23948sdkhjf

Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

På lördag gör ett rutinerat gäng bartender upp i tävlingen Årets Bartender som äger rum på Vin & Delimässan i Göteborg.

Här är alla finalister: Flera är rutinerade finalister så det luta råt en gastkramande uppgörelse i i Göteborg
CHRISTOFFER BERGQVIST**, RESTAURANG ADLER I GÖTEBORG Deltar för första gången, men har studerat tävlingen i minst ett år för att komma så förberedd man någonsin kan.
CHRISTOPHER ERIKSSON, OLEARY’S I JÖNKÖPING I år tog han sig direkt till final utan omvägar. Hans kreation är asieninspirerad.
JOEL KONZA, BONBONBAR I GÖTEBORG. Deltar för andra gången i Årets Bartender.
YLVAIN SUZEAU, BRASSERIE LIPP I GÖTEBORG Två år i rad har han tagit sig till toppen med en femte, respektive en bronsplats.
JOHN SÖDERBERG, STEAMPUNK BAR I GÖTEBORG Veteran med 16 tidigare starter i Årets Bartender.
'CHRISTEL MÖLLER, ALMÅSGYMNASIET/RESTAURANGUTBILDNING I BORÅS Deltar för nionde gången i mästerskapen,
ALEXANDER WESSBERG, MAT & DESTILLAT I LUND*, yngste bartendern på Mat & Destillat i Lund.
ELIZE TUNELD, BISTRO JARLEN I HALMSTAD Deltar för andra gången.
ERIC SÖDERLUND, RESTAURANG ADLER I GÖTEBORG** Två finalplatser till Adlers i Göteborg av två som tävlar för allra första gången. Här tror jag man peppat varandra på ett bra sätt. Eric serverar sin drink med hö!
KENNETH SWÄRD, MAT & DESTILLAT I LUND, en veteran som deltagit minst 10 gånger
NICLAS SONESSON, BAKFICKAN I MALMÖ Han gjorde come back i tävlingssammanhang förra året och tog sig direkt till final. Totalt har Niclas deltagit 16 gånger tidigare.
SHUAN DAWAD, ROSEN BAR AND DINING I MALMÖ Detta är fjärde försöket för Shuan.
ADRIAN MIERKIEWITZ, RESTAURANG STORSTAD I STOCKHOLM** Deltar för andra gången.
DAVID BERFNER, THE VIEW PÅ RIVERTON I GÖTEBORG Välmeriterad deltagare som är Sveriges representant i årets upplaga av Calvados Trophyfinalen i Normandie.
GEORGE KAKAJI, NEW YORK GRILL OCH BAR, VÄSTERÅS, nykomling i tävlingen,
MICHAEL TERNQVIST, DALWHINNIE I ÖSTERSUND Den mest meriterade av alla, med mängder av andra platser och enstaka första platser.
ÖRJAN ÅSTRAND, TENNSTOPET I STOCKHOLM Har minst 17 års tävlingserfarenhet med sig i bagaget
PETER BELLMYR, GRAPPA I VARBERG har varit med i många år i finalen.
JEANETTE AHVANDER, MANDO STEAKHOUSE AND BAR I MALMÖ* Deltar för första gången
ROBIN EK, MAKERIET I ÖREBRO* Deltar för andra gången och hade en finalplats 2017
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.108