23948sdkhjf

Svensk tar hög post i europeisk branschorganisation

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Livsmedelsföretagens Nicklas Amelin utses till ordförande i Food Drink Europes kommitté för livsmedelslagstiftning.

I och med att Nicklas Amelin utses till ordförande för europeiska branschorganisationen Food Drink Europes kommitté för livsmedelslagstiftning ("Food and consumer policy committee") blir han också den första svensken att sitta på posten.

Kommittén är en av fyra inom Food Drink Europe, där europeiska livsmedelsindustrins ståndpunkter gällande EU:s livsmedelslagstiftning samlas in och bearbetas. Tillsammans med de olika kommittéernas expertgrupper bidrar man till hur organisationen ställer sig i nyckelfrågor, vilket efter beslut sedan kommuniceras ut till europeiska och internationella beslutsfattare.

Läs också: Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Inom kommittén arbetar man med frågor inom EU:s regelverk gällande bland annat närings- och hälsopåståenden, livsmedelssäkerhet, "novel foods" och livsmedelsförpackningar, för att nämna ett urval.

Läs också: Hon är ny chef på Livsmedelsföretagen

Nicklas Amelin har sedan 2014 arbetat som Livsmedelsföretagens EU-expert och utnämningen möts positivt av den svenska branschorganisationen:

– Vi är mycket stolta över Nicklas som vi vet kommer att göra ett fantastiskt jobb som ordförande. Vi är också väldigt glada att Livsmedelsföretagens satsning på att flytta fram positionerna inom Food Drink Europe har gett så snabba resultat och att vi nu har en ännu bättre utgångspunkt för att tillvarata våra medlemmars intressen i det viktiga arbete som sker i Bryssel, säger Björn Hellman, vd för Livsmedelsföretagen i ett pressmeddelande.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tapas på svenskt vis på HaQ

Yux Mexican och Yuc Latasian följs av husmanskost på HaQ.

Östermalms saluhall – försenad och fördyrad

Renoveringen av Östermalmshallen 400 miljoner dyrare än planerat.

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Finaldags för Årets unga kock

Två Michelin-stjärnor till Gastrologik

Krögarduon har väntat sex år på att få lägga till ytterligare en stjärna.

Mr Cake till Göteborg

Nyhetsbrev

De kan bli bästa krog på White Guides gala

Arkiv

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.139