Han är årets Alkoholnormsutmanare

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Utmärkelsen delas ut av IOGT-NTO i samband med firandet av folknykterhetens dag på Skansen .

Kocken, krögaren och matkreatören Paul Svensson tilldelas IOGT-NTOs pris årets Alkoholnormsutmanare 2018.

Priset får han för Fotografiska museets restaurangs idé med signaturdrinkar. Drinkarna är skapade för att smaka som bäst utan alkohol och den som vill får göra ett aktivt val genom att tillsätta alkohol.

Priset delas ut av IOGT-NTO:s förbundsordförande Johnny Mostacero under en ceremoni vid Ordenshuset vid Brofästet på Skansen under Folknykterhetens dag 10 maj.

Motiveringen till priset lyder: 

”Paul Svensson matkreatör på Fotografiskas restaurang tilldelas priset för den innovativa idén att servera signaturdrinkar skapade för att smaka som bäst utan alkohol. Den som önskar alkohol får istället göra ett aktivt val och välja till det.  Genom detta upplägg sätts alkoholnormen i fokus på ett sätt som lyfter kvaliteten och tillgängligheten av alkoholfritt. Något som i sin tur skapar diskussion och reflektion kring alkoholens roll i sociala sammanhang.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Nyhetsbrev

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Arkiv

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Från Orkla till Klädesholmen

Nytt kafé på Friends

Stockholm Live och Zoégas i samarbete.

Ny ordförande för Fiskbranschen

Svenska kafékedjan till Kina

Blir kedjans största avtal genom tiderna.

Svenska senaper tog VM-guld

Kavli-senap i amerikansk stil vann guld – i USA.

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Restaurangerna fortsätter att växa

Nestlé och Starbucks ingår allians

Dominos till Rosengård

Han lämnar Axfood Snabbgross

McDonalds + Ubereats = sant

Kasai öppnar i Mood

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.127