23948sdkhjf

Convinis nya vd ska leda expansion

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Mats Palmquist är ny vd för leverantören, som vill växa både i Sverige och internationellt.

Mats Palmquist har nyligen utsetts till ny vd för mat- och dryckesleverantören Convini. Han kommer närmast från kosmetikaföretaget Oriflame, där han arbetat under många år – senast som globalt ansvarig för Operations. Tiden på Oriflame inkluderar även ledande uppdrag i ryska och ukrainska delarna av verksamheten.

Just den internationella bakgrunden var en av anledningarna till att Convini valde Palmquist:

– Mats Palmquists gedigna erfarenhet av internationellt arbete kommer att ha stor betydelse när vi nu tar Convini till nästa nivå. Hans erfarenhet av försäljning och tillväxtföretagande blir dessutom en stor tillgång för oss, säger Anders Enqvist, grundare och delägare av Convini.

Läs också: Convini säljer norsk verksamhet

Fokus framöver kommer nu vara att växa, menar bolaget. Efter att investeringsbolaget AB Max Sievert gick in i företaget förra året har leverantören nu fler möjligheter att expandera, vilket man vill göra i både Sverige och internationellt.

I senaste årsredovisningen (2016) omsatte bolaget drygt 253 miljoner kronor, och i år beräknar man nå 400 miljoner kronor, med en ökad expansionstakt där både organisk tillväxt och förvärv ska bidra. I dag har man verksamhet i Stockholm/Mälardalen, samt Göteborg och Malmö.
Mer om:Convini
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Nyhetsbrev

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Arkiv

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109