23948sdkhjf

Svenska senaper tog VM-guld

Kavli-senap i amerikansk stil vann guld – i USA.
Johnny's senap av den klassiska amerikanska varianten "yellow mustard" tillverkas i Eslöv – men det hindrade inte det Kavli-ägda varumärket att ta hem ett guld när Senaps-VM hölls för 25:e gången vid nationella senapsmuseet i Middleton, Wisconsin i april.

Senapen korades till vinnaren i kategorin "Classic yellow mustard", en kategori som historiskt sett dominerats av amerikanska tillverkare. I och med det svenska guldet blev man nämligen den första senapen tillverkad utanför USA att vinna kategorin.

Guldet innebar att man placerade sig framför den väletablerade French’s Classic yellow mustard (silver) och Plochman’s Mild yellow mustard (brons).

Kavli fick dock se sig besegrad i medaljskörd av en annan svensk tillverkare i LissEllas senap, som knep ett guld i kategorin "Sweet-hot" och brons i kategorierna "Horseradish/wasabi" samt "Fruit mustard".

En annan nordisk pallplats syntes också i kategorin "Sweet-hot", där norska Martin Olssons senap Jingle bell rock placerade sig på en andraplats.

Sammanlagt delades medaljer ut i 16 kategorier, där sammanlagt 300 senapssorter tampades om medaljer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063