinser, bakad gul morot, bräserade grönsaker samt en sherry- och citronglace. Därtill deltog  Kristoffer Olsson från Elite Park Hotel i Växjö som tävlade med sotad marinerad pärlhöna serverad med korianderrostade morötter, bakad scharlottenlök, svärtad gurka och pure på jordärtskocka samt friterad förlorat ägg.

 Fredrik Gidlund från Elite Hotel Mimer i Umeå deltog med tävlingsbidraget färserad pärlhöna med variation av rotselleri ragu av shitake och vintergrönt samt citron och dragonsky.

Henrik Klings, från Elite Hotel Adlon i Malmö, tävlingsbidrag bestod av helstekt pärlhönsbröst med miso-inkokta belugalinser, pocherat ägg, sallad på vårlök, gurka, rädisor, picklad shiitake-svamp och sesamfrön och buljong. 

Juryn bestod av Elite Hotels vd och ägare Bicky Chakraborty, Caroline Chakraborty, Christian Olsson, Vassa Eggen och Thomas Östberg på Elite Hotel Marina Tower samt journalisten Viggo Cavling.

Mer om: Elite Hotels


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Onlinepizzas vd kliver av

Jureskog öppnar igen

I oktober öppnar andra restaurangen i det ska som ska bli en snabbmatskedja signerad kocken och krögaren Johan Jureskog.

Han ska lyfta fram estniska smaker

Lagunitas gästar Dogfood

Modemärke startar pop up-nattklubb

Ny hos Poppels

Nyhetsbrev

Växtbaserat på gourmetnivå

Arkiv

Nu nyöppnar Cassi

Oumph till Pizza Hut

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

De ligger bakom mässa för drycker från Skåne

Lantmännen Cerealia-chef tar över Fairtrade

Cecilia Ceder blir ny vd för Fairtrade Sverige.

Löfbergs nya samarbete del av strategin

Amerikanska Humm Kombucha väljer Löfbergs som säljpartner i Sverige – för rosteriet är det i linje med satsningen på nya affärsområdet Ready to.

Svenska dumplings tar plats i norska butiker

Ett utökat samarbete med Norgesgruppen gör att Beijing 8 får en bredare lansering.

De fick Livsmedelspriset

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Ännu hetare käk längs med vägen

Bensinstationskedjan hottar upp samarbetet med restaurangkonceptet Käk.

Matsvinnsapp i samarbete med stor aktör

Tar veganskt samarbete på blodigt allvar – efter Urban Deli sker bred lansering

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Scandi Standard investerar i dansk premiumkyckling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.15