23948sdkhjf

Medalj till Rasta Groups grundare

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

På måndagen förärades Rasta Groups grundare näringslivsmedalj av Kungliga Patriotiska Sällskapet.

2018 års mottagare av Näringslivsmedaljen

Konrad Bergström, Zound Industries Int.
Gustaf Douglas, Boxholms Skogar
Saeid Esmaeilzadeh och Ashkan Pouya, Serendipity Group
Bo Hilleberg, Hilleberg the Tentmaker AB
Jessica Löfström, Expandera Mera Byggbemanning, 
Carin Stoeckmann, Byggmästar'n i Skåne AB, 
Karin Söderlind, House of Dagmar
Dan Tervaniemi, Rasta Group 

En av årets nio medaljer tillföll i år Dan Tervaniemi, grundare och majoritetsägare av restaurangkoncernen Rasta Group. Medaljen delades ut av Prins Daniel under en ceremoni på Riddarhuset i Stockholm. 

– Det är hedrande att få denna fina utmärkelse, en stolthet för mig och min familj men framförallt alla medarbetare runtom i Sverige, säger Dan Tervaniemi i en kommentar.

- Rastagruppen är ett bevis på att man kan få hela Sverige, både landsbygd och stad att växa och det är glädjande att det vi gör uppmärksammas. Vi finns ju etablerade inom ett 20-tal olika kommuner och denna utmärkelse blir en fjäder i hatten på alla våra ställen, från Rasta i lilla Brålanda till restaurangerna på Kungliga Dramatiska Teatern.

Sällskapets Motivering till utmärkelsen lyder;

Dan Tervaniemis hela yrkesliv handlar om arbete i och med restaurang – om man inte räknar fotbollen. 1974 köpte han den restaurang som han arbetade på, vilket blev grunden till företaget Rasta, som idag har 24 anläggningar längs våra vägar över hela landet med 8 miljoner gäster som erbjuds ”en komplett stopp- och mötesplats”. Rasta Group står idag på tre verksamhetsben: förutom serviceanläggningar numera även arenarestauranger (som exv. Ullevi Konferens) och kulturrestauranger (som exv. Dramatenrestaurangerna). Med 4 000 medarbetare omsätter man över 1 miljard kronor. Tervaniemi månar i allra högsta grad om företaget som ett familjeföretag. Det är nu åter helägt av familjen och hans hustru och fyra barn arbetar alla i företaget.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.092