23948sdkhjf

Wolt till Gävle

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Efter Stockholm, Norrköping, Västerås, Linköping och Örebro lanseras matleveranstjänsten i Gävle.

Matleversntjänsten Wolt lanseras 16 maj i Gävle och initialt är 25 restauranger anslutna exempelvis Bastard Burgers, Brända Bocken, Sushi Kultur, La Mancha, Esa Sushi och Bro Burger Bar. Maten levereras direkt hem till kunden, upp till 5 kilometer från citykärnan, inom cirka 40 minuter. Maten levereras till hushåll från Hagaström i väster till Södra Bomhus i öster, från Källbacken i norr till Andersberg i söder under öppettiderna 11:00 till 21:30 sju dagar i veckan.


Sedan tidigare finns tjänsten i Sverige i Stockholm, Norrköping, Västerås, Linköping och Örebro. Wolt etablerades 2014 i Finland och finns i dag i sju länder.


Vi har verkligen sett fram emot att kunna lansera Wolt i Gävle. Det är ett naturligt steg efter framgångarna vi har haft i södra mellansverige, i till exempel Örebro och Norrköping. Nu vill vi satsa norrut, eftersom vi vet att det finns matglädje, inspiration och stor potential i hela landet. Gävle är dessutom en mycket attraktiv stad med en spännande matscen. Utkörning av kvalitetsmat är ett nytt fenomen i små och mellanstora städer och Wolt vill därför hjälpa fler företag och privatpersoner att kunna få maten levererad direkt till dörren, säger Carl Zetterqvist, Sverigechef i en kommentar.

Maten beställs via webb eller app. Betalningen sker vid beställningen.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Kommentarer

Jarmo Holmsten
Hej. Wolt har kommit till Gävle,trevligt och bra så. Mindre trevligt var att jag höll på att bli påkörd på trottoaren utanför biblioteket. Om det inte finns cykelväg så ska man cykla på bilvägen. Enligt lag så är det förbjudet att cykla på trottoaren. En seriös entreprenör bör hålla sig till lagen. Hade jag blivit påkörd där hade jag garanterat hamnat på sjukhus. Mvh Jarmo Holmsten Gävle

Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Arkiv

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Tjoget i ny skrud

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

Onlinepizza i samarbete med Axfood

Axfood Snabbgross erbjuder e-handel och upphämtning i butik till Onlinepizzas 1 500 matställen.

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.179