23948sdkhjf

Vem blir årets Lily Bollinger?

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I september ska årets bästa kvinnliga sommelier koras. Uttagstävlingen startar 28 maj.

Sedan 2002 korar Arvid Nordqvist och Champagne Bollinger årets bästa kvinnliga sommelier och 28 maj drar uttagstävlingarna till årets upplaga av Lily Bollinger Award igång. De tre tävlande med högst samlade poäng går sedan vidare till finalen som hålls den 17 september. Tävlingen är öppen för både studerande vid dryckesutbildningar och professionella sommelierer. Såväl uttagstävling och final går till på samma vis med teori, blindprovning och ett praktiskt moment, och svårighetsgraden ska hålla samma nivå som internationella sommeliertävlingar.

– Vi tycker det är väldigt roligt att vi ser fler kvinnor på tävlingscenen som vill tävla inom sommelierie och det gör oss ännu mer sporrade till att fortsätta peppa och lyfta fram kvinnliga sommelierer och studerande vid sommelierutbildningar. Vi ser också att flera av våra vinnare har fått en skjuts i karriären, ytterligare ett tecken på att tävlingen har hög status nationellt, säger Eva Nina Hammarskjöld, projektledare för Lily Bollinger Award i en kommentar.

Bland tidigare vinnare finns exempelvis Tina Johansson, sommelier bosatt i Sienna, Emma Ziemann från Thörnströms Kök, Maya Samuelsson som är delägare i Vinkällan Dryckesutbildningar samt vinprofil på TV4s nyhetsmorgon och vinbaren Foliis Beatrice Becher som vunnit SM och NM i sommelierie och är ordförande i Svenska Sommelier-föreningen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Nyhetsbrev

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Arkiv

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.146