23948sdkhjf

Klart: De går vidare i Pizza-SM

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Semifinalen är över på Gastronord – nu väntar final.

Sju semifinalister klev in i ringen i i Pizza-SM på mässan Gastronord – och fyra finalister klev vidare till finalen.

Läs också: Podd: Vinnarintervju från Pizza-SM

De fyra som gick vidare var Oscar Laving, Gastropizza, Norrköping, Giorgio Paoli, Vallentuna, Mattias Paulsson, Restaurang Asplund, Solna och Amir Bozaghian, Vezzo, Umeå.

– Det känns underbart att gå vidare, man vill ju vara i final, säger Amir Bozaghian som varit med i semifinal förut men som, nu för första gången är med i finalen.

I slutkampen ska pizzabagarna laga två pizzor, sin egenkomponerade pizza samt en margharita; för att kunna avgöra teknisk skicklighet.

– Det känns bra att laga en margherita också, det finns ingen anledning att gömma sig bakom intressanta och smakrika ingredienser, säger Amir Bozaghian.

Läs också: Dubbla medaljer i juice- och smoothie-SM

Degen stod i fokus i år – iallafall när juryn bestående av kockar, bagare och före detta vinnare blev tillfrågade.

– Det handlar om mineralerna, sältan, syrligheten och krämigheten som ska komma fram medan man tuggar och den blandas upp med saliven så att sötman kan komma fram, säger bagaren och jurymedlemmen Sébastien Boudet.

En av semifinalisterna Simone Roosqvist från Vezzo i Umeå uteblev på grund av sjukdom.

Finalen går att se live här:

Mer om: GastroNord | pizza | Pizza-SM
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Nyhetsbrev

Ungas matval styrs av värderingar

Arkiv

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.106