13 gör upp om SM-titeln

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

De tävlar i SM i sommellerie


Daida Mascaro
  - Möet Hennessy
Ellen Franzén - Esperanto
Emma Ziemann - Thörnströms Kök
Gustav Cansund - SK Mat & Människor
Joakim Bogström - Vinbaren Åre
John Woxberg -  At Six Dining Room samt Blanche & Hierta Winebar

Linn Olsson - Grand Hotell Lund
Mikaela Hansson
Niclas Odenbrant - Kiviks Hotell
Sebastian Brogren - Gamla Brogatan

Paul Broberg - Indio Kitchen
Pontus Nilsson - Kasai
Olof Hallqvist - At Six

6 maj tävlar 13 sommelierer om SM-titeln där vinnaren får representera Sverige i internationella tävlingar.

Tävlingen arrangeras av Svenska Sommeliersföreningen och vinnaren i representerar Sverige i den nordiska mästerskapen i Oslo. SM-vinsten medför även att finalisten direktkvalificerar sig till den internationella tävlingen Gaggenau Sommelier Awards i Beijing i  oktober.

Förutom mästerskap väntar tävlingar, dryckeslektioner, paneldiskussioner samt mat- och dryckesmässa.

Den avslutande finaltävlingen mellan de tre bästa sommelierna sker öppet på stora scenen inför publik med start klockan 15:00.    
– Trots att Sverige är ett litet land med en historiskt begränsad dryckeskultur har vi sommelierer i toppklass. Två svenskar har till och med vunnit världsmästerskapen vilket är otroligt. Under SM vill vi ge besökarna en ökad förståelse för vårt yrke samt visa varför svenska sommelierer är så framgångsrika. Vi arbetar till exempel inte bara med vin utan har kunskap om all dryck från öl, kaffe och te till bordsvatten, säger Béatrice Becher, ordförande för Svenska Sommelierföreningen.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sibylla öppnade i Lund

Ny restaurang på stationen.

Norska pizzajätten öppnade i Gävle

Ikea in i Svensk Dagligvaruhandel

Lämnar vd-posten på Operakällaren

Ny samverkansarena ska lyfta branschen till toppen

– Vi vill utveckla livsmedelssektorn till en svensk kärnsektor i världsklass, säger Per Arfvidsson, ordförande i styrgruppen för nya Sweden food arena.

Vegansk snabbmat på Fältöversten

Nyhetsbrev

Sommelierer i Nord- och Sydamerika gör upp

Arkiv

De vill förbättra folkhälsan med hotellsamarbete

Duon bakom hälsobloggen och podden Food Pharmacy samarbetar med hotellkedja.

Vuxenglass

Baileys samarbetar med Stockholmsbaserad glassproducent och lanserar glassmaker och glassbil för vuxna.

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Från kloak till flaska

Nya Carnegie-bryggeriet och IVL brygger öl – på renat avloppsvatten.

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Ny ordförande för Fiskbranschen

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.136