23948sdkhjf

De ska främja fisk- och skaldjursbranschen

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Första styrelsen för nya Föreningen Fisk och Skaldjursrådet utsedd.

Viktiga frågor som Fisk och Skaldjursrådet driver är;

- Vara talesman för branschen i fråga om HAVs spårbarhetssystem tillsammans med Svensk

Dagligvaruhandel

- Revidera och utveckla tidigare framtagna branschriktlinjer för fisk och skaldjur

- Märkningshandbok

- Reviderade branschriktlinjer för sill

- Tolkning av angivande av första nedfrysingsdatum på konsumentförpackningar

Den nya fristående organisationen Fisk och Skaldjursrådet har valt en första styrelsen bestående av Martin & Serveras hållbarhets- och kvalitetsdirektör AnnaLena Norrman, Susanna Wadegård, chef för Axfoods kvalitetsavdelning, Ulf Fransson, ordförande i Medlemsrådet Fisk och Skaldjursrådet Stella Polaris, Erika Rapp som är kvalitets- och miljöchef hos Menigo samt Martin Feldt vd i Feldts Fisk och som också blir organisationens ordförande.

Styrelsen valdes under det första årsmötet som hölls 15 maj.

Den nya fristående organisationen är sprungen ur Föreningen Fryst och Kyld Mat och dess föregångare Djupfrysningsbyrån och innevarande år blir organisationens första verksamhetsår.

Fisk och Skaldjursrådet välkomnar både fabrikanter och grossister inom både retail och foodservice och uppdraget blir att bland annat representera och vara talesman för branschen mot exempelvis myndigheter, svara på remisser, samt att verka för att en hög redlighet upprätthålls och generellt driva frågor för att främja och utveckla branschen.

- Vi har många utmaningar i sjömatsbranschen framför oss och att det därför viktigt med en förening som kan ha en helikoptersyn och kan föra branschens talan. Inte minst visar det framgångsrika arbetet med att få HAVs spårbarhetssystem mer anpassat till marknaden hur viktigt det är med en enad bransch. Styrelsens representation visar också att man i företagen sätter stor vikt vid de frågor föreningendriver, säger Martin Feldt, nytillträdd ordförande i en kommentar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Nyhetsbrev

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Arkiv

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.101