23948sdkhjf

I träning inför Bocuse d´Or Europe - Nu finslipas menyn

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I juni tävlar Sebastian Gibrand med coach Tommy Myllymäki för Sverige i Bocuse d’Or i Turin.

Förutom Sebastian Gibrand och coach Tommy Myllymäki består teamet 2018/19 även av Gustav Leonhardt, commis, Henrik Norström, President Svenska Bocuse d’Or Akademien, Frida Rönnlund, projektledare, Gastronomi Sverige. Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Gastronomi Sverige och Svenska Bocuse d’Or Akademien. 

Bocuse d´Or Europe i Turin äger rum  11 till 12 juni och kan leda till Bocuse d´Or i Lyon 2019, Kock-VM. Av de 20 deltagande nationerna går de tio främsta vidare till VM i Lyon 2019. Men för det svenska teamet är siktet ställt mycket högre än så: Pallplats.

-Att få representera Sverige internationellt är en dröm som nu förverkligas. Med stöd från Gastronomi Sverige och all erfarenhet som teamet i svenska Bocuse d’Or kommer med ska vi skapa världens godaste mat, säger Sebastian Gibrand i en kommentar.

Sebastian Gibrand och Tommy Myllymäki tränar nu  i upplagningsköket på Ulriksdals Värdshus och nu ska de båda rätterna bestämmas, förfinas, tillagas, förfinas och lagas upp igen. När menyn är helt satt är det tidsupplagning som gäller och på 5 timmar och 35 minuter ska två rätter tillagas och presenteras för juryn på fat respektive tallrik.

Råvaror:

Tallriks presentation: 800 g ost - Blue mountain Pasture Castelmango DOP och 32 ägg á 60 g/st

Fat presentationen: Piemontese nötköttfilé, kalvbräss och San Andrea risottoris.

Juryn lägger dessutom stor vikt vid den nationella kopplingen i val av produkter/råvaror, matlagningstekniker, presentation, val av kryddor och örter.

Stockholmsbaserade Sebastian Gibrand har ett förflutet från bland annat Oaxen Krog & Slip och Studio Franzén. Sedan 2011 driver han egen konsultverksamhet md Gibrands Gastronomi.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Urban Deli vidgar samarbetet med Axfood

Efter köpet: Urban Delis måltidslösningar breddas hos Hemköp och Willys.

Dole säljer i Sverige och Finland

De kan kombinera mat och dryck

Tre kaféer och restauranger i Stockholm nominerade i kategorin Årets kombo i Fast Food Awards.

Så många luncher och middagar är vegetariska

Så ska Espresso House minska svinnet

Kafékedja i rikstäckande samarbete med maträddarapp.

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Nyhetsbrev

Burgerkedja med eldskärm

Arkiv

Lanserar ersättning för plastsugrör

Med fokus på konferens

Ny Sushi Yama i Linköping

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

3

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Sia glass byter vd

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.143