23948sdkhjf

Wolt till Gävle

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Efter Stockholm, Norrköping, Västerås, Linköping och Örebro lanseras matleveranstjänsten i Gävle.

Matleversntjänsten Wolt lanseras 16 maj i Gävle och initialt är 25 restauranger anslutna exempelvis Bastard Burgers, Brända Bocken, Sushi Kultur, La Mancha, Esa Sushi och Bro Burger Bar. Maten levereras direkt hem till kunden, upp till 5 kilometer från citykärnan, inom cirka 40 minuter. Maten levereras till hushåll från Hagaström i väster till Södra Bomhus i öster, från Källbacken i norr till Andersberg i söder under öppettiderna 11:00 till 21:30 sju dagar i veckan.


Sedan tidigare finns tjänsten i Sverige i Stockholm, Norrköping, Västerås, Linköping och Örebro. Wolt etablerades 2014 i Finland och finns i dag i sju länder.


Vi har verkligen sett fram emot att kunna lansera Wolt i Gävle. Det är ett naturligt steg efter framgångarna vi har haft i södra mellansverige, i till exempel Örebro och Norrköping. Nu vill vi satsa norrut, eftersom vi vet att det finns matglädje, inspiration och stor potential i hela landet. Gävle är dessutom en mycket attraktiv stad med en spännande matscen. Utkörning av kvalitetsmat är ett nytt fenomen i små och mellanstora städer och Wolt vill därför hjälpa fler företag och privatpersoner att kunna få maten levererad direkt till dörren, säger Carl Zetterqvist, Sverigechef i en kommentar.

Maten beställs via webb eller app. Betalningen sker vid beställningen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (1)
Startsidan just nu

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Nyhetsbrev

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Arkiv

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Picadeli i storaffär

VIP-kockar volontärer i grötigt myskaos

Idag var det dags för Stadsmissionens årliga julgröt till förmån för hemlösa. De första 2000 portionerna tog slut i ett nafs. Ny leverans och praktiskt lagda Vip-kockar löste årets kockutmaning med bravur.

Styckmästarn med ny vd

De är bäst på street food

Matsas Mat, Korrito och The Good Gringo är finalister i kategorin Årets streetfood i Fast Food Awards 2019.

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Historiskt låg skörd av matpotatis

Sushikedja öppnar nytt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.12