Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

På lördag gör ett rutinerat gäng bartender upp i tävlingen Årets Bartender som äger rum på Vin & Delimässan i Göteborg.

Här är alla finalister: Flera är rutinerade finalister så det luta råt en gastkramande uppgörelse i i Göteborg
CHRISTOFFER BERGQVIST**, RESTAURANG ADLER I GÖTEBORG Deltar för första gången, men har studerat tävlingen i minst ett år för att komma så förberedd man någonsin kan.
CHRISTOPHER ERIKSSON, OLEARY’S I JÖNKÖPING I år tog han sig direkt till final utan omvägar. Hans kreation är asieninspirerad.
JOEL KONZA, BONBONBAR I GÖTEBORG. Deltar för andra gången i Årets Bartender.
YLVAIN SUZEAU, BRASSERIE LIPP I GÖTEBORG Två år i rad har han tagit sig till toppen med en femte, respektive en bronsplats.
JOHN SÖDERBERG, STEAMPUNK BAR I GÖTEBORG Veteran med 16 tidigare starter i Årets Bartender.
'CHRISTEL MÖLLER, ALMÅSGYMNASIET/RESTAURANGUTBILDNING I BORÅS Deltar för nionde gången i mästerskapen,
ALEXANDER WESSBERG, MAT & DESTILLAT I LUND*, yngste bartendern på Mat & Destillat i Lund.
ELIZE TUNELD, BISTRO JARLEN I HALMSTAD Deltar för andra gången.
ERIC SÖDERLUND, RESTAURANG ADLER I GÖTEBORG** Två finalplatser till Adlers i Göteborg av två som tävlar för allra första gången. Här tror jag man peppat varandra på ett bra sätt. Eric serverar sin drink med hö!
KENNETH SWÄRD, MAT & DESTILLAT I LUND, en veteran som deltagit minst 10 gånger
NICLAS SONESSON, BAKFICKAN I MALMÖ Han gjorde come back i tävlingssammanhang förra året och tog sig direkt till final. Totalt har Niclas deltagit 16 gånger tidigare.
SHUAN DAWAD, ROSEN BAR AND DINING I MALMÖ Detta är fjärde försöket för Shuan.
ADRIAN MIERKIEWITZ, RESTAURANG STORSTAD I STOCKHOLM** Deltar för andra gången.
DAVID BERFNER, THE VIEW PÅ RIVERTON I GÖTEBORG Välmeriterad deltagare som är Sveriges representant i årets upplaga av Calvados Trophyfinalen i Normandie.
GEORGE KAKAJI, NEW YORK GRILL OCH BAR, VÄSTERÅS, nykomling i tävlingen,
MICHAEL TERNQVIST, DALWHINNIE I ÖSTERSUND Den mest meriterade av alla, med mängder av andra platser och enstaka första platser.
ÖRJAN ÅSTRAND, TENNSTOPET I STOCKHOLM Har minst 17 års tävlingserfarenhet med sig i bagaget
PETER BELLMYR, GRAPPA I VARBERG har varit med i många år i finalen.
JEANETTE AHVANDER, MANDO STEAKHOUSE AND BAR I MALMÖ* Deltar för första gången
ROBIN EK, MAKERIET I ÖREBRO* Deltar för andra gången och hade en finalplats 2017


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.521