23948sdkhjf

Medalj till Rasta Groups grundare

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

På måndagen förärades Rasta Groups grundare näringslivsmedalj av Kungliga Patriotiska Sällskapet.

2018 års mottagare av Näringslivsmedaljen

Konrad Bergström, Zound Industries Int.
Gustaf Douglas, Boxholms Skogar
Saeid Esmaeilzadeh och Ashkan Pouya, Serendipity Group
Bo Hilleberg, Hilleberg the Tentmaker AB
Jessica Löfström, Expandera Mera Byggbemanning, 
Carin Stoeckmann, Byggmästar'n i Skåne AB, 
Karin Söderlind, House of Dagmar
Dan Tervaniemi, Rasta Group 

En av årets nio medaljer tillföll i år Dan Tervaniemi, grundare och majoritetsägare av restaurangkoncernen Rasta Group. Medaljen delades ut av Prins Daniel under en ceremoni på Riddarhuset i Stockholm. 

– Det är hedrande att få denna fina utmärkelse, en stolthet för mig och min familj men framförallt alla medarbetare runtom i Sverige, säger Dan Tervaniemi i en kommentar.

- Rastagruppen är ett bevis på att man kan få hela Sverige, både landsbygd och stad att växa och det är glädjande att det vi gör uppmärksammas. Vi finns ju etablerade inom ett 20-tal olika kommuner och denna utmärkelse blir en fjäder i hatten på alla våra ställen, från Rasta i lilla Brålanda till restaurangerna på Kungliga Dramatiska Teatern.

Sällskapets Motivering till utmärkelsen lyder;

Dan Tervaniemis hela yrkesliv handlar om arbete i och med restaurang – om man inte räknar fotbollen. 1974 köpte han den restaurang som han arbetade på, vilket blev grunden till företaget Rasta, som idag har 24 anläggningar längs våra vägar över hela landet med 8 miljoner gäster som erbjuds ”en komplett stopp- och mötesplats”. Rasta Group står idag på tre verksamhetsben: förutom serviceanläggningar numera även arenarestauranger (som exv. Ullevi Konferens) och kulturrestauranger (som exv. Dramatenrestaurangerna). Med 4 000 medarbetare omsätter man över 1 miljard kronor. Tervaniemi månar i allra högsta grad om företaget som ett familjeföretag. Det är nu åter helägt av familjen och hans hustru och fyra barn arbetar alla i företaget.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Arkiv

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Tjoget i ny skrud

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

Onlinepizza i samarbete med Axfood

Axfood Snabbgross erbjuder e-handel och upphämtning i butik till Onlinepizzas 1 500 matställen.

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.181