23948sdkhjf

Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

På lördag gör ett rutinerat gäng bartender upp i tävlingen Årets Bartender som äger rum på Vin & Delimässan i Göteborg.

Här är alla finalister: Flera är rutinerade finalister så det luta råt en gastkramande uppgörelse i i Göteborg
CHRISTOFFER BERGQVIST**, RESTAURANG ADLER I GÖTEBORG Deltar för första gången, men har studerat tävlingen i minst ett år för att komma så förberedd man någonsin kan.
CHRISTOPHER ERIKSSON, OLEARY’S I JÖNKÖPING I år tog han sig direkt till final utan omvägar. Hans kreation är asieninspirerad.
JOEL KONZA, BONBONBAR I GÖTEBORG. Deltar för andra gången i Årets Bartender.
YLVAIN SUZEAU, BRASSERIE LIPP I GÖTEBORG Två år i rad har han tagit sig till toppen med en femte, respektive en bronsplats.
JOHN SÖDERBERG, STEAMPUNK BAR I GÖTEBORG Veteran med 16 tidigare starter i Årets Bartender.
'CHRISTEL MÖLLER, ALMÅSGYMNASIET/RESTAURANGUTBILDNING I BORÅS Deltar för nionde gången i mästerskapen,
ALEXANDER WESSBERG, MAT & DESTILLAT I LUND*, yngste bartendern på Mat & Destillat i Lund.
ELIZE TUNELD, BISTRO JARLEN I HALMSTAD Deltar för andra gången.
ERIC SÖDERLUND, RESTAURANG ADLER I GÖTEBORG** Två finalplatser till Adlers i Göteborg av två som tävlar för allra första gången. Här tror jag man peppat varandra på ett bra sätt. Eric serverar sin drink med hö!
KENNETH SWÄRD, MAT & DESTILLAT I LUND, en veteran som deltagit minst 10 gånger
NICLAS SONESSON, BAKFICKAN I MALMÖ Han gjorde come back i tävlingssammanhang förra året och tog sig direkt till final. Totalt har Niclas deltagit 16 gånger tidigare.
SHUAN DAWAD, ROSEN BAR AND DINING I MALMÖ Detta är fjärde försöket för Shuan.
ADRIAN MIERKIEWITZ, RESTAURANG STORSTAD I STOCKHOLM** Deltar för andra gången.
DAVID BERFNER, THE VIEW PÅ RIVERTON I GÖTEBORG Välmeriterad deltagare som är Sveriges representant i årets upplaga av Calvados Trophyfinalen i Normandie.
GEORGE KAKAJI, NEW YORK GRILL OCH BAR, VÄSTERÅS, nykomling i tävlingen,
MICHAEL TERNQVIST, DALWHINNIE I ÖSTERSUND Den mest meriterade av alla, med mängder av andra platser och enstaka första platser.
ÖRJAN ÅSTRAND, TENNSTOPET I STOCKHOLM Har minst 17 års tävlingserfarenhet med sig i bagaget
PETER BELLMYR, GRAPPA I VARBERG har varit med i många år i finalen.
JEANETTE AHVANDER, MANDO STEAKHOUSE AND BAR I MALMÖ* Deltar för första gången
ROBIN EK, MAKERIET I ÖREBRO* Deltar för andra gången och hade en finalplats 2017
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11