Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

På lördag gör ett rutinerat gäng bartender upp i tävlingen Årets Bartender som äger rum på Vin & Delimässan i Göteborg.

Här är alla finalister: Flera är rutinerade finalister så det luta råt en gastkramande uppgörelse i i Göteborg
CHRISTOFFER BERGQVIST**, RESTAURANG ADLER I GÖTEBORG Deltar för första gången, men har studerat tävlingen i minst ett år för att komma så förberedd man någonsin kan.
CHRISTOPHER ERIKSSON, OLEARY’S I JÖNKÖPING I år tog han sig direkt till final utan omvägar. Hans kreation är asieninspirerad.
JOEL KONZA, BONBONBAR I GÖTEBORG. Deltar för andra gången i Årets Bartender.
YLVAIN SUZEAU, BRASSERIE LIPP I GÖTEBORG Två år i rad har han tagit sig till toppen med en femte, respektive en bronsplats.
JOHN SÖDERBERG, STEAMPUNK BAR I GÖTEBORG Veteran med 16 tidigare starter i Årets Bartender.
'CHRISTEL MÖLLER, ALMÅSGYMNASIET/RESTAURANGUTBILDNING I BORÅS Deltar för nionde gången i mästerskapen,
ALEXANDER WESSBERG, MAT & DESTILLAT I LUND*, yngste bartendern på Mat & Destillat i Lund.
ELIZE TUNELD, BISTRO JARLEN I HALMSTAD Deltar för andra gången.
ERIC SÖDERLUND, RESTAURANG ADLER I GÖTEBORG** Två finalplatser till Adlers i Göteborg av två som tävlar för allra första gången. Här tror jag man peppat varandra på ett bra sätt. Eric serverar sin drink med hö!
KENNETH SWÄRD, MAT & DESTILLAT I LUND, en veteran som deltagit minst 10 gånger
NICLAS SONESSON, BAKFICKAN I MALMÖ Han gjorde come back i tävlingssammanhang förra året och tog sig direkt till final. Totalt har Niclas deltagit 16 gånger tidigare.
SHUAN DAWAD, ROSEN BAR AND DINING I MALMÖ Detta är fjärde försöket för Shuan.
ADRIAN MIERKIEWITZ, RESTAURANG STORSTAD I STOCKHOLM** Deltar för andra gången.
DAVID BERFNER, THE VIEW PÅ RIVERTON I GÖTEBORG Välmeriterad deltagare som är Sveriges representant i årets upplaga av Calvados Trophyfinalen i Normandie.
GEORGE KAKAJI, NEW YORK GRILL OCH BAR, VÄSTERÅS, nykomling i tävlingen,
MICHAEL TERNQVIST, DALWHINNIE I ÖSTERSUND Den mest meriterade av alla, med mängder av andra platser och enstaka första platser.
ÖRJAN ÅSTRAND, TENNSTOPET I STOCKHOLM Har minst 17 års tävlingserfarenhet med sig i bagaget
PETER BELLMYR, GRAPPA I VARBERG har varit med i många år i finalen.
JEANETTE AHVANDER, MANDO STEAKHOUSE AND BAR I MALMÖ* Deltar för första gången
ROBIN EK, MAKERIET I ÖREBRO* Deltar för andra gången och hade en finalplats 2017


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sibylla öppnade i Lund

Ny restaurang på stationen.

Norska pizzajätten öppnade i Gävle

Ikea in i Svensk Dagligvaruhandel

Lämnar vd-posten på Operakällaren

Ny samverkansarena ska lyfta branschen till toppen

– Vi vill utveckla livsmedelssektorn till en svensk kärnsektor i världsklass, säger Per Arfvidsson, ordförande i styrgruppen för nya Sweden food arena.

Vegansk snabbmat på Fältöversten

Nyhetsbrev

Sommelierer i Nord- och Sydamerika gör upp

Arkiv

De vill förbättra folkhälsan med hotellsamarbete

Duon bakom hälsobloggen och podden Food Pharmacy samarbetar med hotellkedja.

Vuxenglass

Baileys samarbetar med Stockholmsbaserad glassproducent och lanserar glassmaker och glassbil för vuxna.

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Från kloak till flaska

Nya Carnegie-bryggeriet och IVL brygger öl – på renat avloppsvatten.

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Ny ordförande för Fiskbranschen

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.131