23948sdkhjf

Vem blir årets Lily Bollinger?

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I september ska årets bästa kvinnliga sommelier koras. Uttagstävlingen startar 28 maj.

Sedan 2002 korar Arvid Nordqvist och Champagne Bollinger årets bästa kvinnliga sommelier och 28 maj drar uttagstävlingarna till årets upplaga av Lily Bollinger Award igång. De tre tävlande med högst samlade poäng går sedan vidare till finalen som hålls den 17 september. Tävlingen är öppen för både studerande vid dryckesutbildningar och professionella sommelierer. Såväl uttagstävling och final går till på samma vis med teori, blindprovning och ett praktiskt moment, och svårighetsgraden ska hålla samma nivå som internationella sommeliertävlingar.

– Vi tycker det är väldigt roligt att vi ser fler kvinnor på tävlingscenen som vill tävla inom sommelierie och det gör oss ännu mer sporrade till att fortsätta peppa och lyfta fram kvinnliga sommelierer och studerande vid sommelierutbildningar. Vi ser också att flera av våra vinnare har fått en skjuts i karriären, ytterligare ett tecken på att tävlingen har hög status nationellt, säger Eva Nina Hammarskjöld, projektledare för Lily Bollinger Award i en kommentar.

Bland tidigare vinnare finns exempelvis Tina Johansson, sommelier bosatt i Sienna, Emma Ziemann från Thörnströms Kök, Maya Samuelsson som är delägare i Vinkällan Dryckesutbildningar samt vinprofil på TV4s nyhetsmorgon och vinbaren Foliis Beatrice Becher som vunnit SM och NM i sommelierie och är ordförande i Svenska Sommelier-föreningen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.106