23948sdkhjf

Sommelier-mästaren från Göteborg

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Egna krav på sig själv är utvecklande, menar Emma Ziemann som nyligen kammade hem SM i Sommellerie. Möt henne i Prata Mat.

Hör RS chefredaktör Lisbeth Raudens intervju med Emma Ziemann i Prata Mat här.

Emma Ziemann, segrade i sitt andra svenska mästerskap på kortare tid än et tår.

I höstas vann hon RS-tävlingen Årets Servitör och den 6 maj tog hon hem segern i sin första final i SM i Sommellerie. Bara för sex veckor sedan tävlade hon i de Nordiska Mästerskapen i Herning.

Prata Mat möter henne runt midnatt på vinkällaren Grappe där hon firat och firats, och kopplat av i några timmar.

– Jag viste att det hade gått bra, men jag visste också att jag gjort en del missar, säger Emma Ziemann som deltog i SM för femte gången och är hovmästare på Thörnströms Kök i Göteborg.

– Att tävla är en jobbig och stressig upplevelse, men det ger enorm kick.

Genom finalplatsen i SM är hon medlem i Svenska Sommelierlandslaget med tillgång till coachen Sören Polonius.

– Nästa mål är de Nordiska Mästerskapen i höst, som jag kommer att träna inför i sommar. Jag tar ett steg i taget. Går det bra där stänger jag inga dörrar förr större tävlingar. Men jag sneglar inte längre fram än det just nu.

Hör vad som krävs för att träna inför och tävla i sommellerie i avsnitt 219 på Prata Mat.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.139