Kaffeknappen byter ägare

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Nestlé säljer kaffeleverantören till Convini, som därmed dubblar personalstyrkan.

Nestlé Nordic och mat- och dryckesleverantören Convini meddelar att man har kommit överens om en affär om Kaffeknappen, leverantör av kaffe till arbetsplatser i både Sverige och Norge.

Affären innebär att alla de 144 anställda inom Kaffeknappen går över till Convini, som därmed uppnår en total personalstyrka på omkring 300 anställda. Därtill kommer även återförsäljare och samarbetspartners i Sverige och Norge.

I en kommentar till Dagens industri säger Convinis nytillträdda vd Mats Palmquist att affären är den största på den svenska kaffemarknaden på senare tid, men att man väljer att hemlighålla priset.

Läs också: Convinis nya vd ska leda expansion

– Givet att Kaffeknappen är en ledande aktör, med starkt varumärke och väldigt stark position tror vi att de synergier som finns tillsammans med oss, som är starka på matsidan, gör att priset känns bra för båda parterna, säger han till Di.

I och med köpet av Kaffeknappen, som förväntas gå igenom i juni, kommer Convinis omsättning också nå över 600 miljoner kronor.

Läs också: Nestlé och Starbucks ingår allians

Framåt kommer Convini att fokusera på att expandera, vilket vd:n också berättade vid tillträdet. Fokus ligger på Sverige, men man ser även ett antal nyckelmarknader i norra Europa med "liknande arbetsplatsmönster", kommenterar Mats Palmquist till Di.

För Nestlés del ser man att försäljningen kan leda till en starkare utveckling för Kaffeknappen:

– Nestlé ser positivt på att Convini, som är marknadsledare vad gäller färdigmat till företag i Sverige, blir ny ägare till Kaffeknappen i Sverige och Norge. Nestlé tror att Convini med sin omfattande erfarenhet, tydliga fokus på tillväxt och digital utveckling kommer utveckla Kaffeknappen, säger Michiel Kernkamp, vd för Nestlé Nordic i ett pressmeddelande.

Han menar också att försäljningen möjliggör att man kan fokusera på kärnområden och optimera sin portfölj. Vad gäller out of home-marknaden kommer Nestlé fortsatt att investera i verksamhetsdelen Nestlé professionals, som inriktar sig mot just den typen av erbjudanden.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sibylla öppnade i Lund

Ny restaurang på stationen.

Norska pizzajätten öppnade i Gävle

Ikea in i Svensk Dagligvaruhandel

Lämnar vd-posten på Operakällaren

Ny samverkansarena ska lyfta branschen till toppen

– Vi vill utveckla livsmedelssektorn till en svensk kärnsektor i världsklass, säger Per Arfvidsson, ordförande i styrgruppen för nya Sweden food arena.

Vegansk snabbmat på Fältöversten

Nyhetsbrev

Sommelierer i Nord- och Sydamerika gör upp

Arkiv

De vill förbättra folkhälsan med hotellsamarbete

Duon bakom hälsobloggen och podden Food Pharmacy samarbetar med hotellkedja.

Vuxenglass

Baileys samarbetar med Stockholmsbaserad glassproducent och lanserar glassmaker och glassbil för vuxna.

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Från kloak till flaska

Nya Carnegie-bryggeriet och IVL brygger öl – på renat avloppsvatten.

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Ny ordförande för Fiskbranschen

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.175