23948sdkhjf

Klart: De går vidare i Pizza-SM

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Semifinalen är över på Gastronord – nu väntar final.

Sju semifinalister klev in i ringen i i Pizza-SM på mässan Gastronord – och fyra finalister klev vidare till finalen.

Läs också: Den utdragna pizzan har kommit till Sverige

De fyra som gick vidare var Oscar Laving, Gastropizza, Norrköping, Giorgio Paoli, Vallentuna, Mattias Paulsson, Restaurang Asplund, Solna och Amir Bozaghian, Vezzo, Umeå.

– Det känns underbart att gå vidare, man vill ju vara i final, säger Amir Bozaghian som varit med i semifinal förut men som, nu för första gången är med i finalen.

I slutkampen ska pizzabagarna laga två pizzor, sin egenkomponerade pizza samt en margharita; för att kunna avgöra teknisk skicklighet.

– Det känns bra att laga en margherita också, det finns ingen anledning att gömma sig bakom intressanta och smakrika ingredienser, säger Amir Bozaghian.

Läs också: Serverar världsarvspizza i världsarvet

Degen stod i fokus i år – iallafall när juryn bestående av kockar, bagare och före detta vinnare blev tillfrågade.

– Det handlar om mineralerna, sältan, syrligheten och krämigheten som ska komma fram medan man tuggar och den blandas upp med saliven så att sötman kan komma fram, säger bagaren och jurymedlemmen Sébastien Boudet.

En av semifinalisterna Simone Roosqvist från Vezzo i Umeå uteblev på grund av sjukdom.

Finalen går att se live här:

Mer om: GastroNord | pizza | Pizza-SM
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109