23948sdkhjf

Vem blir årets Lily Bollinger?

I september ska årets bästa kvinnliga sommelier koras. Uttagstävlingen startar 28 maj.

Sedan 2002 korar Arvid Nordqvist och Champagne Bollinger årets bästa kvinnliga sommelier och 28 maj drar uttagstävlingarna till årets upplaga av Lily Bollinger Award igång. De tre tävlande med högst samlade poäng går sedan vidare till finalen som hålls den 17 september. Tävlingen är öppen för både studerande vid dryckesutbildningar och professionella sommelierer. Såväl uttagstävling och final går till på samma vis med teori, blindprovning och ett praktiskt moment, och svårighetsgraden ska hålla samma nivå som internationella sommeliertävlingar.

– Vi tycker det är väldigt roligt att vi ser fler kvinnor på tävlingscenen som vill tävla inom sommelierie och det gör oss ännu mer sporrade till att fortsätta peppa och lyfta fram kvinnliga sommelierer och studerande vid sommelierutbildningar. Vi ser också att flera av våra vinnare har fått en skjuts i karriären, ytterligare ett tecken på att tävlingen har hög status nationellt, säger Eva Nina Hammarskjöld, projektledare för Lily Bollinger Award i en kommentar.

Bland tidigare vinnare finns exempelvis Tina Johansson, sommelier bosatt i Sienna, Emma Ziemann från Thörnströms Kök, Maya Samuelsson som är delägare i Vinkällan Dryckesutbildningar samt vinprofil på TV4s nyhetsmorgon och vinbaren Foliis Beatrice Becher som vunnit SM och NM i sommelierie och är ordförande i Svenska Sommelier-föreningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172