Vem blir årets Lily Bollinger?

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I september ska årets bästa kvinnliga sommelier koras. Uttagstävlingen startar 28 maj.

Sedan 2002 korar Arvid Nordqvist och Champagne Bollinger årets bästa kvinnliga sommelier och 28 maj drar uttagstävlingarna till årets upplaga av Lily Bollinger Award igång. De tre tävlande med högst samlade poäng går sedan vidare till finalen som hålls den 17 september. Tävlingen är öppen för både studerande vid dryckesutbildningar och professionella sommelierer. Såväl uttagstävling och final går till på samma vis med teori, blindprovning och ett praktiskt moment, och svårighetsgraden ska hålla samma nivå som internationella sommeliertävlingar.

– Vi tycker det är väldigt roligt att vi ser fler kvinnor på tävlingscenen som vill tävla inom sommelierie och det gör oss ännu mer sporrade till att fortsätta peppa och lyfta fram kvinnliga sommelierer och studerande vid sommelierutbildningar. Vi ser också att flera av våra vinnare har fått en skjuts i karriären, ytterligare ett tecken på att tävlingen har hög status nationellt, säger Eva Nina Hammarskjöld, projektledare för Lily Bollinger Award i en kommentar.

Bland tidigare vinnare finns exempelvis Tina Johansson, sommelier bosatt i Sienna, Emma Ziemann från Thörnströms Kök, Maya Samuelsson som är delägare i Vinkällan Dryckesutbildningar samt vinprofil på TV4s nyhetsmorgon och vinbaren Foliis Beatrice Becher som vunnit SM och NM i sommelierie och är ordförande i Svenska Sommelier-föreningen.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sibylla öppnade i Lund

Ny restaurang på stationen.

Norska pizzajätten öppnade i Gävle

Ikea in i Svensk Dagligvaruhandel

Lämnar vd-posten på Operakällaren

Ny samverkansarena ska lyfta branschen till toppen

– Vi vill utveckla livsmedelssektorn till en svensk kärnsektor i världsklass, säger Per Arfvidsson, ordförande i styrgruppen för nya Sweden food arena.

Vegansk snabbmat på Fältöversten

Nyhetsbrev

Sommelierer i Nord- och Sydamerika gör upp

Arkiv

De vill förbättra folkhälsan med hotellsamarbete

Duon bakom hälsobloggen och podden Food Pharmacy samarbetar med hotellkedja.

Vuxenglass

Baileys samarbetar med Stockholmsbaserad glassproducent och lanserar glassmaker och glassbil för vuxna.

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Från kloak till flaska

Nya Carnegie-bryggeriet och IVL brygger öl – på renat avloppsvatten.

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Ny ordförande för Fiskbranschen

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.121