Klart: De går vidare i Pizza-SM

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Semifinalen är över på Gastronord – nu väntar final.

Sju semifinalister klev in i ringen i i Pizza-SM på mässan Gastronord – och fyra finalister klev vidare till finalen.

Läs också: Dubbla medaljer i juice- och smoothie-SM

De fyra som gick vidare var Oscar Laving, Gastropizza, Norrköping, Giorgio Paoli, Vallentuna, Mattias Paulsson, Restaurang Asplund, Solna och Amir Bozaghian, Vezzo, Umeå.

– Det känns underbart att gå vidare, man vill ju vara i final, säger Amir Bozaghian som varit med i semifinal förut men som, nu för första gången är med i finalen.

I slutkampen ska pizzabagarna laga två pizzor, sin egenkomponerade pizza samt en margharita; för att kunna avgöra teknisk skicklighet.

– Det känns bra att laga en margherita också, det finns ingen anledning att gömma sig bakom intressanta och smakrika ingredienser, säger Amir Bozaghian.

Läs också: Podd: Vinnarintervju från Pizza-SM

Degen stod i fokus i år – iallafall när juryn bestående av kockar, bagare och före detta vinnare blev tillfrågade.

– Det handlar om mineralerna, sältan, syrligheten och krämigheten som ska komma fram medan man tuggar och den blandas upp med saliven så att sötman kan komma fram, säger bagaren och jurymedlemmen Sébastien Boudet.

En av semifinalisterna Simone Roosqvist från Vezzo i Umeå uteblev på grund av sjukdom.

Finalen går att se live här:

Mer om: GastroNord | pizza | Pizza-SM


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sibylla öppnade i Lund

Ny restaurang på stationen.

Norska pizzajätten öppnade i Gävle

Ikea in i Svensk Dagligvaruhandel

Lämnar vd-posten på Operakällaren

Ny samverkansarena ska lyfta branschen till toppen

– Vi vill utveckla livsmedelssektorn till en svensk kärnsektor i världsklass, säger Per Arfvidsson, ordförande i styrgruppen för nya Sweden food arena.

Vegansk snabbmat på Fältöversten

Nyhetsbrev

Sommelierer i Nord- och Sydamerika gör upp

Arkiv

De vill förbättra folkhälsan med hotellsamarbete

Duon bakom hälsobloggen och podden Food Pharmacy samarbetar med hotellkedja.

Vuxenglass

Baileys samarbetar med Stockholmsbaserad glassproducent och lanserar glassmaker och glassbil för vuxna.

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Från kloak till flaska

Nya Carnegie-bryggeriet och IVL brygger öl – på renat avloppsvatten.

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Ny ordförande för Fiskbranschen

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.131