23948sdkhjf

13 gör upp om SM-titeln

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

De tävlar i SM i sommellerie


Daida Mascaro
  - Möet Hennessy
Ellen Franzén - Esperanto
Emma Ziemann - Thörnströms Kök
Gustav Cansund - SK Mat & Människor
Joakim Bogström - Vinbaren Åre
John Woxberg -  At Six Dining Room samt Blanche & Hierta Winebar

Linn Olsson - Grand Hotell Lund
Mikaela Hansson
Niclas Odenbrant - Kiviks Hotell
Sebastian Brogren - Gamla Brogatan

Paul Broberg - Indio Kitchen
Pontus Nilsson - Kasai
Olof Hallqvist - At Six

6 maj tävlar 13 sommelierer om SM-titeln där vinnaren får representera Sverige i internationella tävlingar.

Tävlingen arrangeras av Svenska Sommeliersföreningen och vinnaren i representerar Sverige i den nordiska mästerskapen i Oslo. SM-vinsten medför även att finalisten direktkvalificerar sig till den internationella tävlingen Gaggenau Sommelier Awards i Beijing i  oktober.

Förutom mästerskap väntar tävlingar, dryckeslektioner, paneldiskussioner samt mat- och dryckesmässa.

Den avslutande finaltävlingen mellan de tre bästa sommelierna sker öppet på stora scenen inför publik med start klockan 15:00.    
– Trots att Sverige är ett litet land med en historiskt begränsad dryckeskultur har vi sommelierer i toppklass. Två svenskar har till och med vunnit världsmästerskapen vilket är otroligt. Under SM vill vi ge besökarna en ökad förståelse för vårt yrke samt visa varför svenska sommelierer är så framgångsrika. Vi arbetar till exempel inte bara med vin utan har kunskap om all dryck från öl, kaffe och te till bordsvatten, säger Béatrice Becher, ordförande för Svenska Sommelierföreningen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Nyhetsbrev

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

Arkiv
1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.15