23948sdkhjf

Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

På lördag gör ett rutinerat gäng bartender upp i tävlingen Årets Bartender som äger rum på Vin & Delimässan i Göteborg.

Här är alla finalister: Flera är rutinerade finalister så det luta råt en gastkramande uppgörelse i i Göteborg
CHRISTOFFER BERGQVIST**, RESTAURANG ADLER I GÖTEBORG Deltar för första gången, men har studerat tävlingen i minst ett år för att komma så förberedd man någonsin kan.
CHRISTOPHER ERIKSSON, OLEARY’S I JÖNKÖPING I år tog han sig direkt till final utan omvägar. Hans kreation är asieninspirerad.
JOEL KONZA, BONBONBAR I GÖTEBORG. Deltar för andra gången i Årets Bartender.
YLVAIN SUZEAU, BRASSERIE LIPP I GÖTEBORG Två år i rad har han tagit sig till toppen med en femte, respektive en bronsplats.
JOHN SÖDERBERG, STEAMPUNK BAR I GÖTEBORG Veteran med 16 tidigare starter i Årets Bartender.
'CHRISTEL MÖLLER, ALMÅSGYMNASIET/RESTAURANGUTBILDNING I BORÅS Deltar för nionde gången i mästerskapen,
ALEXANDER WESSBERG, MAT & DESTILLAT I LUND*, yngste bartendern på Mat & Destillat i Lund.
ELIZE TUNELD, BISTRO JARLEN I HALMSTAD Deltar för andra gången.
ERIC SÖDERLUND, RESTAURANG ADLER I GÖTEBORG** Två finalplatser till Adlers i Göteborg av två som tävlar för allra första gången. Här tror jag man peppat varandra på ett bra sätt. Eric serverar sin drink med hö!
KENNETH SWÄRD, MAT & DESTILLAT I LUND, en veteran som deltagit minst 10 gånger
NICLAS SONESSON, BAKFICKAN I MALMÖ Han gjorde come back i tävlingssammanhang förra året och tog sig direkt till final. Totalt har Niclas deltagit 16 gånger tidigare.
SHUAN DAWAD, ROSEN BAR AND DINING I MALMÖ Detta är fjärde försöket för Shuan.
ADRIAN MIERKIEWITZ, RESTAURANG STORSTAD I STOCKHOLM** Deltar för andra gången.
DAVID BERFNER, THE VIEW PÅ RIVERTON I GÖTEBORG Välmeriterad deltagare som är Sveriges representant i årets upplaga av Calvados Trophyfinalen i Normandie.
GEORGE KAKAJI, NEW YORK GRILL OCH BAR, VÄSTERÅS, nykomling i tävlingen,
MICHAEL TERNQVIST, DALWHINNIE I ÖSTERSUND Den mest meriterade av alla, med mängder av andra platser och enstaka första platser.
ÖRJAN ÅSTRAND, TENNSTOPET I STOCKHOLM Har minst 17 års tävlingserfarenhet med sig i bagaget
PETER BELLMYR, GRAPPA I VARBERG har varit med i många år i finalen.
JEANETTE AHVANDER, MANDO STEAKHOUSE AND BAR I MALMÖ* Deltar för första gången
ROBIN EK, MAKERIET I ÖREBRO* Deltar för andra gången och hade en finalplats 2017


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.155