13 gör upp om SM-titeln

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

De tävlar i SM i sommellerie


Daida Mascaro
  - Möet Hennessy
Ellen Franzén - Esperanto
Emma Ziemann - Thörnströms Kök
Gustav Cansund - SK Mat & Människor
Joakim Bogström - Vinbaren Åre
John Woxberg -  At Six Dining Room samt Blanche & Hierta Winebar

Linn Olsson - Grand Hotell Lund
Mikaela Hansson
Niclas Odenbrant - Kiviks Hotell
Sebastian Brogren - Gamla Brogatan

Paul Broberg - Indio Kitchen
Pontus Nilsson - Kasai
Olof Hallqvist - At Six

6 maj tävlar 13 sommelierer om SM-titeln där vinnaren får representera Sverige i internationella tävlingar.

Tävlingen arrangeras av Svenska Sommeliersföreningen och vinnaren i representerar Sverige i den nordiska mästerskapen i Oslo. SM-vinsten medför även att finalisten direktkvalificerar sig till den internationella tävlingen Gaggenau Sommelier Awards i Beijing i  oktober.

Förutom mästerskap väntar tävlingar, dryckeslektioner, paneldiskussioner samt mat- och dryckesmässa.

Den avslutande finaltävlingen mellan de tre bästa sommelierna sker öppet på stora scenen inför publik med start klockan 15:00.    
– Trots att Sverige är ett litet land med en historiskt begränsad dryckeskultur har vi sommelierer i toppklass. Två svenskar har till och med vunnit världsmästerskapen vilket är otroligt. Under SM vill vi ge besökarna en ökad förståelse för vårt yrke samt visa varför svenska sommelierer är så framgångsrika. Vi arbetar till exempel inte bara med vin utan har kunskap om all dryck från öl, kaffe och te till bordsvatten, säger Béatrice Becher, ordförande för Svenska Sommelierföreningen.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Retrotrend ritar om kartan för ölproducenter

I spåren av den blomstrande ölindustrin har delstaten Oregon introducerat en ny glasflaska som kan omdefiniera hur öl ska drickas i hela USA. Flaskans hemlighet? Den är standardiserad och kan återanvändas.

Onlinepizzas vd kliver av

Jureskog öppnar igen

I oktober öppnar andra restaurangen i det ska som ska bli en snabbmatskedja signerad kocken och krögaren Johan Jureskog.

Han ska lyfta fram estniska smaker

Lagunitas gästar Dogfood

Modemärke startar pop up-nattklubb

Nyhetsbrev

Ny hos Poppels

Arkiv

Växtbaserat på gourmetnivå

Nu nyöppnar Cassi

Oumph till Pizza Hut

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

De ligger bakom mässa för drycker från Skåne

Lantmännen Cerealia-chef tar över Fairtrade

Cecilia Ceder blir ny vd för Fairtrade Sverige.

Löfbergs nya samarbete del av strategin

Amerikanska Humm Kombucha väljer Löfbergs som säljpartner i Sverige – för rosteriet är det i linje med satsningen på nya affärsområdet Ready to.

Svenska dumplings tar plats i norska butiker

Ett utökat samarbete med Norgesgruppen gör att Beijing 8 får en bredare lansering.

De fick Livsmedelspriset

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Ännu hetare käk längs med vägen

Bensinstationskedjan hottar upp samarbetet med restaurangkonceptet Käk.

Matsvinnsapp i samarbete med stor aktör

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Scandi Standard investerar i dansk premiumkyckling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.146