Klart: De går vidare i Pizza-SM

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Semifinalen är över på Gastronord – nu väntar final.

Sju semifinalister klev in i ringen i i Pizza-SM på mässan Gastronord – och fyra finalister klev vidare till finalen.

Läs också: Dubbla medaljer i juice- och smoothie-SM

De fyra som gick vidare var Oscar Laving, Gastropizza, Norrköping, Giorgio Paoli, Vallentuna, Mattias Paulsson, Restaurang Asplund, Solna och Amir Bozaghian, Vezzo, Umeå.

– Det känns underbart att gå vidare, man vill ju vara i final, säger Amir Bozaghian som varit med i semifinal förut men som, nu för första gången är med i finalen.

I slutkampen ska pizzabagarna laga två pizzor, sin egenkomponerade pizza samt en margharita; för att kunna avgöra teknisk skicklighet.

– Det känns bra att laga en margherita också, det finns ingen anledning att gömma sig bakom intressanta och smakrika ingredienser, säger Amir Bozaghian.

Läs också: Podd: Vinnarintervju från Pizza-SM

Degen stod i fokus i år – iallafall när juryn bestående av kockar, bagare och före detta vinnare blev tillfrågade.

– Det handlar om mineralerna, sältan, syrligheten och krämigheten som ska komma fram medan man tuggar och den blandas upp med saliven så att sötman kan komma fram, säger bagaren och jurymedlemmen Sébastien Boudet.

En av semifinalisterna Simone Roosqvist från Vezzo i Umeå uteblev på grund av sjukdom.

Finalen går att se live här:

Mer om: GastroNord | pizza | Pizza-SM


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Norsk citronläsk retar Coca-Cola

Glada dagar för stadskärnorna

Med fokus på fisk och grönt

Kock- och krögarduo inviger två nya restauranger i Gallerian i Stockholm i oktober.

Så ska Max minska klimatutsläppen

Stureplansgruppen öppnar app-restaurang

Här öppnar restaurangkoncernen konceptet Taqueria med mexikansk snabbmat.

Ännu ett franskt pris till Picadeli

Nyhetsbrev

Årets första hummer näst dyrast

Arkiv

Retrotrend ritar om kartan för ölproducenter

Delstaten Oregon har introducerat en ny glasflaska som kan omdefiniera hur öl ska drickas i hela USA. Flaskans hemlighet? Den är standardiserad och kan återanvändas.

Onlinepizzas vd kliver av

Jureskog öppnar igen

I oktober öppnar andra restaurangen i det ska som ska bli en snabbmatskedja signerad kocken och krögaren Johan Jureskog.

Han ska lyfta fram estniska smaker

Lagunitas gästar Dogfood

Modemärke startar pop up-nattklubb

Ny hos Poppels

Växtbaserat på gourmetnivå

Nu nyöppnar Cassi

Oumph till Pizza Hut

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

De ligger bakom mässa för drycker från Skåne

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.294