23948sdkhjf

Framgång för McDonalds strategi

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Mindre ägande har gett resultat.

Den globala hamburgerkedjan Mcdonald's har fått framgång för sin strategi där de gått från eget ägande till mer franchise.

Läs också: McDonalds inför bordsservering

Under årets första tre månader har moderföretaget fått in färre miljarder än tidigare, samtidigt som överskottet ökat.

– Fler kunder inser att vi har blivit ett bättre Mcdonald's och uppskattar vår välsmakande mat, vår snabba och vänliga service samt ser att de får valuta för pengarna, säger vd för McDonald's Steve Easterbrook.

Under de tre första månaderna under 2018 omsatte företaget 5,1 miljarder dollar, en minskning med nästan en halv miljard. Vilket dock var helt enligt plan då nettoresultat under samma period steg med 15 procent till 1,4 miljarder dollar.

Försäljningen steg totalt med 5,5 procent och mest ökade i USA där försäljningen ökade med 7,8 procent.

Mer om: McDonald' s
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Nyhetsbrev

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

Arkiv
1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.123