23948sdkhjf

Svensk tar hög post i europeisk branschorganisation

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Livsmedelsföretagens Nicklas Amelin utses till ordförande i Food Drink Europes kommitté för livsmedelslagstiftning.

I och med att Nicklas Amelin utses till ordförande för europeiska branschorganisationen Food Drink Europes kommitté för livsmedelslagstiftning ("Food and consumer policy committee") blir han också den första svensken att sitta på posten.

Kommittén är en av fyra inom Food Drink Europe, där europeiska livsmedelsindustrins ståndpunkter gällande EU:s livsmedelslagstiftning samlas in och bearbetas. Tillsammans med de olika kommittéernas expertgrupper bidrar man till hur organisationen ställer sig i nyckelfrågor, vilket efter beslut sedan kommuniceras ut till europeiska och internationella beslutsfattare.

Läs också: Restauranger ska tvingas visa var köttet kommer ifrån

Inom kommittén arbetar man med frågor inom EU:s regelverk gällande bland annat närings- och hälsopåståenden, livsmedelssäkerhet, "novel foods" och livsmedelsförpackningar, för att nämna ett urval.

Läs också: Hon är ny chef på Livsmedelsföretagen

Nicklas Amelin har sedan 2014 arbetat som Livsmedelsföretagens EU-expert och utnämningen möts positivt av den svenska branschorganisationen:

– Vi är mycket stolta över Nicklas som vi vet kommer att göra ett fantastiskt jobb som ordförande. Vi är också väldigt glada att Livsmedelsföretagens satsning på att flytta fram positionerna inom Food Drink Europe har gett så snabba resultat och att vi nu har en ännu bättre utgångspunkt för att tillvarata våra medlemmars intressen i det viktiga arbete som sker i Bryssel, säger Björn Hellman, vd för Livsmedelsföretagen i ett pressmeddelande.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Stockholm Culinary Team - galamatens mästare

Världens bästa regionala kocklandslag, Stockholm Culinary Team, lagade maten under Restauranggalan. Här är menyn.

Här öppnar pizzakedjan nytt

Restauranggalan 2018
Här är Restauranggalans alla vinnare!

Pristagare från hela landet hyllades under den tionde upplagan av Restauranggalan.

Restauranggalan 2018
Årets arbetsplats - Långbro Värdshus

Personalen ska vara lika nöjda som gästerna när det lämnar arbetet för dagen, sa krögaren och kocken Fredrik Eriksson när han mottog priset under Restauranggalan.

Restauranggalan 2018
Hon är årets hederspristagare

En märkbart rörd Karin Fransson förärades RS Restauranger & Storköks och Svenska kockars Hederspris.

Restauranggalan 2018
Operakällaren är årets krog

"Beviset på att fine dining aldrig går ur tiden".

Nyhetsbrev

Restauranggalan 2018
Årets krögare verkar i Helsingborg

Per Dahlberg på Restaurang Gastro är Årets Krögare.

Arkiv

Restauranggalan 2018
En leverantör att lita på

Årets Leverantör är Rational.

Restauranggalan 2018
Årets matsalsteam arbetar på Gastrologik

Att involvera alla är ledord för Stockholmskrogen som har Årets Matsalsteam.

Restauranggalan 2018
Årets kulturrestaurang ligger i Värnamo

Restaurang Syltan på konst- och designmuseet Vandalorum är Årets Kulturrestaurang.

Restauranggalan 2018
Han är årets innovatör

Kocken och krögaren Paul Svensson är en gastronomisk innovatör som sätter råvaror från växtriket främst.

Restauranggalan 2018
Årets klassiker finns i Malmö

Skånsk krog tog hem utmärkelsen Årets Klassiker, Årstiderna.

Restauranggalan 2018
Han är årets smakskapare

Rutabagas Mathias Dahlgren tilldelas utmärkelsen Årets Smakskapare.

Restauranggalan 2018
Årets Hållbara krog är K-Märkt Garnisonen

Nära samarbete med leverantörerna och matfilosofin att inte slänga något ledde till vinst i kategorin Årets Hållbara Krog.

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Restauranggalan 2018
Årets Sommelier - Peter Halldén

Han är utsedd till Årets Sommelier.

Restauranggalan 2018
Ölgäris gick segrande ur striden

Årets Ölutvecklare är Ölgäris, ett community för ölintresserad kvinnor och ickebinära som vill lära mer om och dricka öl, startat av Josefine Törnqvist.

Restauranggalan 2018
Årets Framtidslöfte - Fabian Olli Johanson

Han är korad till Årets Framtidslöfte vid Restauranggalan på Cirkus på måndagskvällen.

Restauranggalan 2018
Holy Greens får utmärkelsen Årets Hälsokrog

Restauranggalan 2018
Årets barkoncept finns i Uppsala

Årets Barkoncept är 7 Flaskor i Uppsala.

Restauranggalan 2018
Första priset utdelat - Årets Stipendiat

Han tiilldelades Svenska Kockars Förenings Ungdomsstipendium.

Restauranggalan 2018
Dags för Restauranggalan!

Ikväll äger Restauranggalan rum på Cirkus i Stockholm.

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.153