23948sdkhjf

Ekorestaurang prisad

De tilldelas utmärkelse för långsiktigt arbete mot att bli mer cirkulära.

Under mässan GastroNords tredje dag tilldelades Kalf & hansen i Stockholm priset 100% Cirkulärt.

Priset, som delades ut för andra året, fick restaurangkonceptet för att de arbetar för att de arbetar för att minska miljöpåverkan och utveckla nya resurssnåla driftsupplägg.

Motiveringen till priset lyder;

Närmare 100% ekologiskt och närmare 0% svinn. Siffrorna säger egentligen mer än ord – och årets mottagare har verkligen koll på hela flödet från råvara till avfall. Man arbetar på ett medvetet sätt för att app­licera företagets miljöfilosofi och åtaganden i alla led – från personalens kläder, över kökets energiförbrukning och transporter, till att genom både via sociala medier och inne på restaurangen visa sina gäster att ett cirkulärtänk är en integrerad och omistlig del av företagets kärna.”

Priset är instiftat av White Guide på initiativ av Stockholm Gas. I juryn sitter representanter från White Guide samt partners och intressenter från Coest, GastroNord, Hörselskada­des Riksförbund i Stockholm, Karma, KRAV och Stockholm Gas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187