23948sdkhjf

I träning inför Bocuse d´Or Europe - Nu finslipas menyn

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I juni tävlar Sebastian Gibrand med coach Tommy Myllymäki för Sverige i Bocuse d’Or i Turin.

Förutom Sebastian Gibrand och coach Tommy Myllymäki består teamet 2018/19 även av Gustav Leonhardt, commis, Henrik Norström, President Svenska Bocuse d’Or Akademien, Frida Rönnlund, projektledare, Gastronomi Sverige. Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Gastronomi Sverige och Svenska Bocuse d’Or Akademien. 

Bocuse d´Or Europe i Turin äger rum  11 till 12 juni och kan leda till Bocuse d´Or i Lyon 2019, Kock-VM. Av de 20 deltagande nationerna går de tio främsta vidare till VM i Lyon 2019. Men för det svenska teamet är siktet ställt mycket högre än så: Pallplats.

-Att få representera Sverige internationellt är en dröm som nu förverkligas. Med stöd från Gastronomi Sverige och all erfarenhet som teamet i svenska Bocuse d’Or kommer med ska vi skapa världens godaste mat, säger Sebastian Gibrand i en kommentar.

Sebastian Gibrand och Tommy Myllymäki tränar nu  i upplagningsköket på Ulriksdals Värdshus och nu ska de båda rätterna bestämmas, förfinas, tillagas, förfinas och lagas upp igen. När menyn är helt satt är det tidsupplagning som gäller och på 5 timmar och 35 minuter ska två rätter tillagas och presenteras för juryn på fat respektive tallrik.

Råvaror:

Tallriks presentation: 800 g ost - Blue mountain Pasture Castelmango DOP och 32 ägg á 60 g/st

Fat presentationen: Piemontese nötköttfilé, kalvbräss och San Andrea risottoris.

Juryn lägger dessutom stor vikt vid den nationella kopplingen i val av produkter/råvaror, matlagningstekniker, presentation, val av kryddor och örter.

Stockholmsbaserade Sebastian Gibrand har ett förflutet från bland annat Oaxen Krog & Slip och Studio Franzén. Sedan 2011 driver han egen konsultverksamhet md Gibrands Gastronomi.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tapas på svenskt vis på HaQ

Yux Mexican och Yuc Latasian följs av husmanskost på HaQ.

Östermalms saluhall – försenad och fördyrad

Renoveringen av Östermalmshallen 400 miljoner dyrare än planerat.

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Finaldags för Årets unga kock

Två Michelin-stjärnor till Gastrologik

Krögarduon har väntat sex år på att få lägga till ytterligare en stjärna.

Mr Cake till Göteborg

Nyhetsbrev

De kan bli bästa krog på White Guides gala

Arkiv

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.136