23948sdkhjf

De ska främja fisk- och skaldjursbranschen

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Första styrelsen för nya Föreningen Fisk och Skaldjursrådet utsedd.

Viktiga frågor som Fisk och Skaldjursrådet driver är;

- Vara talesman för branschen i fråga om HAVs spårbarhetssystem tillsammans med Svensk

Dagligvaruhandel

- Revidera och utveckla tidigare framtagna branschriktlinjer för fisk och skaldjur

- Märkningshandbok

- Reviderade branschriktlinjer för sill

- Tolkning av angivande av första nedfrysingsdatum på konsumentförpackningar

Den nya fristående organisationen Fisk och Skaldjursrådet har valt en första styrelsen bestående av Martin & Serveras hållbarhets- och kvalitetsdirektör AnnaLena Norrman, Susanna Wadegård, chef för Axfoods kvalitetsavdelning, Ulf Fransson, ordförande i Medlemsrådet Fisk och Skaldjursrådet Stella Polaris, Erika Rapp som är kvalitets- och miljöchef hos Menigo samt Martin Feldt vd i Feldts Fisk och som också blir organisationens ordförande.

Styrelsen valdes under det första årsmötet som hölls 15 maj.

Den nya fristående organisationen är sprungen ur Föreningen Fryst och Kyld Mat och dess föregångare Djupfrysningsbyrån och innevarande år blir organisationens första verksamhetsår.

Fisk och Skaldjursrådet välkomnar både fabrikanter och grossister inom både retail och foodservice och uppdraget blir att bland annat representera och vara talesman för branschen mot exempelvis myndigheter, svara på remisser, samt att verka för att en hög redlighet upprätthålls och generellt driva frågor för att främja och utveckla branschen.

- Vi har många utmaningar i sjömatsbranschen framför oss och att det därför viktigt med en förening som kan ha en helikoptersyn och kan föra branschens talan. Inte minst visar det framgångsrika arbetet med att få HAVs spårbarhetssystem mer anpassat till marknaden hur viktigt det är med en enad bransch. Styrelsens representation visar också att man i företagen sätter stor vikt vid de frågor föreningendriver, säger Martin Feldt, nytillträdd ordförande i en kommentar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Arkiv
1

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.158