23948sdkhjf

13 gör upp om SM-titeln

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

De tävlar i SM i sommellerie


Daida Mascaro
  - Möet Hennessy
Ellen Franzén - Esperanto
Emma Ziemann - Thörnströms Kök
Gustav Cansund - SK Mat & Människor
Joakim Bogström - Vinbaren Åre
John Woxberg -  At Six Dining Room samt Blanche & Hierta Winebar

Linn Olsson - Grand Hotell Lund
Mikaela Hansson
Niclas Odenbrant - Kiviks Hotell
Sebastian Brogren - Gamla Brogatan

Paul Broberg - Indio Kitchen
Pontus Nilsson - Kasai
Olof Hallqvist - At Six

6 maj tävlar 13 sommelierer om SM-titeln där vinnaren får representera Sverige i internationella tävlingar.

Tävlingen arrangeras av Svenska Sommeliersföreningen och vinnaren i representerar Sverige i den nordiska mästerskapen i Oslo. SM-vinsten medför även att finalisten direktkvalificerar sig till den internationella tävlingen Gaggenau Sommelier Awards i Beijing i  oktober.

Förutom mästerskap väntar tävlingar, dryckeslektioner, paneldiskussioner samt mat- och dryckesmässa.

Den avslutande finaltävlingen mellan de tre bästa sommelierna sker öppet på stora scenen inför publik med start klockan 15:00.    
– Trots att Sverige är ett litet land med en historiskt begränsad dryckeskultur har vi sommelierer i toppklass. Två svenskar har till och med vunnit världsmästerskapen vilket är otroligt. Under SM vill vi ge besökarna en ökad förståelse för vårt yrke samt visa varför svenska sommelierer är så framgångsrika. Vi arbetar till exempel inte bara med vin utan har kunskap om all dryck från öl, kaffe och te till bordsvatten, säger Béatrice Becher, ordförande för Svenska Sommelierföreningen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.096